INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

budući da se kriza približava, ne vidim razloga zašto bi se i jedna Ingra trgovala skuplje od jednog buka.
A buk je, ček da pogledam u evidenciju – – evo piše – ravno 12280.29 kn (jasno ako budu FI u plusu, možda malo i naraste..)
P/E bi tada bio (ček da izračunam) oko 13, e to bi bile razine OK za ulaz..

Ja sam brži od brzog, hitriji od hitrog !

budući da se kriza približava, ne vidim razloga zašto bi se i jedna Ingra trgovala skuplje od jednog buka.
A buk je, ček da pogledam u evidenciju – – evo piše – ravno 12280.29 kn (jasno ako budu FI u plusu, možda malo i naraste..)

ah oprosti, nisam znao, znaci moram prodavati ingre koje imam?
od sada samo slusam sto mi kazes

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Samo ne kuzim kaj to znaci da su skuplje kupovali prije. I ja sam svoju zenu skupo platio, pa sad nemrem dobit tu lovu natrag [lol]

Sta nisi gledao kad si kupovao?
Koliko si garanciju dobio.
Ja sam svoje pomno ispitao.
Nema tih para..to nema cene

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Obzirom da Ingra slabo dobiva poslove, a ni prošlu godinu nije bilo sjajno, mislim da bi je mogao preplatiti na tih 12.280,29 kn.

I da, kad dođe GFI onda ćeš tek shvatiti da P/E nije 13 nego puno više.
No to je tvoj rizik i tvoji novci.
[huh]

Kad prodreš plitko, na jakom si terenu

U privitku imate ono što nema niti jedna dionica niti približno u HR. Po cijenama većim od trenutne tržišne cijene , protrgovano je i to od prošle godine ukupno oko 20 000 dionica. Prvih 10 u ovoj dionici ima 27 879 dionica. Tu još nije ubrojen Erste plavi obvezni mirovinski fond koji je blizu top 10 , a također ga možemo smatrati čvrstim rukama u ovoj dionici, da ne govorimo o drugim fondovima koji su ulazili na i preko 50 000 i trenutno su u minusu sa ovom dionicom. Ingra ukupno ima izdanih 50 000 dionica. Što iz ovoga možemo zaključiti? Ako još ovome nadodamo da je dokapitalizacija, a riječ je o 10 000 dionica obavljena po cijeni od 35 000 kuna, dolazimo do ukupno ca. dionica po cijenama većim od trenutne tržišne: * ca. 20 000 dionica ( ptotrgovano od prošle godine po cijenama većim od trenutne tržišne ) * min. 28 500 dionica ( ” čvrste ruke ” ) * 10 000 dionica ( dokapitalizacija ) ___________________________________________________________________ UKUPNO: [color=blue]58 500 dionica[/color] Pametnom dovoljno. OVakve situacije u HR jednostavno – nema, ako ima neka mi netko navede i približno ovako nešto. NEMA.[cool]

Kolega situacija koju ste naveli je jako losa za ovu dionicu… 45% dionica je izvan TOP 10… vjerujem da je unutra trenutno 25%ljudi koji su preplatili INGR-u i jedva cekaju da izadju iz dionice sa pozitivnom nulom… to meni nisu nikako dobri pokazatelji za ulaganje…

To kremenko:
Ne lazi, sramoto..
Po cemu ne dobija poslove?
To sto je tebi jednak posao od 5 miljuna eura i 105 milijuna eura govori o tvom neznaju.
I pusitite P/E firme koja je tek napravila dokap i automatski ima cash na racunu a ne jos dobit, a veci broj dionica i zato joj je automatski losiji P/E.
Al sto da ti kazem kremenko.
Ipak si kremenko u znaju financija; tj. u kamenom dobu.

Da, prosla godina je bila losija po poslovima; koliko je ono sales rastao??

Nije tvoj post bio sla jel?
Ako je onda nisam skuzio..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Kad se nađu dva ljubomorka, onda su postovi takvi kakvi jesu. Onaj Pančo jednostavno mrzi INGRU.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Jedno je mrziti i reci nisu dobili poslove, sales pada, ali drugo je lagati!!!!

plavi:

U privitku imate ono što nema niti jedna dionica niti približno u HR.
Po cijenama većim od trenutne tržišne cijene , protrgovano je i to od prošle godine ukupno oko 20 000 dionica.
Prvih 10 u ovoj dionici ima 27 879 dionica. Tu još nije ubrojen Erste plavi obvezni mirovinski fond koji je blizu top 10 , a također ga možemo smatrati čvrstim rukama u ovoj dionici, da ne govorimo o drugim fondovima koji su ulazili na i preko 50 000 i trenutno su u minusu sa ovom dionicom.

Ingra ukupno ima izdanih 50 000 dionica.

Što iz ovoga možemo zaključiti?

Ako još ovome nadodamo da je dokapitalizacija, a riječ je o 10 000 dionica obavljena po cijeni od 35 000 kuna, dolazimo do ukupno ca. dionica po cijenama većim od trenutne tržišne:

* ca. 20 000 dionica ( ptotrgovano od prošle godine po cijenama većim od trenutne tržišne )

* min. 28 500 dionica ( ” čvrste ruke ” )

* 10 000 dionica ( dokapitalizacija )

UKUPNO: [color=blue]58 500 dionica[/color]

Pametnom dovoljno. OVakve situacije u HR jednostavno – nema, ako ima neka mi netko navede i približno ovako nešto. NEMA.[cool]

Kolega zaboravili ste ono najvažnije napomenuti a to je da je ova dionica u godina dana porasla bila 300 i neznam koliko još i da sada plaća ceh upravo tome porastu cijene koji je bio zasnovan na ničemu osim na špekulacijama.

Ja sam dao dokaz da je ovom dionicom protrgovano preko sadašnje tržišne cijene cijelim free floatom, ako uzmemo u obzir dokapitalizaciju po 35 000 i puno više, a tako nešto nema niti jedna dionica u HR niti približno. PRema tome nebitno je što je porasla preko 300 %, ako su prometi prije tih 300 % bili mizerni, a cjeli free float i više od toga je protrgovan preko 35 000.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Kad se nađu dva ljubomorka, onda su postovi takvi kakvi jesu. Onaj Pančo jednostavno mrzi INGRU.

TO ti je indijanac , alias itd. bend.
Što se tiće kremenka, treba napisati da kolega ili uopće ne poznaje stanje stvari u Ingri, ili kako kaže blueman jednostavno laže.
SAmo u ovoj godini Ingra je ugovorila novih poslova više nego ciejli prošlogodišnji prihodi.
Sve je na temi.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

budući da se kriza približava, ne vidim razloga zašto bi se i jedna Ingra trgovala skuplje od jednog buka. A buk je, ček da pogledam u evidenciju – – evo piše – ravno 12280.29 kn (jasno ako budu FI u plusu, možda malo i naraste..) P/E bi tada bio (ček da izračunam) oko 13, e to bi bile razine OK za ulaz..

Ako se spusti tako nisko onda ćemo DLKV kupovati na 400kn,Hdel na 500kn,IGH na 3000kn…itd…..
Ok, ti spusti, ja u cashu, nakupovati u se INGRe do grla kad bude 12280.29kn.
Ali ima jedan problem. A to je da nikad neće doći do te cijene.[thumbsup]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Tko laže vidjeti ćemo kad dođe GFI?

Do tada sajonara

o&o[yawn]

Kad prodreš plitko, na jakom si terenu

New Report

Close