INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Peljeski most…

Prvi krug… Snaga vjetra je ulozila zalbu, ista je odbacena, dalje je islo 12 konzorcija…

Drugi krug… Proslo je 8 konzorcija, ali se jedan od ova 4 odbacena zalio i sada se ceka presuda zalbe…
Zalba je predana 7.3. i obicno prodje cca. 2 mjeseca do rijesenja… Vise na:
http://www.dkom.hr/default.aspx?id=10&narucitelj=&zalitelj=&PredmetJn=&StatusID=-1&DatumZapr=-1&predmet=&upisnikInt=-1&Page=1

Ono sto me osobno iznenadilo jest to da je Ingra uopce u igri! S kim, sta, kako, za sto ce biti zaduzeni, kao i uvijek misterija… S jedne strane razumljivo radi tajnosti natjecaja, s druge strane mozda se i moglo nekako objaviti da su dio nekog konzorcija…

Ne znam, svakako ostaje dojam cudne komunikacije prema svojim dionicarima… Barem ja to tako vidim… A onda jos kad predsjednik Uprave onako kupi 1,8M kn dionica u komadu, uvijek ostaje zavjera u zraku… Jeli (ne)transparentnost slucajna ili namjerna… Dokaza nema niti ce ih biti… Minimum komunikacije je odradjen u svakom FI-ju, a sada je na Udruzi da trazi poboljsanje i pojasnjenja…

Pobijedit će onaj tko bude u konzorciju sa kinezima. Da li je to i Ingra, ne znam. Oni su osvojili i natječaj u Crnoj Gori za izgradnju Autoputa. Ne može im nitko od evropskih firmi konkurirati, ni novčano, kineske banke ih obilato zalijevaju kešom i garancijama, one kipe za ulaganjem, a niti što se tiče operative. Pošto već imaju bazu građevinara u Crnoj Gori tu im je i Dubrovnik i Pelješac na dohvat ruke.

@brain1
“Ono sto me osobno iznenadilo jest to da je Ingra uopce u igri!”

Iskreno mislim da ima još puno toga što će nas sve na Ingri iznenaditi – očekujem većinom u pozitivnom smislu. A za to mi osobno nije potrebna jača poruka uprave od one kupnje. Samo nek šute (kad već neće drugačije) – čuti će se kad dođe vrijeme za to.

Vjerujem također da je Ingra aktivna na daleko više natječaja nego ovo što su vam šturo rekli na Twiteru – a nisu rekli jer ih to niste ni pitali.

Kako god NEŠTO će uskoro isplivati. A onda…

Vaš link …[/url]

Vidim na forumu se pise da su najizgledniji kinezi za izgradnju mosta zbog cijene čelika..
Slucajnost ili ne, ali evo oglasio se i kineski veleposlanik u rh.

Mokri snovi, ingra u pobjednickom konzorciju, a igh nadzire 🙂

turbulent, dijelom se slazem s Vama…

Znam da nekada zvucim pesimisticno, no nije da ne vjerujem u firmu… Imam dosta dionica i ne namjeravam ih prodati tako skoro jer je potencijal po meni stvarno velik! A velik je nakon PSN-a, do tad je puno toga bilo upitno.

No, sto reci o cinjenici da je firma u prosloj godini sudjelovala na 30-ak natjecaja u HR i pri tom dobila samo jedan?! Od milijun kuna?

Usput, predsjedniku Uprave vrijeme vise bas i nije saveznik. Udruga bi mogla biti jaca na skupstini, sto bi u mnogome moglo zaljuljati njegovu stolicu… Osim ako nas do tad ne uvjeri da je ponovno jak kako u HR tako i vani…

Znam da nekada zvucim pesimisticno, no nije da ne vjerujem u firmu… Imam dosta dionica i ne namjeravam ih prodati tako skoro jer je potencijal po meni stvarno velik! A velik je nakon PSN-a, do tad je puno toga bilo upitno.

No, sto reci o cinjenici da je firma u prosloj godini sudjelovala na 30-ak natjecaja u HR i pri tom dobila samo jedan?! Od milijun kuna?

Usput, predsjedniku Uprave vrijeme vise bas i nije saveznik. Udruga bi mogla biti jaca na skupstini, sto bi u mnogome moglo zaljuljati njegovu stolicu… Osim ako nas do tad ne uvjeri da je ponovno jak kako u HR tako i vani…

Slažem se. I to nije pesimističan nego vrlo realan pogled na situaciju. Što se Udruge tiče nemam ništa protiv toga da se “uspavanu ljepoticu” malo prodrma i da počne konačno pokazivati da plaću ne prima samo za lijepe oči. Jer mi ne znamo što rade i za sada nema pokazatelja da bi se to bez prisile izvana moglo uskoro promijeniti. A da su samo malo otvoreniji ne bi bilo problema – ovako sami su si krivi za takav loš image.

No mislim da su itekako svjesni da vrijeme ističe pa se shodno tome u skoroj budućnosti možemo nadati i nekim boljim vjestima. Ovo s natječajima je vrlo nezgodna činjenica i taj trend se mora konačno promijeniti ili Ingre više neće biti. Upravo na tom planu očekujem vrlo brzo neke promjene, naravno ako uspiju dobiti kakav veći natječaj od košnje trave (naravno da ni to nije za baciti ali…).

Također imam dosta dionica i ne prodajem ih do ispunjenja zacrtanih ciljeva, bez obzira na turbulencije kojima trenutno svjedočimo.

Svaka loša makar i nevezana vijest i ode INGRA skoro 10% doli.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

evo svi pišu da imaju dosta dionica….. eto da se i ja malo pohvalim i zahvalim onom fondovcu koji je lani u ljeto se iskipavao po 2.5 kn….

jel tko znao kako se zvao voditelj tog fonda da mu pošaljem poklon……..

Vidim da se neki pokušavaju voditi Viaduktom, ali njemu je danas valjda blokiran račun pa zato pad, a naša Ingrica ima lijepi sigurni priljev svaki mjesec od Arene.
Tu je glavna snaga ove tvrtke dok čekamo potvrdu novog posla, a ni to nećemo izgleda još dugo čekati..

…o blokadi računa se javlja na zse prvo…a i ovdje smo bliže 3,5 neg 5kn…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Evo INGRA pala više od agrokorovih dionica.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Odluka
Prosla zalba…ajmo je gurnut ispod 4kn hehe

New Report

Close