@24
ajd ne kenjaj
Milijarda kuna prihoda
Ingra je prošle godine ostvarila prihod veći od 700 milijuna kuna, što je u odnosu prema 2006. godini rast od otprilike 80 posto. Ingrin direktor Igor Oppenheim najavio je da planiraju do 2010. godine ostvariti milijardu kuna prihoda.
Uz proboj na makedonsko tržište i započete poslove u Rusiji, dio autoceste u BiH i niz drugih velikih projekata poput gradnje Arene Zagreb Ingri slijedi velik rast pa će se magična granica od milijardu kuna ostvariti i znatno prije zacrtanog roka, najavljuje Oppenheim.
ok.. nisam u ovoj dionici pa samo komentiram ono što sam ovdje pročitao.. no imaju oni još puno rasti da opravdaju i sadašnju cijenu..
jedino mi nije jasno na temelju kojih info su ovo kupovali fondovi iznad ove cijene.. pa i na 60 000.. smiješno..
ok.. nisam u ovoj dionici pa samo komentiram ono što sam ovdje pročitao.. no imaju oni još puno rasti da opravdaju i sadašnju cijenu..
ajd 24 ak ne znas onda nemoj pricat,
rekao sam, da sutra zatvore firmu realna cijena je oko 1bv…al’ ne zatvaraju,
conanO je lijepo objasnio
Kolega vi se vozite cestom i gledate u retrovizor umjesto da pogledate naprijed kroz šofer šajbu i vidite prekrasnu brzu cestu.
Pa mi smo komentirali “izvanredno” izvješće, a ne budućnost.
Uz proboj na makedonsko tržište i započete poslove u Rusiji, dio autoceste u BiH i niz drugih velikih projekata poput gradnje Arene Zagreb Ingri slijedi velik rast pa će se magična granica od milijardu kuna ostvariti i znatno prije zacrtanog roka, najavljuje Oppenheim.
Super. Znači da ćemo za tri godine imati PS 1,85 (naravno uz istu cijenu dionice).[smiley]
vipy šta si se tako uzjopurio oko ingre?
kaj si malo više ušo pa te nervira cijena? [smiley]
strpljen spašen!
a ingra ne opravdava trenutno 60k, al za koju godinu bi mogla i više… [thumbsup]
@vipy
ajde objasnite s brojkicama kad tako fino objašnjavate..
samo najosnovnije:
P/S i
P/Bv
na cijeni od recimo 40 000..
evo P/E ne moramo ni gledati ili uzmi dobit 200 miliona sljedeće godine ako te veseli..
ja ovo nemam i apsolutno mi nije jasno zašto bi se trebalo tržiti po ovim cijenama.. možda i ne znam o čemu pričam, no još mi nitko nije usio objasniti.. osim što tu kenjate po meni..
@ Vorda,
neki su i na p/S 0,5 preskupi,
razvij Du Ponta, pa ce ti biti jasno…
DCF bolje da ni ne spominjem.
Dosta od mene za danas na ovoj temi,,,
Rezultati su podosta iznad očekivanja!
Najava je bila dobit od 60 milijuna, a dobit je 88 milijuna što je iznad očekivanja od gotovo 46 %.
Idem polako pogledati ostale stavke..[cool]
ma dečki nisu prodali na 60 jer su čekali 80-100, a dočekali novi dokap (tj. 35) pa bi sad oni to na brzaka natrag da se vrati! [lol]
vipy šta si se tako uzjopurio oko ingre? kaj si malo više ušo pa te nervira cijena? [smiley] strpljen spašen! a ingra ne opravdava trenutno 60k, al za koju godinu bi mogla i više… [thumbsup]
Nikad nisam imao manje, u komadima. Prosjek ulaska mi je je 19k, tako da me boli *****
vorda: ” PE 26 P/BV 3 P/S 2,6 Pa i nije baš da je sjajno.[wink] ” Kolega vi se vozite cestom i gledate u retrovizor umjesto da pogledate naprijed kroz šofer šajbu i vidite prekrasnu brzu cestu. PE je 26. OK, a koliki je expected earnings growth? Koliko ce ta buduca dobit dici BV? Koliko ce rasti sales s obzirom na sve ugovorene poslove? Koliko ingra ima vec potpisanih i ugovorenih poslova?
sve se meni čini da ćemo mi morati gledati u retrovizor što se tiče ovih cijena i uzdisati … i to ne samo na INGRI, već i drugim perjanicama …vidi jučer KOEI!
dakle koliki će biti expected price growth ove dionice?