INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma zbilja… vi i vaša udruga, opet ste mi doma došli u pošti.
A ko od vas u udruzi ima pojma što ti koji vode udrugu namjeravaju, kako poboljšati poslovanje? Koje managersko iskustvo imaju?
Mislite da ima ko bolji od ovog opija?
Ova firma je sigurna i ne može propast do iza 2030 i neke i jedini je takav građevinar na burzi.
To je 20-ak godina na nuli sigurno bez ijednog novog posla, ali ne ne zna čovik, ajmo dati ovome o kome pojma nemamo ko je da glasau moje ime.
Šipak! Oćeš moje dionice kupi ih po mom targetu, a on je višeznamenkast u roku od 15 godina

prvo se po udruzi udaralo da neradi ništa pa sa sad kad nešto uradi upet se udara….

a ko zna možda udruga skuplja dioničare kako bi se utrapili nekim rusima koji bi preuzeli Ingru…. a možda su ipak u šumi….. kako ide onaj vic…

Jedan detalj iz onog članka koji nitko nije komentirao.

turbulent, 12.04.2017. u 08:40
…svijetla perspektiva je u izgradnji vodovodnih mreža, pročišćivača vode i kanalizacije te u izgradnji željezničke mreže i pomorskih luka. Hrvatska se obvezala u pristupnom ugovoru Europskoj uniji da će do 2023. svako mjesto do 50 stanovnika imati pitku vodu, da će se graditi pročišćivači vode, kanalizacijska mreža. Projekt je težak oko 3,5 milijardi eura, a Europska unija ga je spremna sufinancirati s maksimalnih 85 posto. Natječaji su u visokom stupnju izrade i tu je budućnost hrvatskih građevinara

Dakle 3,5 x 7,5 = 26,25 milijardi kn projekata samo na vodovodnim mrežama (bez luka i željezničke mreže) u sljedećih 6-7 godina. A to je 3,75 milijardi kn godišnje. Odnosno (relativno u odnosu na natječaj kojeg Ingra treba dobiti) 37 natječaja od 100 milijuna kn godišnje ili 260 natječaja od 100 milijuna kn u 7 godina. Ako se Ingra bude natjecala – čisto po zakonu velikih brojeva – treba nešto od toga ubosti.

Naravno uz uvijet da naši građevinari (čitaj i Ingra) budu sposobni dati ponude, a da ne završe kao Vijadukt na Čiovu.

Hm… trenutne 4 kn po dionici se čini kao odličan diskont. Što vi mislite o tome?

Ma zbilja… vi i vaša udruga, opet ste mi doma došli u pošti.
A ko od vas u udruzi ima pojma što ti koji vode udrugu namjeravaju, kako poboljšati poslovanje? Koje managersko iskustvo imaju?
Mislite da ima ko bolji od ovog opija?
Ova firma je sigurna i ne može propast do iza 2030 i neke i jedini je takav građevinar na burzi.
To je 20-ak godina na nuli sigurno bez ijednog novog posla, ali ne ne zna čovik, ajmo dati ovome o kome pojma nemamo ko je da glasau moje ime.
Šipak! Oćeš moje dionice kupi ih po mom targetu, a on je višeznamenkast u roku od 15 godina

Smatram da bi se osnivaci udruge trebali prvo predstaviti i napisat nesto o sebi, koje su skole zavrsili, sta rade itd (neki kratki CV)…pa onda malo o njihovim ciljevima i kako misle zastupat malo dionocare na skupstinama ove firme…prvo pismo koje sam dobio od udruge kad je tek krenula ta inicijativa, pa imena koja su bila navedena me nisu niti malo uvjerila da ima dam pravo da mogu glasat s mojim dionicama…
[/quote]

mislim da se zna tko su osnivači udruge, trojica su u top 10 dioničara tako znamo tko su … znači imaju veći broj dionica od nas ovdje… ipak su javno izašli sa imenima i brojevima mobitela za razliku od nas koji se skrivamo

Prošli tjedan kad sam ih zvao i postavio slična pitanja pitanja kao i Vi i dobio konkretne odgovore

zalažu se za

– transparentnija financiska izvješća
– bolja komunikacija sa medijima
– konkretni podatci o prijavama na natječajima
– detaljan popis svih djelatnika Ingre, sa njihovim radnim mjestima
– javno detaljno izvješće o stanju firme
– javno obraćanje Igora na skupštini a ne da se skriva kao da ga ne zanima niti malo skupština

na pitanje o broju članstva kazao je da iznenađujuće velik te da sve svaki dan javi 5 – 7 članova te da ima dosta novih dioničara koji su postali u ovoj zadnjoj velikoj izmjeni dionica u veljači i ožujku.

U top 50 dioničara imaju 25 članova tako da se sigurno kreću u 20%+ dionica…..

ako uspiju dio od ovoga gore imaju moju podršku….

@jana21

Ako je ovo istina onda udruga ima smisla. No to tek treba u praksi pokazati.

4.Pelješki most – žalba u tijeku…..,.nesto sam propustio?

Ingra je u igri za peljeski most, barem su tako objavili na svom twitter profilu.

Da, zalba je u tijeku. Sve vam jasno pise :
Zalba podignuta 07.03.2017: izgradnja mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama
Broj: 2016/S 002-0013743
Vise na stranicama Drzavne komisije za kontrolu postupka jave nabave:
http://www.dkom.hr/default.aspx?id=10&narucitelj=&zalitelj=&PredmetJn=&StatusID=-1&DatumZapr=-1&predmet=&upisnikInt=-1&Page=2

Ingra je u igri za peljeski most, barem su tako objavili na svom twitter profilu.

http://www.dkom.hr/default.aspx?id=10&narucitelj=&zalitelj=&PredmetJn=&StatusID=-1&DatumZapr=-1&predmet=&upisnikInt=-1&Page=2
[/quote]

most mi se čini nekako prevelik zalogaj…… ali ako bude puna šaka brade….

[/quote]

[/quote]
Za Ingru je to zaista prevelik zalogaj. Ali treba to gledati na drugi način. Ingra probija barijere a iza nje stoje Kinezi. Oni imaju i para i operativu, ne ovise o domaćoj radnoj snazi koje nema. Kineske banke ih prate, firme šalju svoje ljude i dovoze svoje strojeve. Barem tako rade preko u Srbiji i Crnoj Gori onaj autoput. I tko im od domaćih i Evropskih firmi može konkurirati. Nitko, jedino što im je potreban netko tko poznaje sistem poslovanja u Hrvatskoj a to je Ingra sa svojim organizatorskim sposobnostima.

[/quote]

[/quote]
Za Ingru je to zaista prevelik zalogaj. Ali treba to gledati na drugi način. Ingra probija barijere a iza nje stoje Kinezi. Oni imaju i para i operativu, ne ovise o domaćoj radnoj snazi koje nema. Kineske banke ih prate, firme šalju svoje ljude i dovoze svoje strojeve. Barem tako rade preko u Srbiji i Crnoj Gori onaj autoput. I tko im od domaćih i Evropskih firmi može konkurirati. Nitko, jedino što im je potreban netko tko poznaje sistem poslovanja u Hrvatskoj a to je Ingra sa svojim organizatorskim sposobnostima.
[/quote]
Među novim dioničarima ingre u ovoj godini su i kinezi.Slučajno ili ?…

[/quote]

[/quote]
[/quote]
Među novim dioničarima ingre u ovoj godini su i kinezi.Slučajno ili ?…
[/quote]

nema među dioničarima kineza

predlažem da udruga pošalje depešu u tu alžirsku nađkanižu il kak se već zove da izvidi stanje bolnice i iznese raport ovdje na forumu.. opremit ćemo ga skrivenom kamerom da može i slikati da se i sami uvjerimo..

traži se dobrovoljac 😉 nitko nije zainteresiran?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

predlažem da udruga pošalje depešu u tu alžirsku nađkanižu il kak se već zove da izvidi stanje bolnice i iznese raport ovdje na forumu.. opremit ćemo ga skrivenom kamerom da može i slikati da se i sami uvjerimo..

traži se dobrovoljac 😉 nitko nije zainteresiran?
[/quote]
Nista ne stignem danas od Agrokora, evo sad vidim prijedlog, tko kaze da nitko nije zainteresiran, idem ja i Dubravko! Evo nek mi se javi i dogovorimo put…!

New Report

Close