Ingru će Alžir ili podići ili pokopati. U 10 mjesecu ove godine ističe taj novi rok izvršenja radova. Ako se sklopi novi ugovor o produženju roka onda je to OK, a ako investitor odustane od Ingre onda smo u banani.
Ima tu u Alžiru dosta posla za napraviti ali ne znam iz kojih razloga to ide tako kilavo, da li je tamo takav običaj poslovanja ili što već?
Na upit o projektu u Alžiru, čiji je rok dovršetka listopad 2017., na Twitteru odgovaraju: “Dogovaraju se prolongati rokova”
Krvnu sliku popravljaju i ova Ingrina povezana društva, neka su i dodatno dokapitalizirana, tako da se i od njih očekuje neki sada malo jači prihod nego ranije.
Ide to pomalo. Već je 18-ti u mjesecu bliži se izvješće a ne rasipa se po bidu. Očekivanja postojećih dioničara su pozitivna pa ne lupaju kao sumanuti po bidu. Mašala, mašala Alžir se podgrijava, prsti svrbe, dionica fali. Nikolić, Dačić i Dodik strepe od revizije presude za firmu za koju su smatrali da će prije par godina zasigurno u stečaj – pokoj vječni.
http://www.politikaplus.com/novost/65705/OTKRIVAMO-Kako-su-Nikolic-Dacic-i-Dodik-izigrali-Ingru-za-17-milijuna-dolara
Ma meni nije jasno to poslovanje u Alžiru sa tom bolnicom..umjesto da zapnu i to naprave ( jer koliko znam prvotni rok je bio 2 godine )…zapni i napravi ostatak u godinu dana. a ne oni ugovaraju produženje roka….više rada manje priče…P.S.To nam je jedini uteg ako to riješe na konju smo….
Pa nije tu problem u Ingri već u ostalim dijelovima tog lanca.
Pa nije tu problem u Ingri već u ostalim dijelovima tog lanca.
uvik je u drugima problem…… mislim grade bolnicu vec 5 godina…
Pa mogu je graditi i 100 godina, ako investitor nema novca ili sl.stvari.
Pretežno je investitor sam kriv za kašnjenja radova, tko plaća tom se i radi što prije da se završi.
Mislite da bi oni dogovarali prolongacije rokova da je kriva Ingra a ne oni?
Ajde nadam se da je tako, ali bi stvarno volio čuti objašnjenje od uprave….prije cca 6 mjeseci su napisalu da su usmjerili sve resurse u Alžir da se to riješi ( kao to im je bio prioritet i zbog toga nije bilo drugih većih investicija )…
Kupci su se malo skupili ovdje. Nema puno vremena do objave FI 2Q. Osobno bih bio zadovoljan nulom u ovom kvartalu. To bi i dalje značilo da imamo 10 Mkn dobiti u polugodištu.