a kakve to veze ima s ingrom pobogu!??
A dobro, svi ste pesimistični. Ostajem onda da vidim spuštanje zastora, kada sam već cijelu predstavu pogledao..
posao objavljen pred godinu dana vrjednosti 2mil. kn . od toga profita ostaje?taj preskoci,koda ga nije ni bilo.
Živo me zanima što će ta udruga postići po pitanju poslovanja, pa oppi je sjedio u ingri kad je ona bila 400kn, i ugovarao vrhunske poslove… misliš da je odjednom posto nesposoban… jednostavno ne ide, bliski istok, rat, isis. banke garancije,kriza, predstečaj… treba brdo toga da krene. al čovjek je u tom poslu godinama, ingri bi sad baš trebalo da joj u upravu dođe 5 politicki podobnih koji blage nemaju,to bi joj bio nož u leđa. jedino na što bi se trebalo utjecati je "rastrošnost" da su mogli malo stisnut remen mogli su a nisu. pozdrav.
Jooj, s ovakvim razmišljanjem nikad naprijed. Do kada misliš da živi na staroj slavi? Pa godinama se ništa značajno ne ugovara. To je posao na kojem trebaš biti dok dobro radiš, čim rezultati izostanu vrijeme je za promjene, nema tu sentimenta. Ingri je potreban krizni menadžer. I šta bi moglo još poći gore po Ingru nego sad? Pa svatko može sjedit u upravi i primat novce od najma Arene, ali ako nisi sposoban ugovorit par većih poslova godišnje nemaš šta radit u upravi. Izlike su za gubitnike.
Mislio sam nešto pisat ali sam odustao, neka svatko nađe svoj razlog ostanka u ovoj dionici, ja svoj znam…trenutno nije naj , ali moglo bi biti odlično ako se poslože neke stvari…uglavnom situacija bolja 1000 puta nego prije psn
posao objavljen pred godinu dana vrjednosti 2mil. kn . od toga profita ostaje?taj preskoci,koda ga nije ni bilo.
Živo me zanima što će ta udruga postići po pitanju poslovanja, pa oppi je sjedio u ingri kad je ona bila 400kn, i ugovarao vrhunske poslove… misliš da je odjednom posto nesposoban… jednostavno ne ide, bliski istok, rat, isis. banke garancije,kriza, predstečaj… treba brdo toga da krene. al čovjek je u tom poslu godinama, ingri bi sad baš trebalo da joj u upravu dođe 5 politicki podobnih koji blage nemaju,to bi joj bio nož u leđa. jedino na što bi se trebalo utjecati je "rastrošnost" da su mogli malo stisnut remen mogli su a nisu. pozdrav.
Jooj, s ovakvim razmišljanjem nikad naprijed. Do kada misliš da živi na staroj slavi? Pa godinama se ništa značajno ne ugovara. To je posao na kojem trebaš biti dok dobro radiš, čim rezultati izostanu vrijeme je za promjene, nema tu sentimenta. Ingri je potreban krizni menadžer. I šta bi moglo još poći gore po Ingru nego sad? Pa svatko može sjedit u upravi i primat novce od najma Arene, ali ako nisi sposoban ugovorit par većih poslova godišnje nemaš šta radit u upravi. Izlike su za gubitnike.
[/quote]
Pa ajde kad ja pogrešno razmišljam ,daj mi ti onda imenuj tog jednog ili daj dva krizna menađera koji bi mogli ugovoriti posao na bliskom istoku. Kažem jer tamo ingra ima najdužu tradiciju i ime. a i prije će doći do posla nego u europi a još prije nego u hrvatskoj. i dobiti bankovne garancije i sve ostalo. imena???
[/quote]
Pa ajde kad ja pogrešno razmišljam ,daj mi ti onda imenuj tog jednog ili daj dva krizna menađera koji bi mogli ugovoriti posao na bliskom istoku. Kažem jer tamo ingra ima najdužu tradiciju i ime. a i prije će doći do posla nego u europi a još prije nego u hrvatskoj. i dobiti bankovne garancije i sve ostalo. imena???
[/quote]
Pa nisam ja tu da dajem imena, valjda ima netko zadužen za to. Ja nisam u nadzornom odboru. A kad je ugovoren zadnji značajniji posao na bliskom istoku? Po tebi treba čekat da rat tamo završi, da se situacija smiri i stabilizira a do onda sjedit u uredu i čekat. Pa nije ni Dalekovod do nedavno nikad poslovao u Ukrajini, Norveškoj… pa je dobio poslove jer od čekanja se ne živi. Treba sredit stanje, zasukat rukave i pokušat osvojiti nova tržišta jer čekanje stabilizacije situacije na bliskom istoku može biti kao čekanje Godota.
S čim ce osvojit nova tržišta, krcati su love? bankovne garancije stizu sa svih strana? plus im je što su prošli kroz predstečajnu nagodbu? investitori samo čekaju ingru!., imaju samo šanse gdje imaju prijašnje reference.i zato smatram da se toga moraju držati. I opet se vraćemo na ono staro i ja tu završavam ,ingra nije klasični građevinar. dalekovod je nešto drugo.
Radi se na novim i starim tržištima. Bankarske garancije su največi problem ali se tome doskočilo kroz udruživanje u konzorcije.
Neki natječaji će biti u portfelju Ingre sigurno. Novčani tijek je stabilan što je najvažnije.
Nitko osim Igora ne bi mogao bolje pregovarati na tržištima na kojima je prisutnost i odrađeni poslovi najznačajnija stavka. Testiranja su rigorozna ali se može. Tko zna i ima čelične živce.
Igor to zasigurno zna i može. Ako je mogao do 400, moći će i do 50 bez obzira što u ovome trenutku to izgleda nevjerojatno i neizvedivo.
@Fortuna
Lipo si okrenija pilu naopako. Srica da ti ja nisam u toj Udruzi. Znaci zadrugari i mali dionicari mirno spavajte Bog Igor pazi na Vas. Idemo dalje u revijalnom tonu.S Igorom u nove pobjede.
A …ba t e Frankie… gdje god ti pišeš, ode papir u peć…. Ti k’o da si lakmus za falše dionice .
Da na nekoj pišeš i pozitivno, nebi ti niko vjerovao . Od kad pišeš na INGRi, ode sa 100 na 2 kune .
Rekordan uzlet njemačke industrije daje krila i našim građevinarima
A nedavno su se iz uprave pohvalili da obilježavaju 50 godišnjicu poslovanja u Njemačkoj. Možda i tamo u ovoj sili posla nešto i ulove.
http://www.ingra.hr/index.php?page=annews&id=199