Imam hipotetsko pitanje za clanove udruge. Recimo da svi mali uclanjeni u udrugu skupa imaju 9,5% dionica. I onda se javi Oppenheim da bi bio clan a on ima 9,53% dionica. Sad on unutar udruge ima vise glasova od vas. Sto se dogadja u tom scenariju?
lp, Crobiz
odgovor vam je vrlo jednostavan
članom udruge mogu biti svi mali dioničari -tj. oni koji ne prelaze prag od 5%, jer u tome i je razlika između velikih i malih dioničara. Ako bi i postoječi član udruge u međuvremenu stekao više od 5% prestaje biti članom udruge automatizmom isto kao i ako proda sve dionice
a što se tiče postotka u udrugu se dosad učlanilo više od navedenog postotka
Kolega @perica222, hvala vam na odgovoru.
Ipak šteta, mislim da bi Oppenheim bio odličan dodatak vašoj udruzi.
Lp
BTW je nam možete reći koliko imate dosad glasova? Čisto iz znatiželje.
BTW je nam možete reći koliko imate dosad glasova? Čisto iz znatiželje.
preko 10 % i skoro svaki dan se javljaju novi članovi
Hvala na informacija i sretno sa daljnjim radom Udruge!
udruga sigurno bude na 25-30%….. taman na knap s opijem…..
na skupštini udrugari su imali vise od 22%….
Cestitke Udruzi, 10 posto za pocetak nije malo. Nadam se i 25 posto ukoliko Udruga opravda postojanje povecanjem transparentnosti rada firme. Svakako sretno, clan sam!
Ocekivanja od FI? Ja ocekujem pozitivnu nulu, smanjenje duga, prikazivanje obveznica i (za promjenu) objavu u 9 sati ujutro!
Šta je sindikat(udruga) jači to cijena sve više i više pada..
Udruga nije sindikat već stvarni vlasnici firme (većinski), što će i dokazati na slijedećoj skupštini.
Slažem se udruga nije sindikat…sindikat se brine za pod navodnicima radnička prava bez da ih je briga o firmi i profitu…udruzi vlasnika je bitna firma ili u pravilu profit
Kako ne shvaćate da ukoliko tzv. udruga bude u poziciji ili barem bude naznaka da će odlučivati o poslovnim potezima , da će ovi namjerno stjerati firmu u stečaj, pa zar ne kužite da živite u otpadu od države zvanom Hrvatska.
Kako ne shvaćate da ukoliko tzv. udruga bude u poziciji ili barem bude naznaka da će odlučivati o poslovnim potezima , da će ovi namjerno stjerati firmu u stečaj, pa zar ne kužite da živite u otpadu od države zvanom Hrvatska.
Za namjerno stjeranje firme u stečaj se ide u zatvor, za sve postoji odgovornost.
Zar stvarno mislite da novi ljudi nebi znali uspješno upravljati firmom?