Ingra se jucer oglaslia preko twittera i kaze da su aktivni na nekih 30-ak natjecaja…ne bi bilo lose i da napisu za koje natjecaje i koje vrijednosti natjecaja..
Da uspiju na samo par od tih 30 …
A neki misle da uprava “spava”! Pa sam Opi ima koliko dionica, što radi, radi za sebe, a onda automatski i za sve ostale dioničare.
A neki bi tu kruha preko pogače, a možda uskoro bude i toga!
Evo. 32 projekta= 32 mlrd kuna iz eu pise u danasnjem poslovnom, pa nek se uprava primi natjecaja , a udruga nek ih naganja.
Evo. 32 projekta= 32 mlrd kuna iz eu pise u danasnjem poslovnom, pa nek se uprava primi natjecaja , a udruga nek ih naganja.
Zaboravio si staviti zarez: 3,2 mlrd kuna
Hvala kolega, ali svejedno je veliki iznos.Dali se netko sjeca sta je sa hidroelektranama na savi od podsuseda na nize prema sisku, mozda bi se udruga tu trebala aktivnije ukljuciti, pa isto povuci lovu iz Eu fondova tu bi bilo posla za iducih 20 godina,?
Dionice Ingre su već jedno puno desetljeće sinonim za gubitak na burzi. Sa nekih 60-tak tisuća kuna po dionici nakon cijepanja dionice i onda novog pada sa 400 na oko 2 – 3 kune gdje se najduže zadržala sada smo na 4,30.
Šta reći – dioničari koji su najduže u posjedu ove dionice su ostvarili i najveće gubitke. Ali ipak kad se pogledaju neke druge nekad “dobrostojeće” tvrtke sa ZSE-a kao npr. cijeli Todex (Jamnica, Ledo, Zvijezda, Belje, Vupik, PIK Vinkovci, Žitnjak, Tisak) koje su glasile kao “sigurno ulaganje” na kraju su se pokazale kao daleko veći promašaji za ulagače. Svih 10 kriznih godina te firma su dobro plovile na valovima, usisale su milijarde kuna ulagača i sada nazovimo to tako “na kraju krize” su totalno potopljene. Kolika će im vrijednost biti po otvaranju trgovanja to tek treba da se vidi ali ništa ohrabrujuće tu nema da se kaže.
Idemo dalje – Vijadukt – njime se trgovalo i po 400 kuna dok je cijena Ingre tada bila na povijesnom minimumu da sam u tim momentima i sam ponekad razmišljao zašto ne uložih u Vijadukt a ne u Ingru.
Kad su krenule masovne predstečajne nagodbe već je bilo jasno da će gotovo svi građevinari morati proći kroz taj “Linićev izum” a na kraju je tako i bilo. Vijadukt se tome godinama opirao a mogao je tada i sam izvući korist iz te nakaradne “izmišljotine” i zato je sad tu gdje je jer to nisu na vrijeme napravili, pred stečajem.
Dakle Ingra je među prvima potopljena na najnižu razinu, među prvima su se odlučili na PSN-u iako su u početku bili skeptični prema tome izumu. Sad se otvoreno mora reći da ih je upravo taj Linićev “izum” spasio stečaja. Uspjeli su teškom mukom konsolidirati poslovanje, odnosno smanjiti dug kroz deranje malih i većih vjerovnika (što je sitnica u usporedbi što će biti na Agrokorovim izvedenicama) urediti tok novca od najma Arene i tako uredno servisirati dug. Druga stvar kod Ingre je ta da nigdje nisam pročitao da je netko od radnika dao otkaz ili da je to bila neka masovna pojava kao na ostalim građevinarima. Razlog tomu je i taj što se uvijek našao način da se plaće radnicima i davanja državi plaćaju.
Netko će reći pa oni ništa već godinama ne rade, odnosno ne ugovaraju nove poslove. I to je istina, i sam sam o tome u više navrata pisao. Ali mora se jedno priznati uprava je do dan danas uspjela očuvati tvrtku, ona i dalje postoji i natječe se.
Da li dolaze neka bolja vremena za Ingru pokazat će se već u narednih 2-3 mjeseca, odnosno da li su napokon spremni ugovoriti neke ozbiljnije poslove a mora se priznati da će ih ove jeseni biti daleko više nego bilo koje u zadnjih 10 godina.
Firma je očajna.
Godina se već piše da će se znat idućih par mjeseci nešto više, zašto bi se ovaj puta znalo?
Prije će se dionice koje svakodnevno pljuješ na temi agrokora opravit na stare razine nego će ingra dioničarima donest zaradu.
Ja sam više puta pisao da gazda ingre prodao ogroman paket dionica na 55 tisuća i da ga boli briga za nove poslove i sve skupa.
Kako drugačije objasniti ovo jedno veliko ništa što se dešava zadnjih 10 godina.
Uprava je uništila reputaciju firme a pri tome nisu izašli na nikakva nova tržišta i sad životare od arene, čekaju da pocrkavaju svi dioničari dok se arena ne isplati.
Firma je očajna.
Godina se već piše da će se znat idućih par mjeseci nešto više, zašto bi se ovaj puta znalo?
Prije će se dionice koje svakodnevno pljuješ na temi agrokora opravit na stare razine nego će ingra dioničarima donest zaradu.
Ja sam više puta pisao da gazda ingre prodao ogroman paket dionica na 55 tisuća i da ga boli briga za nove poslove i sve skupa.
Kako drugačije objasniti ovo jedno veliko ništa što se dešava zadnjih 10 godina.
Uprava je uništila reputaciju firme a pri tome nisu izašli na nikakva nova tržišta i sad životare od arene, čekaju da pocrkavaju svi dioničari dok se arena ne isplati.
Da istina! Gazda Ingre je daleko mudriji od Gazde Agrokora. Gazda Ingre je velik dio svog paketa prodao na vrhu a ponovno kupio na dnu. Gazdu Ingre nije u krizi pumpao bilancu Ingre kao Gazda Agrokora. Gazda Ingre neće u Remetinec jer nema duga prema državi i dobavljačima, i što je najvažnije izvješća Ingre su uvijek prikazivana sa pravim stanjem stvari čak i kada je bilo najgore. Gazdu Ingre banke mrze jer je govorio istinu o njihovom financiranju strane građevine nauštrb domaće dok su Gazdi Agrokora svi podilazili i bili presretni kada je kod njih tražio pozajmice. Ipak na kraju se račun plaća, Gazda Ingre je sačuvao svoju firmu i dokupio dionica a Gazda Agrokora je sve redom zavio u crno, i sebe i dioničare i dobavljače i banke i državu ponajviše. Gazda Ingre palac gore, Gazdi Agrokora palac dole! LP!
Dobro kakve ti ili ja kako dioničari imamo koristi od toga?
Prodao je dionice na vrhu jer je znao što će se dogoditi, firma nema skoro nikakvog posla i meni kao dioničaru su te dvije gazde isti jer su jedan i drugi donijeli gubitak i to ogroman.
To što će todorić možda u zatvor meni ništa ne znači, u zatvoru će imat besplatnu hranu i smještaj.
Gazda agrokora je kažeš zavio banke u crnu znači ipak palac gore kad već gazda imgre samo priča o bankama – ovaj barem djeluje 🙂
Što se mene osobno tiče Todi država može pokloniti još jedanput sve te firme za 1 kunu i opet bi propao kao i prvi puta jer je čovjek megalomanski pohlepnik i umišljeni nesposobnjaković. Dugogodišnji dioničari Agrokora tek treba da osjete što su pravi gubici kada se i ako ikad pokrene trgovanje Todexom. Za to vrijeme će dioničari Ingre već dobrano vratiti gubitke a oni koji su kupovali na ovim cijenama zadnjih godina postat će milijunaši. Moje čestitke svim onima koji su pronicljivo kupovali na razinama zadnjih godina jer tome je došao kraj. Do kraja godine se već penjemo na dvocifrene brojke. Samo pratite narednih tjedana! LP!
Dioničari ingre koji su kupovali po 5 kn će vratit gubitke.
Ja ne znam koliko si ti dugo u ingri ali takvih priča da će to krenut idući tjedan sam čuo masu.
Nikad nigdje nije krenulo, ako je 20% raslo to je trajalo par sati i natrag na staro.
Odvrti natrag stranice, za zadnjih par takvih situcija sam to napisao i to se dogodilo koliko god crtali TA analize.
Sa ovom cijeno u dionicu je ušlo previše kokošara a sama firma nije dovoljno ozbiljna niti ima kvalitetnu upravi da bi privukla koji fond.
U prijevodu tu rasta ozbiljnog nema.
Što se mene osobno tiče Todi država može pokloniti još jedanput sve te firme za 1 kunu i opet bi propao kao i prvi puta jer je čovjek megalomanski pohlepnik i umišljeni nesposobnjaković. Dugogodišnji dioničari Agrokora tek treba da osjete što su pravi gubici kada se i ako ikad pokrene trgovanje Todexom. Za to vrijeme će dioničari Ingre već dobrano vratiti gubitke a oni koji su kupovali na ovim cijenama zadnjih godina postat će milijunaši. Moje čestitke svim onima koji su pronicljivo kupovali na razinama zadnjih godina jer tome je došao kraj. Do kraja godine se već penjemo na dvocifrene brojke. Samo pratite narednih tjedana! LP!
Napravio sam si screenshot ovog posta. Javim se na kraju godine.