Čekaj dok se namire…
Oznaka Industrija P/E P/BV P/Sales ROA % ROE % Market Capitalization
INGR Graditeljstvo 33,27 2,95 3,20 1,17 8,87 1.765.161.830
Oznaka Industrija P/E P/BV P/Sales ROA % ROE % Market Capitalization INGR Graditeljstvo 33,27 2,95 3,20 1,17 8,87 1.765.161.830
I što govore te brojke, da je skupo ili? Koliko vrijedi prema DCF metodi?
Frima je prije par mjeseci napravila dokap za 20% dionica.
To ti je automatski spustilo EPS i pogorsalo P/E.
Isto tako ti je poboljsalo BVPS.
Nista ti ne znace multiple u ovoj fazi i neusporedive su sa bilo kojom firmom zbog navedenoga.
Po DCF-u?
Dosta, puno vise nego ova cijena..
Ali opet, meni su pretpostavke jedno, nekome drugome drugo..
Zato netko kupuje a netko prodaje..
U privitku imate ono što nema niti jedna dionica niti približno u HR.
Po cijenama većim od trenutne tržišne cijene , protrgovano je i to od prošle godine ukupno oko 20 000 dionica.
Prvih 10 u ovoj dionici ima 27 879 dionica. Tu još nije ubrojen Erste plavi obvezni mirovinski fond koji je blizu top 10 , a također ga možemo smatrati čvrstim rukama u ovoj dionici, da ne govorimo o drugim fondovima koji su ulazili na i preko 50 000 i trenutno su u minusu sa ovom dionicom.
Ingra ukupno ima izdanih 50 000 dionica.
Što iz ovoga možemo zaključiti?
Ako još ovome nadodamo da je dokapitalizacija, a riječ je o 10 000 dionica obavljena po cijeni od 35 000 kuna, dolazimo do ukupno ca. dionica po cijenama većim od trenutne tržišne:
* ca. 20 000 dionica ( ptotrgovano od prošle godine po cijenama većim od trenutne tržišne )
* min. 28 500 dionica ( ” čvrste ruke ” )
* 10 000 dionica ( dokapitalizacija )
PA dobro danas je cijena bila oko 36 500, pa to je skoro pa to, blizu je tih 35 000 nekih 4 %.
I da maknemo tih 10 000 opet imamo gotovo nevjerojatnu situaciju, toga nema niti na jednoj dionici i to niti približno.
Bez dokapitalizacije , imamo protrgovano po cijenama većim od tržišne gotovo 40 % ukupno izdanih dionica, + trenutno u čvrstim rukama je minimalno 57 % dionica.
Samo ne kuzim kaj to znaci da su skuplje kupovali prije. I ja sam svoju zenu skupo platio, pa sad nemrem dobit tu lovu natrag [lol]
U privitku imate ono što nema niti jedna dionica niti približno u HR.
Po cijenama većim od trenutne tržišne cijene , protrgovano je i to od prošle godine ukupno oko 20 000 dionica.
Prvih 10 u ovoj dionici ima 27 879 dionica. Tu još nije ubrojen Erste plavi obvezni mirovinski fond koji je blizu top 10 , a također ga možemo smatrati čvrstim rukama u ovoj dionici, da ne govorimo o drugim fondovima koji su ulazili na i preko 50 000 i trenutno su u minusu sa ovom dionicom.
Ingra ukupno ima izdanih 50 000 dionica.
Što iz ovoga možemo zaključiti?
Ako još ovome nadodamo da je dokapitalizacija, a riječ je o 10 000 dionica obavljena po cijeni od 35 000 kuna, dolazimo do ukupno ca. dionica po cijenama većim od trenutne tržišne:
* ca. 20 000 dionica ( ptotrgovano od prošle godine po cijenama većim od trenutne tržišne )
* min. 28 500 dionica ( ” čvrste ruke ” )
* 10 000 dionica ( dokapitalizacija )
Kolega zaboravili ste ono najvažnije napomenuti a to je da je ova dionica u godina dana porasla bila 300 i neznam koliko još i da sada plaća ceh upravo tome porastu cijene koji je bio zasnovan na ničemu osim na špekulacijama.
Cijena dionice je sada otprilike na realnim osnovama i ako izvješće bude dobro cijena ide gore a ko ne može ovo još dole bez obzira što je dokap bio na 35 000 tisuća.
Mislim da bi svakome trebalo biti jasno da će rast dionice od sada biti vrednovan realno i na osnovu njenih rezultata a tu mislim da INGRA ima šanse da krene prema gore.
sam sebi bi glavu razbio sto sam isao u gradjevince prije par mjeseci a stalno si govorim ne tamo,ne tamo…i budala moram ja ufff[angry]
Dokle će ovo padati……[bye]
bit ce ingre i ispod 30000 kako ja krenulo…
Hoće li INGRA i ispod 35.000?
kvaliteta pisanja je fenomenalna
Kolega zaboravili ste ono najvažnije napomenuti a to je da je ova dionica u godina dana porasla bila 300 i
Kolega, koliko je porasla nije bitno ako ima potencijal rasta. Može značiti da je bila jako podcijenjena. Samo to. Ako nije nego se pumpalo onda će padati.