Dali netko uopće poznaje g. Kosa
Koje su mu reference za ulazak u Nadzorni odbor
Imam osjećaj da ide samo zbog naknade.
Zašto se niste predstavili dioničarima Ingre na forumu pa da vidimo tko će i kako nas zastupati.
Netko je napisao da je kadar propalog SDP-a
Puno nepoznanica a malo istine
Svi smo ovdje u “gabuli” i sad se svasta pitamo, tko, zasto kako, a najgore mi je kad vidim da se neki toboze brinu o velikom trošku za nasu “jadnu Ingru” ako g. Kos ude u NO. Ja sam svoj glas dao a dalje cu vidjeti kako i sto a znam da od ovoga stanja gore ne moze biti. Neka g. Kos pobroji pristigle glasove i procita pristigle poruke te nas posteno izvjesti s cim raspolaze….
Zašto se niste predstavili dioničarima Ingre na forumu pa da vidimo tko će i kako nas zastupati.
iz ovakvog pisanja može se samo zaključiti da netko možda već prima naknadu, a nije u Nadzornom odboru
[/quote]
Ne znam gdje ste Vi to i po čemu zaključili da “Možda” ja primam naknadu od Ingre.
Ja osobno godinama kritiziram rad Uprave a to biste mogli znati da pratite forum a ne da kritizirate nekoga a jučer došli na forum ili je to nečiji duh glasnogovotnik koji kritizira trenutnu situaciju pred skupštinu.
Gosp Kos je sa mnom razgovarao prije nekoliko mjeseci i onda mu nisam dao potporu već sam mu rekao da trebamo osnovati Udrugu dioničara koja će onda izabrati kompetentnog predstavnika Koji će štititi naše interese a ne interese pojedinca.
Zamislite da kao Udruga zastupamo preko 20% onda bi naš glas vrijedio ali ovako ništa.
Pozdrav
iz ovakvog pisanja može se samo zaključiti da netko možda već prima naknadu, a nije u Nadzornom odboru
[/quote]
Ne znam gdje ste Vi to i po čemu zaključili da “Možda” ja primam naknadu od Ingre.
Ja osobno godinama kritiziram rad Uprave a to biste mogli znati da pratite forum a ne da kritizirate nekoga a jučer došli na forum ili je to nečiji duh glasnogovotnik koji kritizira trenutnu situaciju pred skupštinu.
Gosp Kos je sa mnom razgovarao prije nekoliko mjeseci i onda mu nisam dao potporu već sam mu rekao da trebamo osnovati Udrugu dioničara koja će onda izabrati kompetentnog predstavnika Koji će štititi naše interese a ne interese pojedinca.
Zamislite da kao Udruga zastupamo preko 20% onda bi naš glas vrijedio ali ovako ništa.
Pozdrav
Pa tko onda “stopa” da se osnuje Udruga malih dionicara? Ajmo oni koji imaju vece udjele u Ingri neka pokrenu to pitanje i realizaciju, nadam se da ce i velika vecina”sitnih dionicara” to isto podrzati. Iscupajmo glavu iz pjeska dok jos ima necega, jer ovim nacinom polako se “topi arena” a koga briga.
Ne štopa nitko, vjerujem da će se u skoroj budućnosti i osnovati.
Za to je potrebna volja i malo slobodnog vremena a nadam se da ćemo ga mi dioničari naći
gotovo je sa kamikazama na bid. nadam se da ste natovareni dovoljno 🙂
arena centar dobra je udavača , koliki udio ima ingra ?
Pa tko onda "stopa" da se osnuje Udruga malih dionicara? Ajmo oni koji imaju vece udjele u Ingri neka pokrenu to pitanje i realizaciju, nadam se da ce i velika vecina"sitnih dionicara" to isto podrzati. Iscupajmo glavu iz pjeska dok jos ima necega, jer ovim nacinom polako se "topi arena" a koga briga.
ne ide to tek tako u vezi udruge, a i osnivanje udruge 2 tjedna prije skupštine bilo neozbiljno..
nece ni udruga rijesiti probleme koji jesu nastali…
Gospodin Kos je realno trenutni predstavnik malih dioničara, kao najveći mali dionicar, i kao osoba koja je odlucila nesto pokrenuti, svima nama drugima je max domet napisati nešto na forumu…
što mogu mali dionicari uciniti za rast cijene, pa npr za početak da svi kupe samo 500 dionica x 5000 dionicara je 2 500 000 dionica bude na 10 kn….
Pa tko onda "stopa" da se osnuje Udruga malih dionicara? Ajmo oni koji imaju vece udjele u Ingri neka pokrenu to pitanje i realizaciju, nadam se da ce i velika vecina"sitnih dionicara" to isto podrzati. Iscupajmo glavu iz pjeska dok jos ima necega, jer ovim nacinom polako se "topi arena" a koga briga.
ne ide to tek tako u vezi udruge, a i osnivanje udruge 2 tjedna prije skupštine bilo neozbiljno..
Gospodin Kos je realno trenutni predstavnik malih dioničara, kao najveći mali dionicar, i kao osoba koja je odlucila nesto pokrenuti, svima nama drugima je max domet napisati nešto na forumu…
što mogu mali dionicari uciniti za rast cijene, pa npr za početak da svi kupe samo 500 dionica x 5000 dionicara je 2 500 000 dionica bude na 10 kn….
[/quote]
Uopce nisam razmisljao da se to sad do skupstine realizira, pa to je takoreci nemoguce, ali u neko dogledno vrijeme sigurno bi trebalo. Treba vidjeti koliko malih je zainteresirano okupiti dionicare i jos mnogo i mnogo toga. Svi mi znamo da to nije mali posao, a svi mi imamo neki drugi pa nemamo previse vremena…
[/quote]
Slazem se s vama oko toga da mali dionicari dokupe samo po 500 dionica sto bi se moglo dogoditi… Bas kad prometa i nije bilo ja sam znao sa aska gricnuti po 300-500 kom i sto je to vrijedilo kad je onda dosao neki “baja” i rasuo par tisucica po bidu. Sto da sad od malih kupujem? Nek se maknu i idemo onaj nalog na 3,5kn zajedno “popapati”!
dati punomoć gosp. Kosu da na GS raspolaže dijelom glasova malih dioničara, bez obzira ušao on time u NO ili ne, je pozitivan pomak i niti malo ne može škoditi poziciji malih dioničara
međutim, predmetna punomoć je jednokratna i ona će tek unijeti nešto nervoze u komotnu vladavinu upravitelja i natjerati ga da eventualno razmisli o načinu kako da ojača svoju poziciju i učvrsti kontrolu svoje već poprilično izmužene krave muzare i ako stvarno želite nešto promijeniti na bolje te participirati u donošenju odluka i time utjecati na budućnost ingre i vrijednost svojih dionica, jedini način je , upravo kako navodi kol. dgmaz, udružiti se u pravnu osobu i nastupiti sa jasnim planom i programom.
također, ingra je devastirana tvrtka i uopće je nejasno u koji sektor spada i koje je djelatnisti jer prihodi koje ostvaruje su uglavnom najamnina od Arene, upravne zgrade te od nešto drugih nekretnina koje nisu ovršene ili rasprodane
a što se tiće Arene, ona u smislu prihoda više ne postoji pošto je taj prihod već ukalkuliran i potrošen planom PSN…naime, ingra je za Arenu BKS banci dužna još 245M kn koje ima isplatiti, čini mi se, do 2020. a nakon toga, po planu PSN, dolazi na naplatu 56M eur. aktualnih novoizdanih obveznica koje je izdala upravo na osnovu budućih novčanih priljeva od zakupnine nakon 2020.god. radi reprograma dospjelih kredita, prijašnjih izdanja obveznica i ostalih dugovanja.