INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…u odnosu na Ingru, VDKT je na konju…rade na sve strane pa se i problemi pojave…a ako ne radiš nema problema…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Malo kad se pogleda unatrag ne znam baš puno građevinaca koji u proteklom periodu nisu imali problema. Zapravo ne znam niti jednog. Čak i neki bivši premijeri su se nasukali ko’ kitovi, a sumnjam da baš nitko od njih nema tri čiste o tome kako se taj posao treba raditi i koji su rizici prisutni.

Ako pogledamo ovaj Vijaduktov posao sa mostom bilo bi u startu pametnije da se uopće nisu niti javljali na natječaj s obzirom kakve sve probleme spominju. A onda se postavlja pitanje što bi to uopće ijedan građevinac trebao raditi jer ispada (ako stvaraju gubitke) da im je bilo bolje da su novce oročili u banci.

I sada Ingra radi to što radi (naizgled ništa) – pitam sve vas ovdje što bi ste vi napravili da ste na mjestu uprave i da trebate odlučiti zbog čega, s kojim ljudima i kooperantima i kojim investitorima ćete uopće ulaziti u bilo kakav novi deal?

Bilo bi zanimljivo čuti i kolege iz branše koji se ovim poslom bave kakva su njihova osobna iskustva. Mislim jedno je imati sreće pa nešto zaraditi, a drugo točno znati kakvi su vam izgledi da u konačnici ne popušite.

I sada pitanje koje iz ovoga proizlazi – ako (kao dioničari) nismo zadovoljni upravom Ingre i postoji teoretska mogućnost da je smijenimo – po kojem kriteriju ćete odabrati novu upravu svjesni činjenice da ne smijete promašiti jer više neće biti druge šanse.

Ima tu puno vrlo škakljivih pitanja na koje bih volio čuti odgovore, a vjerujem da i puno vas slično razmišlja.

Mislim da je ovdje bio problem sa koperantom i radnicima….. kronični nedostatak radnika odužuje projekt i vodi firmu u projekt u minus….

Primjer : za dobivanje natječaja radi se na rubu isplativost…. spustaju se ponude….

u projekciji troškova i normativa planira se da neki normativni rad bude primjer 85x zbog nedostatka radnika moraju se uzimati radni normativ 75x … na 10 radnika te to nemože vidjeti…. no na 1000 se osjeti….

Mi najavljujemo pa nista:
https://izvoz.gov.hr/vijesti/ingra-ide-u-osvajanje-skandinavije-slovacke-i-ceske/514

A Tehnika dela:
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/stZtJ5gLxfxEG1852ooQng==.pdf

Vrh je da predsjednik Uprave jase u sedlu sa 10 posto vlasnistva… Najavi cudo toga, ne napravi nista vidljivo i opet jase… I stjece se dojam da je nezamjenjiv?!

Jucer je bila lijepa prilika za one koji žele izaci. Preko 15000 do 4,50 kn. Danas je kupnja razrijeđena.

Sto ocekujemo od poslovanja Ingre u narednim godinama?

Osobno, godisnje 300-350M kn prihoda i 15M kuna dobiti…

Ili cca. malo vise od 1 kn dobit po dionici…

To je stabilno poslovanje s kojim bih osobno bio zadovoljan.

Ima li sanse da se takvo sto dogodi?

Ne dok je ova uprava (i nadzorni odbor).

Jucer je bila lijepa prilika za one koji žele izaci. Preko 15000 do 4,50 kn. Danas je kupnja razrijeđena.

Imate opet, pa izađite

...

Sto ocekujemo od poslovanja Ingre u narednim godinama?

Osobno, godisnje 300-350M kn prihoda i 15M kuna dobiti…

Ili cca. malo vise od 1 kn dobit po dionici…

To je stabilno poslovanje s kojim bih osobno bio zadovoljan.

Ima li sanse da se takvo sto dogodi?

S obzirom da su fondovi odlučili izaci iz ove dionice i to uz gubitke po 10 000 000 kn.. realno oni analiziraju dublje nego što mi možemo…..

evo 10 dionica po 4.46……

nemože ni dvi kave na stradunu platiti…

evo 10 dionica po 4.46……

nemože ni dvi kave na stradunu platiti…

…i jučer u 16:29:59…cijelih 10 komada po kupnji… neko se igra …

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Ingra danas -7% na 7000kn???

New Report

Close