” yep, kupuju kao da nema sutra
Vjerojatno niti nema.
S jedne strane daju OIF nalog za isplatu, onda s druge starane kupuju te iste dionice.
Zalosno…
Multiple nisu uopce usporedive zbog dokapa i cashom od tog dokapa.
DCF jedino.
Slicno Atlanticu.
Kako tretirati tih 350 milje kuna?
Kao mrtvi kapital?
Jedino DCF ima smisla dok se ne iskristalizira situacija.
A usporedjivanje sa LKPC je smijesno.
Nevjerujem u firme koje rade dokap po nominali, ubijte me.
Ako se vjeruje u buducnost firme i ako je lova za razvoj onda zasto po nominali?
Da se dilluta shareholding?
Zato vjerujem u INGRA i sve koje rade takav oblik dokapa.
Nije tema Luka Ploče ali ja vam kažem da će se mnogi iznenadi kada izađu rezultatati za prvo tromjesječje ove godine, i meni je malo čudno zašto rade dokap po nominali, ali u ovoj državi se svašta radi pa ni ovo nije neko čudo.
fazan:
”
Jeste li primjetili da je RBA OMF u ponedjeljak kupio 20 komada.
”
yep, kupuju kao da nema sutra, jučerašnje razlike u top 10:
ERNT +4590
INGR +20
HT +1000
ISTT +200
Nije ni čudo kad su povukli 500 milja iz OIF!
Jeste li primjetili da je RBA OMF u ponedjeljak kupio 20 komada.
RBA OMF se lijepo nakrcao INGR-om između 7. i 24. prosinca, na razinama od 52.000 do 55.000…
[color=blue]Svečanim potpisivanjem ugovora započela 7. akcija “Top stipendija za top studente”[/color]
[color=black]„Zlatnoj dvorani“ Hrvatskog instituta za povijest danas je svečanim potpisivanjem ugovora između tjednika Nacional, utemeljitelja akcije „Top stipendija za top studente“ i partnera INE, Vipneta, Ingre, Podravke, Diners Cluba Adriatic i HRT-a, započela sedma po redu akcija „Top stipendija za top studente“, čime je ujedno od danas otvoren i natječaj za prijave studenata svih hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola za „Top stipendije“. [/color]
[color=blue]Obilazak Arene Zagreb[/color]
[color=black]Na gradilištu Arene Zagreb, mutifunkcionalne sportske dvorane koja se gradi u zagrebačkom naselju Lanište održan obliazak gradilišta. Obilasku su prisustvovali Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić te Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji su u društvu predsjednika Uprave INGRE Igora Oppenheima prošetali gradilištem i na samoj se lokaciji uvjerili u napredak radova na ovom kapitalnom objektu, presudnom za dobivanje organizacije Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine. Od posljednjeg obilaska gradilišta na kojem je bio nazočan i Premijer RH dr. Ivo Sanader radovi su uvelike napredovali, tako da su svi prisutni mogli primijetiti da se na gradilištu Arene Zagreb radi punom parom.[/color]
Kupnja se jača, ujutro 45 kom , sada 69 kom. Nitko se ne iskrcava.
Od malih nitko ne prodaje. Samo se fondovi igraju udarajući jednu po asku , pa jednu po bidu.
fazan: ” Nemoj mi reći da pušiš te priče o biodizelu? ajme majko … ” Da samo ja… Glupi smo.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=44ac0c66-650a-485d-9ab6-209a9a958bb4
plavi:
”
fazan: ” Nemoj mi reći da pušiš te priče o biodizelu? ajme majko … ” Da samo ja… Glupi smo. ”
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=44ac0c66-650a-485d-9ab6-209a9a958bb4
Ne znam što bi to sada trebalo značiti?
Hočemo prosvjedovati?
http://www.nacional.hr/articles/view/43722/
” Ingra u budućnosti ne namjerava sudjelovati samo u jednom tzv. ekološkom projektu. Osim proizvodnjom biodizela, Ingra se usporedno bavi razvojem projekta proizvodnje biognojiva, drvenih paleta te energana na biomasu. Ti su projekti u raznim fazama, a za neke već radimo idejne projekte za lokacijske dozvole. Biodizel je samo jedan od projekata Ingre u tom području. Biodizel ima svoju budućnost, posebno zbog nestabilnosti tržišta nafte, te svojih povoljnih utjecaja na okoliš. Postoje i druge zamjene za naftne derivate, poput etanola koji se sve više proizvodi. Razmatramo i takve projekte.”
Već se dugo nije dogodilo da ostane ovoliko kupnje blizu tržišne cijene.
Konačno promjena trenda?
FI izlazi u četvrtak jel tako?
Tako je.