INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ova dionica definitvno nije za trajdanje. Evo ovaj koji je prodao po 41k misli da će kupiti jeftinije. Ja sam se jednom zeznuo tako. Ne pokupi ga kupnja i cijena krene gore. Taj koji je prodao Udara po visokom asku (koji je kod INGRe uvijek visok) i gubi: brokeri 2%, prodaja -1%, kupnja na +2%, znači još -2%, i to je u par minuta -5% iz portfelja ode van. Ljudi ne gledaju trend, nego dnevnu bazu, što može biti jako zaj… ”
Von Braun: ” Evo moram ovo citirati za trejdere na INGRi koji su opet prodavali ispod 39k i ostali opet kratkih nogavica[thumbsup] ” Neupućenim forumašima, koji još ne razlikuju drukere i one druge, biti će zanimljivo da je današnji trejder na INGRi, koji je izgledao (opet) ostao kratkih nogavica, glavom i bradom, Von Braun!! Citat s “komentara trgovanja”: 03.03.2008. 10:15 Von Braun korisnik od: 27.08.2007. lokacija: broj poruka: 2682 Evo promolili medvjedići glave. Prodao dio, pa sad čekam kamikaze da mi udjele dar za Uskrs. Vidi se iz aviona da je rušenje cijena prije dobrih izvješća. Pogotovo INGR-a ——————————————————————————– ♪♫♪♫♪♫♪♫ MEDVJED JE LIJENA I NEKORISNA ŽIVOTINJA♫♪♫♫♪♫ [lol] [lol] [lol]
[/quote]

Za bikove nisam prodao, a za međede sam prodao. Šta misliš od tog dvoje?
Daj se otrijezni. Misliš li da bi prodao , a izvješća su na pragu.[proud]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

zmrklic: ” vlad1111: ” cipp: ” NIje mi jasno kaj se ovo događa sa ingrom. Jedan dan 10% gore, drugi dan 5 % dole. Pa tko je tu lud zbunjen?! ” traderi, traderi… [bye] ” Viš da je plavi shortao stan, kupit ce ga 30% jeftinije najesen [lol] [lol] ” Jel ti to za stan ili za ovaj dragulj pričaš? Kakvih 30%?

To je bila šala jer je plavi reko da se seli, INGR nisam ni spomenuo, ne brini
[proud]

Hrvatska 03.03.2008 22:22
Ingra najavila namjeru za objavu javnog poziva za kupnju dionica Mavrova

Ingra je prema dosad raspoloživim podacima otkupila oko pet posto dionica Mavrova
Građevinsko-investicijska tvrtka Ingra je 29. veljače u makedonskim dnevnim novinama najavila namjeru za objavu javnog poziva za otkup redovnih dionica s pravom glasa građevinskog poduzeća Mavrovo, kaže se u obavijesti koju je Ingra dostavila…
Vaš link

Von Braun znači lažeš ili sad ili onda na komentarima trgovanja.

Kaj je od toga istina?, Kaj si onda ti?

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

jel plavi prodao ingru pa kupio veći stan za tu lovu….? [lol]

...povijest se ponavlja...

E Caymane 006 ko te nezna skupo bi te platio[lol]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

delboy:

E Caymane 006 ko te nezna skupo bi te platio[lol]

ma o čemu ti to pričaš?[wink]

...povijest se ponavlja...

Koliko vidim cijena INGRE se na sve moguće načine pokušava smanjiti …. zašto …. pametnom dosta ….[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

Koliko vidim cijena INGRE se na sve moguće načine pokušava smanjiti …. zašto …. pametnom dosta ….[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

Budemo vidjeli poslije GFI-a koliko će se smanjiti cijena.[thumbsup]
Svi građevinari padaju koliko ja vidim. Uostalom tko smanjuje cijenu…jučerašnja zaključna je 38800kn, današnja zaključna 39100kn. Gdje ti vidiš smanjenje?

U principu se slažem , ali zaključna i prosječna cijena su meni dvije odvojene stvari …..

Malo sam staromodan ….[rolleyes]

SPORO PRAVOSUĐE Deset godina nakon prijevare Ingre M&G u Tanzaniji
Predstavnik Ingre uzeo 3,7 mil. kuna, pobjegao u Tanzaniju, a slučaj ide u zastaru
Autor Marina Kovačević

Tvtka Ingra M&G u Tanzaniji je radila spremnike za gorivo i upošljavala lokalno stanovništvo
Tvtka Ingra M&G u Tanzaniji je radila spremnike za gorivo i upošljavala lokalno stanovništvo

ZAGREB Optužba za prijevaru počinjenu prije deset godina, a tešku 3,744 milijuna kuna, zbog koje je poduzeće Ingra M&G prestalo raditi, uskoro će u zastaru, a prije desetak dana održana je tek prva glavna rasprava koja je odgođena. Okrivljeni je Ivan Mrkobrada, bivši predstavnik tvrtke kćeri Ingre d. d., zadužene za poslove u Tanzaniji, koji sada na istom mjestu ima svoju tvrtku Taningra.

Tereti ga se za prijevare, zloporabu ovlasti i krivotvorenje isprava. Prijavili su ga bivši nadređeni, a na raspravu nije došao jer je u Tanzaniji. Kaznena prijava podignuta je 1998. godine. U listopadu 2001. godine istražni je sudac izrazio neslaganje s istražnim zahtjevom, no istraga je ipak pokrenuta slijedeći mjesec, osam mjeseci nakon što je na istražnom ročištu ispitan Mrkobrada.

Branio se šutnjom. Četiri godine kasnije njegovu je žalbu odbio Vrhovni sud, ali tada je već zastarjelo djelo krivotvorenja. Tek u svibnju 2006. godine ispitani su svjedoci, a optužnica je podignuta lani u srpnju! Jedna je prijevara zastarjela lani u prosincu, a druga će 14. travnja. Danas, kažu njegovi bivši nadređeni, on je poslovni čovjek koji je njihovim novcem sagradio i vilu na jednom našem otoku.

Sve je počelo 1996. godine kada je Ingra odlučila ponovo poslovati u Africi. Da se troši novac poduzeća bez prikladnih računa, čelnici u Zagrebu primijetili su kratko nakon otvaranja predstavništva, pa su se direktor Ingre M&G Miroslav K. i njegova pomoćnica Vesna P. u rujnu 1997. godine zaputili u Tanzaniju. Osim neugodne klime, opasnosti od malarije i zaraza, tamo ih je dočekao košmar u obliku računa.

Mrkobrada je bio ovlašten za neograničeno raspolaganje novcem, ali samo za račune do tisuću američkih dolara. Za sve više iznose trebao je dopuštenje iz Zagreba tvrdi Miroslav K. Mrkobradi je uskoro uručen otkaz. No tada je počeo krivotvoriti Ingrine čekove. Prema kaznenoj prijavi ŽDO-u od 30. srpnja 1998., Mrkobrada je Ingrinim novcem opremio supruzin restoran Simona, a osnovao je i svoju firmu.

Prema Ingrinoj prijavi, ukupna je šteta 1,964 milijuna američkih dolara, u koje je uračunata i predviđena dobit Ingre M&G koja nije ostvarena. Kada je u Tanzaniju u studenome 1997. stigla Ingrina delegacija, on ih je tužio za ometanje poslovanja, uvjeravajući sud kako je Ingra otišla u stečaj a da se oni lažno predstavljaju. Slijedeći mjesec Mrkobrada je osnovao svoju tvrtku, a u srpnju 1998. sud mu je izdao naredbu da se iseli iz Ingrinih prostorija, no on je uložio žalbu. U to su vrijeme Miroslav K. i Vesna P. ponovo stigli u Afriku i otkrili kako se novac s Ingrina računa u banci automatski transferira na Mrkobradin račun u drugoj banci!

BLOG UČITELJA: HTTP://KAROJE.BLOGER.HR

Djubre jedno, sigurno se sunca i ladi jaja na Zanzibaru..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

New Report

Close