Evo malo su uredili stranicu od udruge:
Bravo za Udrugu! I web stranica i FB stranica! A sad juris sa pitanjima kod predsjednika Uprave!
Bolnica u Alziru (rokovi), novi projekti, natjecaji, Iracki dug, prikazivanje vrijednosti Arene u FI, Posedarje rivijera, peljeski most, moguca dokapitalizacija, zasto Ingra ima obveznice Lanista i jos cudo drugih pitanja…
Svejedno, jos jednom BRAVO!
…da ja očekujem ubrzo cijenu na 10kn ja bi svakom kunom koju imam kupovao po ovim cijenama i zaradio preko 100%…digao bi i kredit…ma ne jedan, više njih i sve ulupao u INGRU…pa što čekate…idemo…kupujte po diskontu od preko 100%…ili ne vjerujete u taj scenarij…
filija
Zar ne vrijedi ista priča na bilo kojoj dionici? A cijena reflektira očekivanja većine. Da je scenarij 10 kn siguran već bi bila tamo zar ne? A pošto (još) nije, bilo koji okidač će je baciti ili u poz ili neg. smjeru. Ingra je ko Schrödingerova mačka – dok ne otvorimo kutiju istovremeno može biti i živa i mrtva.
Međutim meni se čini da je s obzirom na sve okolnosti veća vjerojatnost pozitivno nego negativnog smjera. Jedino što ne znamo u kojem roku.
Zato svi tiho puze kroz šumu i čekaju da oni drugi prvi počnu 🙂
…da ja očekujem ubrzo cijenu na 10kn ja bi svakom kunom koju imam kupovao po ovim cijenama i zaradio preko 100%…digao bi i kredit…ma ne jedan, više njih i sve ulupao u INGRU…pa što čekate…idemo…kupujte po diskontu od preko 100%…ili ne vjerujete u taj scenarij…
sto vele bookeri ?
koliki je?
S obzirom da su sada i sluzbeno poboljšani izgledi Zagrebačkog holdinga, hoce li se to odraziti i na racunanje fer vrijednosti najma od Arene?
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/oaUmfYTTpUJ1R6U9yIdaJg==.pdf
Jedna od najvećih međunarodnih kreditnih agencija Moody’s u svojem zadnjem, jučer objavljenom izvješću, potvrdila je kreditni rejting Zagrebačkog holdinga (Ba3), promijenivši pri tom izglede iz negativnih u stabilne.
Iz prospekta o Lanistu:
Grupa je u objavljenim godišnjim financijskim izvještajima za period 2009. – 2014. god. vrednovala
potraživanje od društva Zagrebački holding d.o.o. po amortiziranom trošku temeljem efektivne
kamatne stope koja je jednaka internoj stopi rentabilnosti projekta pod pretpostavkom da će u 2015.
godini doći do prijevremenog raskida Ugovora o zakupu u 2015. godini (1,87%). Uprava je utvrdila
da su ova potraživanja trebala biti vrednovana po amortiziranom trošku koristeći kamatnu stopu od
8%, koja bolje odražava procijenu kreditnog rizika dugoročnog duga društva Zagrebački holding
d.o.o. (uzimajući u obzir odredbe Ugovora) u trenutku početnog priznavanja potraživanja.
Od 25 članova udruge na facebook-u, 23 člana su u knjizi dioničara…jednog nisam našao, a jedan reklamira apartmane pa ne znam ime i prezime.
U svakom slučaju, trenutno udruga ima 4,74 % dionica Ingre….čini mi se da bez problema udruga može doći do 10 ili više %…very nice…
BTW u privitku je jedan pregled trgovanja u zadnjih 7 godina….2017. je već pretekla prošlu 2016. po prometu, a još ni prvi kvartal nije završio.
@Tolisimus
Računajte da nisu svi na Faceu prisutni, sigurno 30% članova neće biti dio te grupe. Što zbog neke anonimnosti, što zbog toga što nisu aktivni na društvenim mrežama. Koliko znam za skupštinu se skupila potpora od nekih 17% dioničara. Dosta stvari se od tada promijenilo, no vjerujem da je postotak potpore tu negdje. Nadam se i da će vodstvo Udruge podatak o potpori i broju članova objaviti kada završi prvi val učlanjenja.
A da otvorimo grupu na WhatsApp-u ili Viberu? Dajte molim vas o cemu pricate? O postotku clanova na faceu.