nista ,,samo je pobjeglo nekima koji su cekali na na 1-2kn ja cu im dio prepustit na 3.8 kn
barbosa di je nestalo 25 % ingrinog arena centra?
Popriličito pogrešan izračun!
Nije 7,2 nego oko 8m eura godišnje od Arene jer se 7,2m indeksira za porast maloprodajnih cijena koji je od 2008 do 1015 bio oko 10%.
Ima još i previše!
Gospon ROH, molio bi Vas da ne ulazite u polemiku s mojom dektivom Frankiem. To je moja dektiva i ne želim ga dijeliti s drugima. Da mi nije njega ja nikad nebi kupovao ovu stečajušu po 2,0X kn. Kolega ROH, evo ti je objašnjeno da Arena otplaćuje dugove same sebe polako al sigurno i naj se više jidiit na moju dekktiivu.
Hvala kolega MEGIDO1 sta mi pripisujes ove bozanske moci. Znaci cijena INGRe je dosla tu di je ne radi toga sta firma ne valja nego zato sto ja pisem da ne valja. A jesam moćan,anal mi vera.
Evo čitam malo ove postove, pa se pitam, ako je ingra na svakom kvartalnom izvješću dug smanjivala, 10,20,30 miliona,ne bitno. ako se taj dug doista nije smanjivao i ako je prebačen na povezano društvo laniše d.o.o zašto to nije napravljeno sve od jednom, nego se cijepkalo i prebacivao komadic po komadic da se malim dioničarima čini kao da dug doista pada ili ??? (dug ingre 563 miliona + duh lanista 433 i eto opet ingre na dugu od 1milijarde. )
S druge strane novo izdane obveznice su izdane na trajanje do : Datum isteka 15.10.2031
Znaći u biti ingra želi izbaciti u potpunosti dio duga koji je nastao od arene(pokrivenog od strane grada zg i države) iz svoje bilance.
Jeli znaći ovaj dug od 560milona dug koji nije pokriven “arenom zagreb” ili sada nakon izdavanja obveznica treba još jedan dio duga biti prebačen na laniste d.o.o ??
Vidim da neki pokušavaju ocrniti sve vezano uz ovu dionicu, tako i ovo, ali činjenica je da sve firme na tržištu nabavljaju novac na ovaj način i vrijednoat im ne pada zbog toga…to je pozitivna vijest koja će omogućiti normalno poslovanje ( naravno ako ga ugovore )…
prema nekima Arena je iščezla u orbitu i od nje nema ni vrijednosti niti koristi. Te činjenice se ispuštaju-namjerno ili iz elementarnog neznanja. Prije bi rekao namjerno. Po nekima imamo samo dugove koji se povećavaju a Arena nestaje, a usput plaća gradu i državi za najam u orbiti.
ma kol. ROH, jesemu miša, papir i olovku u ruku i računaj…od 7,2M eur najamnine, samo godišnja kamata na obveznicu od 4,5% -5,5% iznosi oko 3M eur a poček isplate je do 2020. do kada se mora isplatiti kredit BKS banci
dakle, nabrzaka
od 2020.-2036. na bazi 7,2M eur god. najamnjine
7,2Mx16 god= 115,2M eur – 15M eur(3M god.) dospjela kta. do 2020. – cca 30M eur kta. do 2036. – 57,5 M eur nominala obveznice = 12.7 M eura u najboljem slučaju, dakle eventualna dobit u idealnim uvjetima tek od 2034 …
sada ti sam zaključi da li je "Arena je iščezla u orbitu" i od kada će od nje biti kakve vrijednosti ili koristi
evo i prospekt, sažetak je od str 35.
[/quote]Ma sve 5 kolega. Razumijem ja vas, no kada neko tvrdi kategorički da se dug ništa ne smanjuje a otplaćuje se pomalo, onda i ja počnem pisati besmislice da bi mu pokazao kako to izgleda. Sljedeći Q će dobro pokazati što se prebacilo a što otplatilo. Nadam se da će uprava to transparentnije i jasnije napisati i obrazložiti pa će svako moći razumjeti bez iščitavanjaizmeđu redaka. Danas bi se i uprava i NO mogli malo opametiti i vidjeti da i mi dioničari ipak brinemo za svoje uloge. Dosta je bilo takvog rada, idemo ozbiljnije. Može INGRA i bolje.
ovo jestvarno apsurd da se nezna koliki je dug…. i te revizorske kuće bi trebalo malo ispitati…..
molio bi ekipu koja bude na skupstini da pitaju sljedece
– koliki je dug
– popis zaposlenih, za njihovim kvalifikacijama, radnim mjestom, primanjima, stazom
Ima li netko odgovor na dolje napisano? Stvarno me zanimaju Vasa misljenja jer ni sam nisam siguran kako ce se nove obveznice tretirati u narednim FI?
Neto dug – podaci iz FI:
4Q 2014 – 847 M kuna
1Q 2015 – 834 M kuna
2Q 2015 – 618 M kuna
Ovo je pretpostavljam zbog efekta predstecajne nagodbe i otpisa kamata u iznosu od cca 170 M kuna.
3Q 2015 – 605 M kuna
4Q 2015 – 579 M kuna
1Q 2016 – 575 M kuna
2Q 2016 – 563 M kuna
S obzirom da je dana 18. srpnja 2016. godine Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih
usluga predan zahtjev za odobrenje prospekta uvrštenja novoizdanih obveznica, stvorili
su se svi uvjeti da se cjelokupno izdanje vrijednosnih papira pod oznakom INGR-O-11CA,
ISIN HRINGRO11CA1 poništi i isključi iz usluga depozitorija i usluga poravnanja i namire.
Shares 162.425.661, Nominal value 1,00 HRK
Nisam ekonomski strucnjak, ali koliko razumijem s novim obveznicama od Lanista, pokriti ce se obveze prema ovim starim obveznicama. Znaci li to da cemo taj efekt (jos 162M kuna manji neto dug) tek vidjeti u FI za iduci kvartal? Obveznice lanista idu van bilance ako sam dobro razumio.
Molim ozbiljne odgovore, bez drukanja na bilo koju stranu.