INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo jednog razmisljanja koje kopiram sa THNK, napisao migra. Slazem se sa vecim djelom posta…
“uvjeren sam da su marže pale radi bitno smanjenog obima posla,naručivanja od strane investitora a tržišna izgradnja stanova nije imala smisla.
dno je dotaknuto i put prema gore može početi.
akumulirana dobit iz pretkriznih godina je sačuvana ili u većoj mjeri sačuvana,kapital nije niti nagrižen
pa se može reći da thnk krizu prebrodila “na nogama”.
količina posla će diktirati marže a posla ima svakim danom više a kao što vidimo građevinari i sami ponovo grade stanove znači sami sebi daju posao a to definitivno znači manju konkurenciju za poslove investitora.
koliko će marže biti veće?vidjećemo,meni najvažniji je trend za koji nemam još dokaza,vrlo izgledno da će doći za strpljive i optimiste.
1.u turizmu su se akumulirale mlrd-e za potencejalne investicije a kao što vidimo kreće se u veliki investicijski ciklus,dosada neviđen u hr
2.preko 70 mlrd kn iz fondova EU čeka povlačenje a najveći dio toga proći će kroz ruke građevine
3.ponovo kreće radi povećane potražnje i stambena izgradnja
4.oporavak gospodarstva i industrije već generira i generirat će isto nove investicije,povečanu potražnju za građevinom
5.vlada će morati bez odgode stvoriti bolje uvjete za strane investicije
a gotovo sve u nekoj mjeri je i posao za građevinu.
ako vam sve nabrojano nije dovoljno kako bi vjerovali da za građevinu dolaze bolji dani možda najbolje da pričekate “crno na bijelo”
neće niti tada biti prekasno za ulazak ,naravno zarada će biti u skladu sa rizikom kako ga večina percipira a dojma sam da je večina u priličnoj zabludi.
ako sam u pravu odgoda progledavanja će biti priličan oportunitetni trošak
krajnje domete nebi htio predviđati ali barem u početnoj fazi moglo bi sličiti na već viđeno zadnjih godina
na nekim sektorima jer kreće se sa tako niskih valuacija da…
gotovo neizgledno da se i zadnji i najpodcjenjeniji sektor neće “probuditi” prije ili kasnije
možda i griješim,nebi bilo…”
Evo sad jedan link a o cemu sam maloprije pisao a sad PD slicno objavljuje…
http://www.poslovni.hr/hrvatska/graevinci-traze-hitan-uvoz-tri-tisuce-radnika-318226
Znam da svi sve pratite ali recite kome ovi radnici trebaju mozda Ingri!?

E ovo je za mene konstruktivna rasprava dragi kolege. Ima mišljenja sa kojima se i ne slažem ali poštujem takva razmišljanja jer i nisu daleko od moguće istine. G.Kos i njegovo prisustva na GS možda neče imati presudan utjecaj ali da će pomaknuti nešto na bolje to vjerujem. Naravno kada se osnuje udruga utjecaj će moći biti puno veći. Info koji je tajna i koji se objavljuje preko zse naravno da neće biti objavljen na stranicama Ingre. No postoji puno pojedinosti koje se mogu i moraju objaviti. Zar moraju dobivati opomene. I naravno u vrijeme stabilizacije i rješavanja psn i uprava bi uz svu postignutu štednju mogla razmisliti i na sebi i ostalima koji dobivaju puno a nisu privrijedili puno. Nije velika ušteda ali solidarnosti radi i neke vrste pištenja, nebi im falilo da to malo spuste. Ima još sitnica oko transparentnosti podataka kojih nema u izvješćima. Vidjećemu u idućem izvještaju goće li biti info o sporovima koji se vode za ne tako male novce koje bi trebali dobiti. Vrijeme je pred nama, nema se šta izgubiti ovom inicijativom, samo dobiti. PS: već se trguje na 10% više od kako se krenulo u ovo. Sitne burekmajstore kad maknemo idemo i dalje, jer Ingra vrijedi barem kunu više nego sad. Poslova novih dugo nije bilo ali ne zaboravimo da se rade poslovi s velikim prinosima. Sporo ali ide. Pozz

neće uvijek biti ovako.

Kako bi se cijena dionice uopće mogla pomaknuti prema gore kad ne rade ništa na tome. U dvije godine oni ugovore 3 manja posla. Pitam se šta oni uopće rade sve ovo vrijeme, da li uopće dolaze na posao ili dolaze i samo pijuckaju kavu. Da nije sistemska firma već bi davno zatvorila vrata. Pogledajte samo kako izgleda njihova web stranica u 2016.godini!?? Nije mjenjana već sto godina. Mislili su staru slavu povratit poslovima na bliskom istoku, a tamo se desio rat i poslova nema i sad ne znaju šta će. Budućnost je, ako se malo ne trgnu i nađu nova tržišta u Europi, crna.

Kolega Pongy
Da Vi i svi drugi dioničari znate što sam ja sve pitao ljude u Ingri i kakvu smo debatu vodili bili biste jako iznenađeni. Od prozivanja gosp. Šterna, Mesića i dr. Što su napravili da se vidi.
Ništa
Puno stvari sam predlagao da se lobira za Srđ, i druge možebitne dragulje koje bio mogli dobiti da radimo.
Što smo mi dioničari napravili da nam tvrtka bolje posluje.
Dali je netko predlagao kakav posao Ingri, gradi se na sve strane. Osobno sam im predložio javljanje na jedan natječaj za ne mali projekat od nekih dvadesetak milja kuna.
Pokušajmo pomoći njima a i nama.
Znam reći ćete pa oni su plaćeni za to.
Ja sam za to da se još ovaj puta podrži prijedlog Uprave i da paralelno počnemo raditi na osnivanju Udruge.
Kada budemo imali zakonski preko 20% onda će nas se ozbiljno shvaćati, a onda sa prijedlozima prema Upravi.

Po dobivenom poslu koji ste im predlagali vidimo da su vas ozbiljno shvatili i vidimo da je taj posao dobiven. Zar smatrate da ovdje prisutni forumaši ne znaju za neki posao u svojoj okolini, samo jedno je znati za posao, a drugo je imati uvjete i dobiti ga. Na temelju imena se ne dobivaju poslovi. Jer kao što reklamirate poznata imena u NO, isto tako su mogli iskoristiti svoj političko poslovni utjecaj da se dobije neki posao. Vjerujem da su utjecajniji i da znaju više od vas i mene zajedno. Pitamo se zašto nisu.
krenuli ste u izrazito negativnu kampanju protiv g.Kosa, za vašeg kolegu forumaša fortunu se zna da mu je obećan posao u tvrtki, pitamo se kakve su vaše ambicije i što vam je obećano.
Udruga će biti osnovana kao što je i najavljeno, a da li će biti mjesta za vas i fortunu o tome će odlučiti članovi udruge.
Uvjek se možete učlaniti u udrugu velikih dioničara. Tamo jedva čekaju da dođete.
cijelo vrijeme se lovite za tu naknadu ko da je ona jedino bitna, a netko će ko kufer sjediti u NO,
Da ste pročitali ZTD, a očito niste onda biste znali da pored prava koja ostvaruju članovi NO, postoje i obveze i odgovornosti, a o tome niste naravno pisali.
http://www.zakon.hr/z/546/Zakon-o-trgova%C4%8Dkim-dru%C5%A1tvima

uobičajeno je da na GS ingre nema kvoruma pa se GS odmah nastavlja sa prisutnim glasovima… sada, sa akcijom okrupnjavanja glasova malih dioničara, možda ipak postoji mala šansa da ga i bude i to zato jer će igor pokušati mobilizirati svakoga koga mobilizirati može

inače, kol. jana21, igor standardno ima podršku tehnike, trimonta, elektroprojekta, hidroelektre…uglavnom negdje 15-17% a teško i da će mali dioničari, uključijući i punomoći g. kosa, imati više od toga

dobro zboris imat ce jedni i drugi 20%….. bez obzira na to Opi bi trebao predstavnika mali u nadzorni odbor s obzirom na broj malih dionicara ….
[/quote]

Opi nema ništa protiv člana iz redova malih dioničara ako bi legalnim putem bio izglasan na Skupštini. Dapače, podržava ideju ali ovo je trenutno malo nakaradno, mora se priznati. Način na koji se sve odvija nije transparentan niti objektivno provediv. Svatko ima savjest, pamet i iskustvo pa neka odlučuje prema tim parametrima.

Mi, mali dioničari se u svakom trenutku možemo udružiti (ima nas cca. oko 80%) te predložiti izvanrednu skupštinu i donijeti promjene koje bi išle u korist rasta kompanije u cjelini te posljedično i rasta dionice što je svima u interesu (osim onih dioničara koji su vlasnici jedne dionice, prema izvatku iz SKDD-a ima ih mnogo).

U nadzorni odbor (najvjerojatnije) ulaze predstavnici Elektroprojekta, Valamar Riviere. Podržimo ih i pričekajmo rezultate njihovog djelovanja do kraja godine. PROMJENE SE DOGAĐAJU.

Natječaji su otvoreni diljem svijeta i u RH, Ingra je na njima te se može očekivati uskoro neki profitabilan posao. Nije cilj ugovarati svakakve poslove (teško naplative, slaba vladavina zakona, …) već sa određenom maržom jer ona čini povećanje kapitala a ne "miterice" i dampinški ugovori.

Vidimo se na Skupštini. Postaviti ćemo pitanja i odgovore ćemo dobiti. Sve ostalo će pisati u zapisniku kao i uvijek.

Pozdrav svim ingrašima jer ovaj posao koji odrađuju investirajući u ovu vrijednisnicu također ima dodirnu točku sa poslovicom "Kruh sa sedam kora" u doslovnom smislu.

[/quote]

1.Kolega Fortuna zašto bi u nadzorni odbor ušao predstavnik Valamar Riviere ako su odlučili prodat dionice (koje su stavljene na prodaju)?
2.Ako gospodin Kos ima podršku 20% dioničara red je da on ima prednost ulaska u nadzorni odbor.
3.Postoji realna mogućnost da Udruga bude posjedovala već broj dionica od sadašnjih Gazda pa da predložimo smjenu Uprave i Nadzornog odbora.

@MANTE
Bravo, ja sam bas to htio napisati, ali mi je bilo glupo post za postom samo ja, pa ispada da spamam temu.Znaci nisam sam u tom razmisljnju BRAVO!

@perica222
Ma dajte perica nisu citali nisu znali, koga tko tu “farba”?
“Da ste pročitali ZTD, a očito niste onda biste znali da pored prava koja ostvaruju članovi NO, postoje i obveze i odgovornosti, a o tome niste naravno pisali.
http://www.zakon.hr/z/546/Zakon-o-trgova%C4%8Dkim-dru%C5%A1tvima [zakon.hr]”
Dajte Vi meni odgovorite sad odmah kojeg drveca u sumi ima najvise? Ako neznate ja cu Vam reci!

Perica222

Da nebi Vi možda odlučivali tko će biti član Udruge malih dioničara Ingre.
Zanimljivo da ste se sada raspisali zadnjih 10 dana kada je pokrenuta ova akcija.
Dali sam ja rekao da je Ingra dobila posao. Za Vašu informaciju natječaj je još aktivan tako da ne obmanjujete javnost.
I da Vam kažem da mene nitko ne plaća. Ja iznosim samo svoje mišljenje pa makar se to Vama ne sviđalo

Pozdrav

meni nije doslo nista za punomoc … koliko je trebalo imati komada da dodje?

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Kikac77
Pitam se šta oni uopće rade sve ovo vrijeme.
G. Kikac imate na zastarjelom Ingrinim stranicama sve što se radi. Imate u obavijestima koliko košza svaki posao a u izvješćima koliko u postocima je napravlje. Malo se potrudite pa ćete vidjeti koliki su milijuni Eura u pitanjiu. Naravno i ja se slažem da transparentnost u info bude bolja i da sve možemo svaka 3 mjeseca sve naći na jednom mjestu kao i obavijesti o raznim još nenaplaćenim poslovima, kao onaj o bolnici od prije nekoliko godina koja je predana a nije naplaćena a tu su i razni sudski pricesi koji se vode. Te info su važne za znati i zato se zalažem za promjene u NO jer bi član udruge mogao pogurati i te promjene. Što više info to više znanja a ono ima veze sa odlukama investiranja u svaku dionicu pa i ovu.

neće uvijek biti ovako.

ingra na twiteru jedinu vijest kojom je počastila svoje dionicare je : sretna nova 2016. toliko o tome koliko se poslova dobiva.

Ahh twiter, relevantan izvor informacija. To nije način za ozbiljno izvještavanje.

neće uvijek biti ovako.

New Report

Close