Ova cijena dionice je odraz isključivo samih dioničara, predsjednik uprave kupi količinu koju nemate svi skupa po cijeni 3,50, a oni prodaju ispod i misle da će u ponediljak bit jeftinije, fuj mali dioničari.
Nije opisano samo danasnje trgovanje! Daleko u proslost opisano, potpisano
ako je sve tako krasno, zašto je Valamar silno želio tih 1,8mil. nije da mu tereba za pripremu sezone
Ima ljudi koji ne zele naocale a ne vide, cim je dogovor s Igorom usaglasen Valamar je povukao dionice s prodaje. Zasto to slijepci nisu vidjeli? Nije valjda da Valamaru gori za tu “sicu” opet to nitko ne vidi? E sad bi trebalo i crtati, jer danas nazovi dionicari razbacuju po kupnji oko 3kn ko ludi…? I to su mi neki “suvladnici” Ingre- uzas! Nisam vidovit al se nisam na kupnju ni prodaju postavio. Ocekivao sam ovako nesto, iako sam sinoc totalno suprotan post ovome postavio, sam sebi ne vjerujuci da se to bude obistinilo.
A sad jos samo jedno pitanje za slabovidne koji ne vole furati naocale, zasto je taj dogovor Igor sa Valamarom odradio???
Čemu pesimizam, bilo je i prostora i vremena kupit na 3 kn pa i znatno ispod….a danas prodat po 3,5 kn…
Možda je nekome u interesu da cijena dionice ostane oko 3 kn radi dokupljivanja na nekim od skrbničkih računa….!!!
Pa normalno da će Ingra nešto raditi za Valamar a ovi su mu uvjetovali da pokaže dobru vjeru u svoju firmu i otkupi njihove dionice. U toj sili gradnje uzduž i poprijeko Jadrana i Ingra će nekog kapitalca uloviti, u to više ne sumnjam.
Možda je konačno onaj projekt u Alžiru dobio nastavak, 80% posla još nije realizirano pa i naplaćeno. A iznos je nekih 54M €. E sada, jesu li nešto dodatno dužni objaviti jer govorilo se o nekom ugovora. Sada je IO siguran u uspješnost tog projekta, još neka je nešto novo na vidiku, gdje nam je kraj. Jedino u našim glavama. Jučer smo vidjeli kako je ljudima 10-20% dovoljno i bježe dalje. Nemojte rano ostati bez dionica jer će onda neki drugi igrači pobrati vrhnje. 4 godine patnje na ovim razinama polako prolazi. Trejdao sam u tom periodu, no više se ne usudim da ne ostanem bez dionica prerano. Eventualno dokup dolazi u obzir. Skupljeno čuvam za neke više razine. 1,8M kn uloženo na višoj cijeni od jučerašnje zaključne je dovoljan razlog meni za optimizam.
Ova cijena dionice je odraz isključivo samih dioničara, predsjednik uprave kupi količinu koju nemate svi skupa po cijeni 3,50, a oni prodaju ispod i misle da će u ponediljak bit jeftinije, fuj mali dioničari.
Izvrstan post. Jedan od najboljih u proteklih 5 godina.
Pa ja ne vidim ovo jučerašnje trgovanje tako crno. 160 tisuća dionica je promjenilo vlasnike. znaci ta količina je van opticaja recimo do 4-4,5kn najmanje. a ovi što su prodali očekuju 2,5 kune za novi ulazak.
ako krene rast oni sami će biti ti koji će pogurati cienu k višoj da ponovo kupe dionice ingre..
S obzirom da u ingri je 5 000 dioničara teško ih je pausalno ocjeniti…. nakon skoro godinu promatranja liste dioničara. Zaključak je taj da samo oko 100 dioničara mijenjalo broj dionica…. s tim da ih 4 dioničara trguju intezivno i to su oni nalozi dnevni 300 – 400, 700 komada koji guraju cijenu prema gore ili dole…. i oni se igraju…. ti dioničari imaju 20 – 30 000 dionica
također bilo je nekih kupnji na 50 000 ali i totalnih izlaska sa 120 000 dionica….
Veliki broj dioničara tu stoji i čeka…. čak nisu spremni niti od reagirati na neku veliku promjenu u kupnju ili prodaju moramo znati da je 30 % svih dionica dioničara koji imaju manje od 2000 dionica….
Opijeva kupnja ovog paketa je po meni je malo iznenađenje pogotovo što je imao priliku prije 6 mjeseci kupiti istu količinu za 40% manju cijenu… sječate se fonda koji je imao 560 000 i prosipao po 2.4 – 2.6…
znači nešto se dogodilo u zadnjih 6 mjeseci…
– aktivirali su se mali dioničari – pobijedili ga na skupštini
– možda neke novi poslovi na vidiku
nemojmo zaboraviti da je dionica narasla za 30% u 6 mjeseci…. i da ih je sve manje i manje slobodnih dionica
Kao da o cijeni odlučuju mali dioničarima. Možemo mi ovdje naklapati do besvijesti ali zadnjih godina su isključivo cijenu formirali oni od 11 do 30 mjesta na top listi. Pitajte njih kolika će cijena biti, mogu kako požele dodajući se dionicama sve dok ne bude nekog posla i većih igrača da ih počiste. Da je Igor preko burze kupovao dionice čisteći njih sa prodaje već bi bili na 5 kuna. Utekli bi glavom bez obzira, a ovako na nelikvidnom tržištu bez svježeg keša koji bi ulazio u ovu dionicu mogu se još mjesecima dodavati ako stanje u firmi ostane isto.