firma se razduzuje 56 mil kn u godinu dana pogledajte polugodisnji dug 2016 ukupni
i polugodisnji ukupni dug 2017 raste im kapital i rezerve tako da je meni ovo stecajna cijena
Odnos knjigovodstvene vrijednosti i fer vrijednosti tvrtke je u velikom nesrazmjeru.
Očekivana dodana vrijednost ili porast kapitala tvrtke je realna opcija.
Spojiti će se tvrtke gubitaši sa tvrtkama dobitašima kako bi se mogla iskoristiti odgođena porezna imovina ili pojednostavljeno, gubitak grupacije koji se u porezne svrhe prenosi 5 kalendarskih godina.
Tko ovo razumije, može investirati bez stresnih misli.
Tko ne razumije, može se slobodno javiti privatno za pojašnjenje.
Eto uzima se ipak najskuplja ponuda i Ingra ispada opet iz igre…ocito je na je ovaj natjecaj vec odavno dogovren neovisno o cijeni ponude. Cak nisu sposobni i na novi dokument o odluci izvodaca promjeniti datum nego stavljaju isti kao i prvi put
https://eojn.nn.hr/spin/application/ipn/documentmanagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=641900
Natjecaj je dobila firm kao i prvi put njihova ponuda je bila oko 129 000 000kn dok od Ingre 99 000 000kn… opet jedan od razlog odbijanja je u dokumentaciji oko nekog kataloga…
Evo u privitku za one koji ne mogu otvorit dokumet o pregledu ponuda..
firma se razduzuje 56 mil kn u godinu dana pogledajte polugodisnji dug 2016 ukupni
i polugodisnji ukupni dug 2017 raste im kapital i rezerve tako da je meni ovo stecajna cijena
ja nemogu to pronaci…..
moze li netko napisati brojke..
Čitam ovo objašnjenje, pa jel žalba uvažena ili nije…ili su ovi iz vodovoda našli novi propust pa su srušili ponudu iz drugog razloga?
U skladu sa navedenim, te zahtjevom u kojem je izričito zahtjevano pojašnjenje ponude (30.05.2017. godine), Ponuditelj 1. Zajednica ponuditelja: GRAFIST d.o.o.
Slovenija, INGRA d.d. Hrvatska, ČELEBIJA-ING d.o.o. Hrvatska, je dostavom NOVIH kataloga (Predmet: DOPUNA PONUDE), IZMJENIO svoju ponudu, odnosno
postupio suprotno čalnku 92. stavak 5. Zakona o javnoj nabavi (NN 90-1919/2011, 83-1739/2013, 143-3068/2013,13-265/2014).
U skladu sa člankom 93. a slijedom svega navedenog, u svezi ponude ponuditelja 1. Zajednica ponuditelja: GRAFIST d.o.o. Slovenija, INGRA d.d. Hrvatska,
ČELEBIJA-ING d.o.o. Hrvatska, Naručitelj je nedvojbeno utvrdio da je ponuda ponuditelja ne valjala, ima neotkolonjive nedostatke, te da je ponuditelj
svojim postupkom izmjenio svoju ponudu, te stoga je njegovu ponudu odbio.
Bolje što su dobili ovi za 129 milijuna kuna nego Ingra za 99 milijuna. Ingra bi na 99 milijuna imala zaradu 0 kuna , a ovako će imati dobitak od jedno 5 milijuna samo da se nežali više (ne znam samo kako će taj prihod prikazati kroz knjige, možda kao stavku – prihod od odustajanja od žalbe). Tako da ovima što su osvojili ostaje i nakon toga 25 milijuna viška. Treba tako i nadalje derati te koji plaćaju te radove jer oni vole kad se radi skupo a ne jeftinije.
ja nemogu to pronaci…..
moze li netko napisati brojke..
[/quote]
Dugoročne obveze 1H 2016 491 M kn. Dugoročne obveze 1H 2017 462 M kn.
Kratkoročne obveze 1 H 2016 319 M kn. Kratkoročne obveze 1 H 2017 292 M kn.
Neto dug na dan 30.06.2016. iznosi 563 milijuna kuna.
Neto financijski dug na dan 30.06.2017. iznosi 529 milijuna kuna.