istovremeno sa zabranom prodaje po bidu
[/quote]
mogli su oni to provesti na svim dionicama uvođenjem Xetre, nema bida i gotovo, tko želi neka plati
istovremeno sa zabranom prodaje po bidu
[/quote]
Jasno, ali prvo se mora pustiti u trgovanje ovo sranj. što je ostalo od Todexa. Prije toga neće biti likvidnosti i dalje!
[/quote]
to je točno, dok se ne vrati trgovanje todex dionicama, neće biti pomaka na bolje na ZSE
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/puric-strah-od-izlaska-na-strana-trzista-razlog-je-urusavanja-gradevinskog-sektora/
Ne slažem se sa ovim naslovom. Problem su banke koje ne žele domaće građevinare pratiti u njihovim projektima vani. Posebno bih tu naglasak stavio na HBOR koji je radije stotine milijuna kuna kredita odobrio jednom Agrokoru i u zalog dobio ništa a građevinari koji su tamo tražili kredite nudili su konkretne zaloge i konkretne projekte ali pare nisu nikad dobili jer je Gazda sve popapao.
Netko tu svako jutro prije početka trgovine izlaže nisko nalog na asku kao da želi navući da se i drugi spuste.
Izgleda da baš želi kupiti što više dok je ovako nisko.
Udruga egzistira pola godine. Koliko smo zadovoljni s istom? Uskoro ce skupstina, hoce li se itko od njih oglasiti ako uopce imaju sto za predloziti na skupsini?
Ciljevi udruge su:
•Zaštita i promicanje pojedinačnih i skupnih interesa članova Udruge – dioničara Društva, posljedično od koristi i u interesu i ostalih dioničara Društva,
•Transparentno, dobro i odgovorno upravljanje Društvom u interesu svih dioničara Društva,
•Financijska i ekonomska edukacija članova Udruge te svih zainteresiranih građana, pravnih osoba i institucija.
Udruga ciljeve ostvaruje kroz svoje djelovanje, a osobito slijedećim djelatnostima:
•Suradnjom i razmjenom informacija i iskustava sa sličnim i srodnim organizacijama u zemlji i inozemstvu
•Podnošenjem inicijativa i prijedloga tijelima Društva, traženju očitovanja od tijela Društva na iste te na važne poslovne događaje u poslovanju Društva, a radi zaštite interesa članova društva,
•Organiziranjem sastanaka, tribina i okruglih stolova, obavještavanje članova radi odgovornog upravljanja Društvom,
•Promocijama i reakcijama u sredstvima javnog informiranja i ostalim medijima i komunikacijskim kanalima,
•Praćenjem javne politike, poticanjem kritičke rasprave, te izradom i osmišljavanjem programa i projekata iz domene ekonomske i financijske edukacije i pismenosti članova udruge.
Udruga egzistira pola godine. Koliko smo zadovoljni s istom? Uskoro ce skupstina, hoce li se itko od njih oglasiti ako uopce imaju sto za predloziti na skupsini?
Moja najveća greška što sam im dao glas jer sam naivno vjerovao da će nešto raditi za dobrobit malih dioničara. Ovdje na forumu sam ih u početku čak i promovirao. A kako mi se čini samo sam omogućio još jednom uhljebu da se dočepa pozicije i prima za to naknadu. Toliko o mom zadovoljstvu radom navedene Udruge. U međuvremenu sam izašao iz ove dionice.
Moja najveća greška što sam im dao glas jer sam naivno vjerovao da će nešto raditi za dobrobit malih dioničara. Ovdje na forumu sam ih u početku čak i promovirao. A kako mi se čini samo sam omogućio još jednom uhljebu da se dočepa pozicije i prima za to naknadu. Toliko o mom zadovoljstvu radom navedene Udruge. U međuvremenu sam izašao iz ove dionice.
[/quote]
bas lipo ovo čuti…. ušao na 2.5 izašao na 4.5 i sad se pravi pametan zaradio 20 – 30 000 kn ….. zbog takvih udruga i nije uspjela….
[/quote]
bas lipo ovo čuti…. ušao na 2.5 izašao na 4.5 i sad se pravi pametan zaradio 20 – 30 000 kn ….. zbog takvih udruga i nije uspjela….
[/quote]
Pa da je to i napravio nije sigurno pogrijesio. Sta vam je udruga donjela? Nikome nista nego samo jednoj osobi koj se uvalila u nadzorni odbor. Ja im nisam dao svooj glas ali i necu dok ne ponude nesto konkretno. Malo istrazite osobe koje su bile vodece u osnivanju udruge i kad su slali pisma da se da glas za Kosa…
Udruga bi trebala svoga clana u u nadzornom odboru INGR-e mijenjati svakih 6 mj. (ako su clanovi udruge zadovoljni njegovim zalaganjem, može ga se ponovo predložiti kao kandidata za sljedeći mandat u NO)
Ako ima netko tko ne zna koji je potencijal ove dionice onda bolje da nema dionice.
Tvrtka ima vjerojatno najsigurnije i zagarantirane prihode sljedećih xx godina, i ostvarivat će dobit bez da išta novo ugovori (radi).
A znamo da je potencijal za širenje poslovanja vani tu velik.
Kad se sve to zbroji dobije se dionica s jednim od većih potencijala rasta i to u kratkom vremenu.
Ako zanemarimo ove koji ulaze i izlaze u dionicu ovisno o kracim usponima i padovima iste, Udruga itekako ima snagu za pokazati na Skupstini!!!
Ali je problem sto se nitko od Udruge ne oglasava! Ni A ni B od njih!
Pa niti jednu stvar od dole nisu niti potakli, a kamoli da se nesto konkretno napravilo?! Ne znam, volio bih cuti nekoga iz Udruge da se oglasi. Na mailove odgovaraju, ali iskljucivo “u rukavicama”, bez konkretnih odgovora, rokova i sl. Ne znam, ali ocito nesto ne stima… Skupstina je blizu pa cemo biti pametniji…
Udruga ciljeve ostvaruje kroz svoje djelovanje, a osobito slijedećim djelatnostima:
•Suradnjom i razmjenom informacija i iskustava sa sličnim i srodnim organizacijama u zemlji i inozemstvu
•Podnošenjem inicijativa i prijedloga tijelima Društva, traženju očitovanja od tijela Društva na iste te na važne poslovne događaje u poslovanju Društva, a radi zaštite interesa članova društva,
•Organiziranjem sastanaka, tribina i okruglih stolova, obavještavanje članova radi odgovornog upravljanja Društvom,
•Promocijama i reakcijama u sredstvima javnog informiranja i ostalim medijima i komunikacijskim kanalima,
•Praćenjem javne politike, poticanjem kritičke rasprave, te izradom i osmišljavanjem programa i projekata iz domene ekonomske i financijske edukacije i pismenosti članova udruge.
Udruga bi trebala svoga clana u u nadzornom odboru INGR-e mijenjati svakih 6 mj. (ako su clanovi udruge zadovoljni njegovim zalaganjem, može ga se ponovo predložiti kao kandidata za sljedeći mandat u NO)
Mozete mislit kako ce se Kos maknuto sa svoje pozicije…