bas je zagonetno koliko ce mali skupiti… nekih cca 25% + 3 – 4 % malih koji ce sami doc
a koliko ce imati Opi….
uobičajeno je da na GS ingre nema kvoruma pa se GS odmah nastavlja sa prisutnim glasovima… sada, sa akcijom okrupnjavanja glasova malih dioničara, možda ipak postoji mala šansa da ga i bude i to zato jer će igor pokušati mobilizirati svakoga koga mobilizirati može
inače, kol. jana21, igor standardno ima podršku tehnike, trimonta, elektroprojekta, hidroelektre…uglavnom negdje 15-17% a teško i da će mali dioničari, uključijući i punomoći g. kosa, imati više od toga
uobičajeno je da na GS ingre nema kvoruma pa se GS odmah nastavlja sa prisutnim glasovima… sada, sa akcijom okrupnjavanja glasova malih dioničara, možda ipak postoji mala šansa da ga i bude i to zato jer će igor pokušati mobilizirati svakoga koga mobilizirati može
inače, kol. jana21, igor standardno ima podršku tehnike, trimonta, elektroprojekta, hidroelektre…uglavnom negdje 15-17% a teško i da će mali dioničari, uključijući i punomoći g. kosa, imati više od toga
dobro zboris imat ce jedni i drugi 20%….. bez obzira na to Opi bi trebao predstavnika mali u nadzorni odbor s obzirom na broj malih dionicara ….
dobro zboris imat ce jedni i drugi 20%….. bez obzira na to Opi bi trebao predstavnika mali u nadzorni odbor s obzirom na broj malih dionicara ….
[/quote]
Opi nema ništa protiv člana iz redova malih dioničara ako bi legalnim putem bio izglasan na Skupštini. Dapače, podržava ideju ali ovo je trenutno malo nakaradno, mora se priznati. Način na koji se sve odvija nije transparentan niti objektivno provediv. Svatko ima savjest, pamet i iskustvo pa neka odlučuje prema tim parametrima.
Mi, mali dioničari se u svakom trenutku možemo udružiti (ima nas cca. oko 80%) te predložiti izvanrednu skupštinu i donijeti promjene koje bi išle u korist rasta kompanije u cjelini te posljedično i rasta dionice što je svima u interesu (osim onih dioničara koji su vlasnici jedne dionice, prema izvatku iz SKDD-a ima ih mnogo).
U nadzorni odbor (najvjerojatnije) ulaze predstavnici Elektroprojekta, Valamar Riviere. Podržimo ih i pričekajmo rezultate njihovog djelovanja do kraja godine. PROMJENE SE DOGAĐAJU.
Natječaji su otvoreni diljem svijeta i u RH, Ingra je na njima te se može očekivati uskoro neki profitabilan posao. Nije cilj ugovarati svakakve poslove (teško naplative, slaba vladavina zakona, …) već sa određenom maržom jer ona čini povećanje kapitala a ne “miterice” i dampinški ugovori.
Vidimo se na Skupštini. Postaviti ćemo pitanja i odgovore ćemo dobiti. Sve ostalo će pisati u zapisniku kao i uvijek.
Pozdrav svim ingrašima jer ovaj posao koji odrađuju investirajući u ovu vrijednisnicu također ima dodirnu točku sa poslovicom “Kruh sa sedam kora” u doslovnom smislu.
Svi znamo da su teška vremena za građevinu te imamo razumnjavanja za upravu šta se tiče poslova , ali da informacije moraš tražit svugdje samo ne na njihovim stranicama to je apsurd…ko i za predavanje izvješća ( zadnji put im je isprika bila da je neki potpisnik na putu pa nema tko potpisati izvješće, pa majk…mu znali ste za na početku godine…) e to je koma
@Fortuna
Ja sam “sitni dionicar”, ne znam puno ali isto tako ne znam kako Vi znate da Igor nema nista protiv clana buduce “udruge” ili sad odmah clana malih dionicara sa puno glasova. Onaj koji bi bio predstavnik malih dionicara sigurno zna da je to “krvav” posao kojeg bi se prihvatio ako ga misli posteno raditi. Ja osobno ne bi nista spekulirao oko buducih poslova Ingre, vec preko naseg predstavnika zelio transparentnost i zastitu kapitala dok je poslovanje ovako lose ili nikakvo. U skladu sa prihodima treba prilagoditi i rashode i to svima od uprave pa do NO. Prihodi od arene trebaju biti samo “osigurac” a ne osnova za trosenje. Dakle moj glas a vjerujem i mnogih je zavrsio u rukama g. Kosa i nadam se da ce prvenstveno svoj kapital pokusati zastititi a onda s tim i nas “mikro dionicara” . Slijedeca skupstina se ne smije dugo cekati vec za 2-3 mjeseca pripremiti i odrzati, a za to vrijeme se stigne i osnovati udruga malih dionicara.
Gospodo
Moram Vam reći da ste po nekim pogledima jako naivni ali neka.
Baš me intetesira na koji naćin će g. Kos zaštititi sve nas male dioničare.
Koliko je uložio u dionice, recimo 500 000 kuna.
Koliko traje mandat u nadzornom odboru, recimo 4 godine.
Kolika je naknada, recimo 5000 do 6000 kuna
To je cca 220000 kuna
Opet mu ostaju dionice i lovica.
Zakonski ne smije iznositi informacije, vjerujem da ima kompetentnijih forumaša koji to mogu i pojasniti.
Osobno sam pisao puno puta u Ingru i dobio informacije iako sam bio skeptičan u odgovor ali vrijeme je pokazaćo da su informacije bile istinite.
Pojedinci to dobro znaju i sada žele to sve iskoristiti u svoju korist.
Dođite na skupštinu i pitajte, dobiti ćete odgovore.
@dgmaz
Vi ste sasvim u pravu sto se nekih stvari tice, jer ste dobro upoznati za razliku od ostalih. Ja ponovno ponavljam da sam ovdje “sitni dionicar” i da moji 10k necega mi u zivotu ne predstavlja nista, osim toga zbog loseg vodenja i stanja u Ingri sam svoj udio prosle godine vise nego prepolovio. Vi vrlo dobro znate cemu sluzi NO i ako bi kako vi navodite “Koliko traje mandat u nadzornom odboru, recimo 4 godine.
Kolika je naknada, recimo 5000 do 6000 kuna To je cca 220000 kuna” takvoga coveka “kufera” imali ili da se mozda kao neki koji su sada u NO i zabijaju glavu u pijesak dok firma propada istu upravu i NO branili onda nam takav ne treba. Svi vrlo dobro znamo da je ovdje velika vecina malih dionicara, ako se ne varam samo cca. 23% je u top 10. Ingra je “brand” gradevina se budi pa zar cemo mi ostati na margini zbivanja dok druge firme budu dobivale velike poslove. Sve to na skupstini treba u “facu” istresti i Igoru i NO pa da cujemo odgovore.
Kolega Pongy
Da Vi i svi drugi dioničari znate što sam ja sve pitao ljude u Ingri i kakvu smo debatu vodili bili biste jako iznenađeni. Od prozivanja gosp. Šterna, Mesića i dr. Što su napravili da se vidi.
Ništa
Puno stvari sam predlagao da se lobira za Srđ, i druge možebitne dragulje koje bio mogli dobiti da radimo.
Što smo mi dioničari napravili da nam tvrtka bolje posluje.
Dali je netko predlagao kakav posao Ingri, gradi se na sve strane. Osobno sam im predložio javljanje na jedan natječaj za ne mali projekat od nekih dvadesetak milja kuna.
Pokušajmo pomoći njima a i nama.
Znam reći ćete pa oni su plaćeni za to.
Ja sam za to da se još ovaj puta podrži prijedlog Uprave i da paralelno počnemo raditi na osnivanju Udruge.
Kada budemo imali zakonski preko 20% onda će nas se ozbiljno shvaćati, a onda sa prijedlozima prema Upravi.