INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zašto se brinete.U TOP 10

dragi kolege, upravo me to i brine kad se ovdje nadju mirovinci

Postanite Eu-robovi

Ingra: Mavrovo nam povećava šanse u Libiji
Autor/izvor: Marina Šunjerga
ZAGREB – Prošlog petka Ingra je objavila namjeru preuzimanja Mavrova , a trenutno je u tijeku postupak prikupljanja dokumentacije nakon kojeg će se otvoriti javna ponuda.
Iako trenutno nemaju većih projekata u Libiji, u Ingri (ZSE:INGR-R-A) se, potvđeno je SEEbizu, nadaju da će im preuzimanje Mavrova donijeti novi potencijal za konkretnije pregovore na libijskom tržištu. Prošlog petka Ingra je objavila namjeru preuzimanja makedonske građevinske kompanije, a trenutno je u tijeku postupak prikupljanja dokumentacije nakon kojeg će se otvoriti javna ponuda.
Ingri je Mavrovo interesantno zbog toga što, po riječima glasnogovornika Ingre Danka Debana ne postoji tvrtka u Hrvatskoj koja ima dovoljno veliku operativu koja bi pratila Ingru u njezinim projektima. Mavrovo ima i licencu za obavljanje poslova u visokogradnji i niskogradnji u Rusiji.

Trenutno, Ingra u Libiji radi na projektu postavljanja postrojenja za preradu ribljeg brašna i kažu da trenutno nemaju konkretne ponude za projekte gradnje bolnica u toj zemlji.

U Libiji Ingra je obavljala poslove u suradnji s naftnim kompanijama, dok 1989. godine nije potpisan ugovor o izgradnji 2870 stanova vrijednosti USD 229 milijuna. Radovi na tom projektu prekinuti su radi neriješenih imovinsko pravnih odnosa i nemogućnosti odvijanja radova prema planu i programu, što je dovelo do velikih neplaniranih troškova koje ugovorena cijena nije mogla nadoknaditi.

Pošto investitor nije bio spreman na traženo povećanje cijene radova, Ingra i izvođači povukli su se iz Libije, a uz to postojao je i dodatni razlog za tu odluku jer je u to vrijeme nad Libijom bio otvoren embargo Ujedinjenih naroda.

Koncem devedesetih godina obnavlja se suradnja Ingre sa libijskim investitorima, ali Ingra tada već ima registrirano poduzeće INGRA-MAR d.o.o. koje je osnovano kako bi na poslovima brodogradnje radilo na libijskom tržištu.

[thumbsup]

POKRET OTPORA

Zašto se brinete.U TOP 10 dragi kolege, upravo me to i brine kad se ovdje nadju mirovinci

e, to bi te trebalo brinuti i za sve viđenije dionice.[angry]

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Što mislite nije li slučajnost to što su mirovinski počeli kupovati Ingru a nedavno je bio sastanak uprave i institucionalnih investitora.

borism:

Zašto se brinete.U TOP 10 dragi kolege, upravo me to i brine kad se ovdje nadju mirovinci

pa brine me naravno al sam ovdje to stavio komentar pod ingrom
ne vidim sto se tako ljutite na mene

[undecid]

Postanite Eu-robovi

borism: ”
Zašto se brinete.U TOP 10 dragi kolege, upravo me to i brine kad se ovdje nadju mirovinci ” pa brine me naravno al sam ovdje to stavio komentar pod ingrom ne vidim sto se tako ljutite na mene [undecid]

Evo odgovora na tvoju nestručnu negativnu pretpostavku. Koji bi nečovjek iz mirovinskih prodavao na 40k kad su kupovali iznad 50-55k kuna.
Tjedan dana u TOP 10 nema promjena. Da si malo pogledate koliko su mirovinci “prodavali”.
Nitako ne prodaje, čeka se da se uđe ponovno unutra.
[thumbsup]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Dokle će ovo padati……[bye]

Hoće li INGRA i ispod 35.000?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Hoće li INGRA i ispod 35.000?

Neće još.[lol]

People do not get what they want or what they expect from the markets; they get what they deserve!

bit ce ingre i ispod 30000 kako ja krenulo…

bit ce ingre i ispod 30000 kako ja krenulo…

pazi sad 10 kom po asku[thumbsup]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

50?
Ma do 150…
Nekak.
Ajde dajte, INGROM se pocelo trgovati ozbiljno unazad godinu dana.
Barem 2-3 godine treba proci da se dobije neki feeling..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

New Report

Close