Kod Ingre presjednik kupuje i pokazuje da vjeruje u firmu dok mali dionicari panicno rasprodaju bez ikakvog razloga…zadnji pola godine samo pozitivne vijesti u Ingri i vidi se da ide u pravom smjeru ova firma
Obzirom da je žalba prihvaćena od strane Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, znači li to da je Ingra dobila posao? Zajednica ponuditelja u kojem je Ingra imala je najnižu cijenu (99.749.824,99 kn) na natječaju.
Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda je u prilogu.
@Wave777
Hvala na info – zanimljivo kako nekima ne odgovara da se ovo sazna (sudeći po ocjenama posta)
@Tolisimus
Mislim da je sada još naručitelj posla na potezu. Može poništiti natječaj ili postupiti u skladu s rješenjem. E sad ako poništi natječaj to znači opet nekoliko mjeseci do godinu dana dok novi natječaj prođe, a već sad ih ova igra košta barem 100.000 kn jer moraju platiti i nepotrebne troškove žalbe. Tako da…
A biti će zanimljivo ako Ingra konačno dobije ovaj natječaj, po “logici” stvari će je stjerat na 2.xx. (A Warren bi samo trljao ruke i smješkao se…)
trenutna trgovina na Ingri sve svodi na 3 – 4 dobačivača dionicama međusobno….. međusobno se izmjenju s nekoliko tisuća dionica…..
danas su bile 22 trgovine s manje od 500 dionica…. cca 2 000 kn, mislim koji to dioničar ozbiljan prodaje manje od 500 dionica sada kad je dionica pala za 40% u mjesec dana,,,,,
Sve do ove krize me nije bilo briga. Al sad mi nije sve jedno. Ovo je sve skupa uzelo velikog maha. Sve je u crvenom par dana i ne nazire se kraj…
@Wave777
Hvala na info – zanimljivo kako nekima ne odgovara da se ovo sazna (sudeći po ocjenama posta)
@Tolisimus
Mislim da je sada još naručitelj posla na potezu. Može poništiti natječaj ili postupiti u skladu s rješenjem. E sad ako poništi natječaj to znači opet nekoliko mjeseci do godinu dana dok novi natječaj prođe, a već sad ih ova igra košta barem 100.000 kn jer moraju platiti i nepotrebne troškove žalbe. Tako da…
A biti će zanimljivo ako Ingra konačno dobije ovaj natječaj, po "logici" stvari će je stjerat na 2.xx. (A Warren bi samo trljao ruke i smješkao se…)
Velika je vjerojatnost da ce Ingra dobit ovaj posao od skoro 100 000 000 kn jer kad Dakovacki vodovod plati sudske troskove i odabere Ingru opet je ustedio nekih 100 00kn u odnosu na ponudu koju su odabrali prvi put…
Eto i neki dan smo saznali da sudjeluju u konzorciji za Peljeski most. Neki su opet to pokusali oblatiti i da ce Ingra tu odraditi mali dio posla ali mali dio od 1.756.000.000,00 kn i nije tako mali…
@Wave777
I meni se čini da bi tako moglo biti. Ako se pažljivije pogleda onaj dokument o samom natječaju koji je @Tolisimus priložio onda se vidi da je komisija slijedila čistu logiku pravila službe – ima nema – in out. Nemaš dokument – out. Dakle nije štela nego su jednostavno pogriješili jer nisu do kraja slijedili ono što Zakon o JN propisuje, a to je upotpuniti dokumentaciju koja nedostaje. Stoga nema razloga da se ponavlja natječaj, nego jednostavno korigira procedura.
A most bi bio onaj dugo očekivani macan za potpaliti raketlina…
Istine radi, prava pitanja su:
1. Hoce li Ingrin konzorcij uopce dobiti ovaj posao ili ce ga narucitelj ponistiti ili ce se ovaj puta konkurencija zaliti ili…
2. Koliko je Ingrin udio u ovom poslu? Ne radi se tu o 100 Mkn posla mislim da je svakome jasno. Ako je i trecina u igro dobro je.
3. Ingra i Peljesac? Dajte me nemojte zaj….
Prvo da se ogradim da ne ispadne da nekome držim svijeću – ne branim Ingru niti pokušavam manipulirati, ali me osobno puno toga zanima i iz ovih rasprava ovdje ponešto novog saznajem, pa sam zato ovdje i prilično aktivan 🙂
Koliko mi je iz priloženih dokumenata vidljivo (vezano uz vodovod).
1. Projekt se (izgleda) vodi tako da zadovolji dobijanje sredstava iz EU.
2. Zbog toga ima brdo podataka koje inače po projektima nisam viđao (neka me netko ispravi ako nisam u pravu)
3. Unutar tima slovenska firma je nosioc posla jer ima reference i ljude koji posao znaju i mogu odraditi. Treći član mi se čini kao netko tko ima nekakve veze sa lokalitetom pa je zato u timu. Dakle Ingra u svemu ovome nema posebnu ulogu, ali vjerojatno ima barem 1/3 od prihoda (recimo 27 mil.kn).
4. Natječaj mi se ne čini kao štela jednostavno zato što bi to bilo teško u ovako kompleksnoj dokumentaciji provući, a da se iz aviona ne vidi muljaža.
5. Komisija je vrlo jasno razložila zašto je prihvatila žalbu, a na njihovo rješenje – nema žalbe osim pokretanje Upravnog spora za kojeg čini se ipak nema osnove.
Dakle ili ponovno pokrenuti natječaj (što ako nije štela vjerojatno nije opcija) ili ponoviti postupak izbora u skladu s rješenjem žalbe, a onda je Ingrin tim blizu dobijanja ovog natječaja jer ispunjava uvjet – najpovoljnije ponude.
A što se mosta tiče sasvim je jasno da Ingra kao takva sama nema što tamo tražiti. Ali u konzorciju nitko ne pita tko je Ingra, sve dok konzorcij zadovoljava uvjete koje natječaj traži.
Ono što se iz vodovodne natječajne dokumentacije također vidi je da niti drugi ponuđači nisu na mnogim područjima imali tražene odgovore na natječaj (primjerice osobe s odgovarajućim kvalifikacijama) pa su ipak našli riješenje tako da su posudili ljude iz firmi koje to imaju.
S te osnove Ingra itekako ima šanse dobiti natječaj za most naravno ako ponuda njihovog konzorcija bude zadovoljila sve uvjete za to.
Dakle ovdje je doslovno sve moguće kako god zvučalo nevjerojatno…
Ingra dobiva 100% posao jer ako ovi donesu odluku o poništenju i INGRA se žali morat će platit ponovo troškove postupka..