INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Stanje:
2017:
4. BINGO peljeski most – KRAJEM KOLOVOZA ODLUKA O IZBORU IZVODJACA. INGRA TVRDI DA JE U IGRI (VJEROJATNO SA NEKIM STRANIM KONZORCIJEM). OVO BI BIO TESKI BINGO!!!

Pa zar nismo već apsolvirali da Pelješki nije više u igri za INGRU s obzirom da im je žalba odbijena (žalba je bila podnesena u prvom krugu natječaja DKOM-u i čekalo se na rješenje žalbe kako bi se natječaj za odabir ponude za izgradnju Pelješkog mosta mogao nastaviti).
Žalba im je odbijena i drugi krug natječaja se nastavio sa osam preostalih konzorcija.
Pa upravo ste vi tada pisali o toj žalbi (stranica foruma 3122) i čak naveli i broj pod kojim je žalba bila zavedena.
Jedini Bingo kojeg ja ovdje vidim je onaj sa izvlačenjem kuglica na HRTu.
[/quote]
Po, ne znam ni ja, koji put već: Ingra se nije žalila glede natječaja za Pelješki. Njihovo stajalište je da će relevantne činjenice objaviti ukoliko do posla dođe. Nema objave da su u drugom krugu jer to je ionako nebitno.

nije sve tako crno

Stanje:
2017:
4. BINGO peljeski most – KRAJEM KOLOVOZA ODLUKA O IZBORU IZVODJACA. INGRA TVRDI DA JE U IGRI (VJEROJATNO SA NEKIM STRANIM KONZORCIJEM). OVO BI BIO TESKI BINGO!!!

Pa zar nismo već apsolvirali da Pelješki nije više u igri za INGRU s obzirom da im je žalba odbijena (žalba je bila podnesena u prvom krugu natječaja DKOM-u i čekalo se na rješenje žalbe kako bi se natječaj za odabir ponude za izgradnju Pelješkog mosta mogao nastaviti).
Žalba im je odbijena i drugi krug natječaja se nastavio sa osam preostalih konzorcija.
Pa upravo ste vi tada pisali o toj žalbi (stranica foruma 3122) i čak naveli i broj pod kojim je žalba bila zavedena.
Jedini Bingo kojeg ja ovdje vidim je onaj sa izvlačenjem kuglica na HRTu.
[/quote]

nada umire zadnja….. cisto onako…

Nešto čudno se ovdje dešava. Opalim po kupnji a ona se ponovno pojavi. Do sada to nije bilo tako.
Nešto se ovdje gadno sprema – u pozitivnom pravcu mislim. Iznenađuje koliko dobro se cijena drži spram ostalih dionica!

Ingra po običaju najviše pada.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Iznenađuje koliko dobro se cijena drži spram ostalih dionica!

to se tik-tak okrene…

Ignore: KressoM, delux

malo o knjizi dioničara.. omjer 15.2 – 20.6

nije bilo velikih promjena u 100 …..

– jedan se opasno priblizava top 10
– nekolicina je prebacilo dionice na članove obitelji
– 170 ih je prodalo dionice – njih 100 je imalo manje od 1000 dionica , 20 000 imao je najviše koji je prodao
– novih je 81 , a najviše je kupio jedan oko 24 000 komada
– nesto su nadopunjavali oni koji imaju od 20 000 pa naviše….

imamo ulazak jednog novog dioničara poznatog hrv. poduzetnika i prvog hrvatskog astronauta

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/buljubasic-ne-odustaje-od-puta-u-svemir-branson-mi-je-javio-da-je-steta-velika-ali-ja-cu-ipak-ici-u-zemljinu-orbitu/574564/

ko sad pametno može nešto reći…. možda se nešto sprema…

Smanjio se broj dioničara, ako ništa drugo to je pozitivno.

malo o knjizi dioničara.. omjer 15.2 – 20.6

nije bilo velikih promjena u 100 …..

– jedan se opasno priblizava top 10
– nekolicina je prebacilo dionice na članove obitelji
– 170 ih je prodalo dionice – njih 100 je imalo manje od 1000 dionica , 20 000 imao je najviše koji je prodao
– novih je 81 , a najviše je kupio jedan oko 24 000 komada
– nesto su nadopunjavali oni koji imaju od 20 000 pa naviše….

imamo ulazak jednog novog dioničara poznatog hrv. poduzetnika i prvog hrvatskog astronauta

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/buljubasic-ne-odustaje-od-puta-u-svemir-branson-mi-je-javio-da-je-steta-velika-ali-ja-cu-ipak-ici-u-zemljinu-orbitu/574564/

ko sad pametno može nešto reći…. možda se nešto sprema…

Ne znam smije li se znati koliko je dionica kupio gospodin Buljubasic i u kojem razdoblju?!

Prema medijima, ima neka “tajna” veza izmedju njega i predsjednika NO.

U svakom slucaju zanimljiva i pozitivna vijest gledano iz mog kuta. Nadam se da ce isti gospodin i ozbiljnije uci u vlasnicku strukturu. E to bi tek bilo zanimljivo!

Sto znace ulasci “velikih igraca” u ingru? Sto znaci dokup gosp. opija? Moze li se iz toga nesto zakljucit? Imamo li pravo misliti da ce sve skupa krenit na bolje jednog dana?!

Ako članovi uprave poduzeća i povezane osobe nemaju i ne kupuju dionice društva ili ako ih prodaju u značajnim količinama, ne kupovati ili prodavati te dionice pa da su ne znam kako dobre objavljene vijesti ili najave. Ove navedene kupovine Ingrinih dionica same po sebi nisu garancija ničega ali sigurno daju nadu malim dioničarima jer ako prvi među insajderima vjeruju da ulažući u dionice Ingre mogu zaraditi onda tu nema novinarskog članka ili intervjua koji bi bolje potkrijepio da stvari idu u dobrome smjeru. Nema boljeg dokaza vjere i optimizma u uspjeh posla koji se radi od ulaganja vlastitog novca.

Naravno PU je čovjek, može pogrješiti i pogubiti novac ali na ovakvom nerazvijenom tržištu koje je još uvijek prilično netransparentno, gdje se veliki igrači tj. fondovi povode ne tržišnim nego politikantskim rezonima a mali ulagači su uglavnom špekulanti koji su kladionicu zamjenili burzom, e tu insajderske informacije imaju puno veći značaj nego na uređenim tržištima i tu kada Opi i frendići kupuju znači puno više nego kada kupuju insajderi Applea ili Microsofta.

Kada ekipa odluči da ovo ode gore ići će…mora proći neko vrijeme da ne bude presumljivo ( ne može predsjednik uprave kupiti 500 000kn dionica i sutradan objaviti vijest o super poslu )…

New Report

Close