To je trenutna realnost dok se već u skoroj budućnosti sve to može promjeniti.
Vlasnička struktura je vrlo neizvjesna te odnos snaga prevagne kako vjetrovi pušu.
Novi poslovi mogu biti “novi vjetrovi”.
Molio bi znalce samo jedan odgovor koji me muči kolika je i dali ima razlike u cijeni zbog spuštanja dionice Ingre u nižu kotaciju…znam da moraju dostavljati manje podataka,ali neznam kakva je financijska situacija istog…
Tako je, dok se ne pokriju gubici ranijih godina Uprava ne smije kupovati dionice na svoje ime.
znači glavni interes im je da ostane status quo, plaća redovno dolazi, a vrijeme penzije je sve bliže!
Tko je uopce vlasnik Ingre? Najveci dionicar ima 5.7%, TOP 10 ima nesto vise od 20%. (s tim da broj 10 ima manje od 1%).
Pa tu se treba skupiti 50ak prvih dionicara da se dođe do 50%. 😀
Nemam dionice niti bi ih htio imati. 😀
ovdje treba uzeti ovako na mahove, 30-40 lipa po dionici i bježati, biti s većom lovom unutra na duže vrijeme ja nemam hraborosti. zaradio sam 5000kn. izišao. srećom lupalo se po prodaji pa je prošlo brzo.ako padne ispod 2,7 uzeti ću opet. ako bude rasla ulazim tek poslije kada nestane ovih 600000komada.
Sad će me pojedinci popljuvat, ali realno svi imamo neku zacrtanu cijenu na kojoj cemo prodavati. samo netko je manje a netko više pohlepan,
Tako je, dok se ne pokriju gubici ranijih godina Uprava ne smije kupovati dionice na svoje ime.
E ovako – pošto sam dugogodišnji pratitelj i druker na Ingri i za gore i za dole danas javno priznajem da sam se vratio u društvo Ingraša. Prvo da se izvinem kolegama zadnjih godina zbog "zločestih" provokacija jer ako želite izvući iz vlasnika neke dionice stvarni stav i mišljenje morate malo i isprovocirati dotične da se razgale i raspričaju.
Razloga za povratak je mnoštvo:
1. nevjerovatno je da je firma uopće preživjela ovih 8 zadnjih godina i da još uvijek postoji kao d.d.
2. za razliku od mnogih drugih predstečajuša ovdje i nije nešto naročito razvodnjena struktura dioničara s obzirom na izdavanje novih dionica i dokapitalizacije na drugim građevinarima
3. od ovih silnih poslova u turizmu, gradnji hotele i hotelskih naselja nemoguće je da u svemu tome i Ingra nešto ne "zakači"
4. većina ulagača je u ogromnim minusima tako da neki pritisak na prodaju možemo očekivati jedino u slučaju stečaja što ni na jednoj dionici nije nemoguće
5. nema više u top 10 nekih fondova koji svojim "s_anjima" mogu bitno utjecati na cijenu
6. dionica je i dalje visokošpekulativna s obzirom da i dalje izvan top 10 ima ekipa povezanih osoba koja s vremena na vrijeme može "mutiti vodu" – što mi sa sadašnjim iskustvom i odgovara
7. naravno da očekujem i nove poslove i pozitivno poslovanje u budućnosti jer se građevina prva "budi"
8. ako sada nije vrijeme za ulazak u poziciju u građevinare onda nikada neće ni biti
U svakom slučaju u slijedeća 3 mjeseca će se pokazati zasigurno pozitivni ili negativni učinci ovog ulaganja što je relativno kratko vrijeme.
Uzdravlje!
…koliki su još nepokriveni gubici iz prošlih godina? To nisam nikada računao.
Sto veci to bolje. Kako su mene ucile iskusnije kolege investitorima je cilj kupit kompaniju sa sto vise gubitaka i dugova jer se onda taj gubitak moze prenosit i on kasnije stvara porezne olaksice. Tako da kompanija sa miljardu kuna duga je definitivno best buy.
Kako je ovoga jadnoga prodavatelja izulo za par sekundi 33000 komada.
Kako je ovoga jadnoga prodavatelja izulo za par sekundi 33000 komada.
moram reagirati na ovu laž jer je prodavatelj u par navrata istresao desetke tisuća po kupnji, a ne obrnuto kako insinuira ingroman, a što se lako provjerljivo čim se pogledaju današnje transakcije….
bilo kako bilo trgovina je krenila…. u zadnjih 45 dana ako 2 milje dionica…..