Diže li ovo netko bez razloga ili?
Pozdrav svima,
Gospodin Kos će primiti moju punomoć koju sam mu maloprije poslao, a kojeg i ne poznajem… Lično podržavam SVAKO djelovanje koje bi moglo promijeniti i eventualno poboljšati sadašnju situaciju i dugogodišnju agoniju (u svakom pogledu).
Ja iskreno ne razumijem neke “sposobnije i pametnije” dušebrižnike koji su se tek sada probudili da bi mogli unaprijed kritikovati i omalovažavati inicijativu gosp. Kosa.
Molim Vas lijepo gospodo, aktivirajte se u pozitivnom smislu pa će nam svima biti bolje u protivnom, ako je beskorisna kritika i negativan stav jedino što znate i imate da ponudite onda nam je svima bolje da šutite…
Lp
Manjak obavještavanja. I burza je to zaključila. Ali vijesti su srećom bile dobre a nisu javljene na vrijeme. NO NIJE LI ČUDNO DA DANAS IDE OPOMENA?
o Informacija o sjednici Uprave održane 18. srpnja 2016. g. na kojoj je Izdavatelj donio odluku o
poništenju cijelog izdanja obveznica oznake INGR-O-11CA, ISIN HRINGRO11CA1, u ukupnom
nominalnom iznosu od 162.425.661,00 HRK u konkretnom slučaju je povlaštena informacija.
o Izdavatelj nije bez odgode obavijestio javnost o povlaštenoj informaciji sukladno članku 96. Pravila
Burze u vezi s člankom 459. stavak 1. Zakona o tržištu kapitala.
Ma vidi ti tko izriče opomenu, dioničko društvo koje u sedam dana bez ikakvih obavijesti i segmenta promatranja, padne sa 44 na 16 kuna, a prije toga naraste sa 10 na 44 kune. Ha-ha, samo tako ZB-R-A, baš ste nas razveselili.
Hahaha, uplašili se neki javne opomene. Začudo, baš sad objavljena opomena kad Ingra raste. Ufff, koja slučajnost. Kako prozirno.
Hahaha, uplašili se neki javne opomene. Začudo, baš sad objavljena opomena kad Ingra raste. Ufff, koja slučajnost. Kako prozirno.
Bolje bi bilo da su isključili Ingru iz ove njihove jame od tržišta, pa da se izlistamo u Beču ili Varšavi, narasli bi 300% prvi dan. I priko njuškala bi bolje stajala.
i da jest, što onda??? pa nije ovdje problem iskrcavanje fonda nego očajno poslovanje koje je pojelo ogroman dio kapitala firme i ostale su mrvice i sjećanja!
[/quote]kapital firme pojeden??? Pa samo Arena bez ičega drugoga vrijedi duplo više od trenutne cijene.
Pozdrav,
kao što smo mogli vidjeti i danas iz obavijesti burze, Uprava je dobila packu zbog netransparentnosti. Kao što i u obavijesti dioničarima za prijedlog na skupštini piše, razlozi za tu inicijativu su svakako i netransparentnost. Pitam se, oni koji brane sadašnje stanje i g. Režeka da li su se zapitali koja je funkcija Nadzornog odbora, a funkcija je da nadzire rad Uprave i reagira ukoliko stvari krenu u lošem smjeru. Podsjetite me što je g. Režek poduzeo da tvrka ne završi u predstečajnoj nagodbi, a nažalost završila je. G. Režek je član ili predsjednik NO Ingre od 1995 godine. Nažalost, u proteklim godinama nije ispunio ulogu koju je trebao imati kao član NO. Zapitajmo se svi zajedno, da smo vlasnici neke tvrtke u 100% vlasništvu i da Uprava dovede tvrtku u predstečaj, a nadzori odbor nije ništa poduzeo da to spriječi -što bismo učinili?
Povećali plaću predsjedniku Uprave i dali mu bonus na dobro poslovanje. Povećali naknadu članovima NO jer su dobro obavljali posao ili bismo išli drastično mijenjati stvari i spriječiti da tvrtka dođe u to stanje.
Bilo je komentara da li je g. Kos kompetentna osoba ili ne, pa su neki ustvrdili da to nije i ne poznavajući ga i neznajući čime se sve g. Kos bavi i kakva znanja ima da bi bio adekvatan predstavnik malih dioničara.
Svi koji su dobili dopis mogu vidjeti čime se bavi pa na svakome je od dioničara da odluči da li podržava sadašnje stanje ili želi pozitivne promjene. Ukoliko ne opravda očekivanja može se zatražiti njegovo razrješenje.
Bilo je i komentara da je u dopisu navedeno krivo vrijeme skupštine. Na dopisu je navedeno ono vrijeme koje stoji i na dokumentaciji za prijavu na glavnoj skupštini, tako da prvo treba provjeriti činjenice, a tek onda kritizirati ako nešto nije dobro.
Na svakome je da sam donese odluku, da li je zadovoljan ili želi promjene
Lijepi pozdrav svim dioničarima Ingre
@perica222
I tako ja idem poslije posla u “Point” u postu poslati Dubravku punomoć kad ono “100” ljudi! Ha, ha pomislim pa nemaju valjda svi ovi isto u ruci kao i ja! Salim se Dubravko stize Vam moja punomoc, daj Vam Bog snage i volje da nesto napravite za sve nas male patnike u Ingri.
Danas je ingra porasla na povećanom prometu … što bi to moglo značiti 😆
G. Inverter otvorite nam oči
Pa njima je dobro, imaju najbolje plaće u državi ( službeno izišlo pred godinu ,dvije)crpilište su našli. dok traje – odlično. Da imaju bilo kakvog interesa za dionicu sada bi imali 100tisuca komada u portfelju. dal treba dalje išta govorit ,Kosu svaka čast na potezu.
Nacelno podrzavam postupak g. Kosa jer je krajnje vrijeme da se mi mali dionicari trgnemo. Sad jeli to radi samo s ciljem da se uhljebi (6000 kn brutto naknada) ili stvarno zeli doprinjeti transparentnosti veliko je pitanje. No, bitno je da se nesto pokrece.
Ono sto mi se ne svidja jest nacin na koji to cini. Koliko sam informiran on zeli uci u NO umjesto gospodina Rezeka?! Tako nekako ce ici protuprijedlog.
Cisto da se vratimo u povijest, osovina Opi – Rezek – Ludvinger je dionicu Ingre dovela do 400kn. Sada ici dzonom na Rezeka i njegovu kandidaturu mi zvuci pomalo neozbiljno, da ne kazem neku drugu rijec. Rezek je u gradjevini ime ma sto mi mislili o tome. O Kosu na internetu nigdje nista znacajno ne pise osim da je lokalni predstavink SDP-a (ispravite me ako sam sto krivo napisao).
Da se prvo organizirala Udruga malih dionicara, pa da su se definirali jasni ciljevi onda bi i ova kandidatura imala vise smisla. S druge strane onda se i od Uprave (odnosno Opija) moglo traziti da sam predlozi jedno mjesto u NO-u predstavniku malih dionicara. “Neprijateljski” ualzak moze donijeti i kontraefekt jer na kraju krajeva nikome nije cilj da je dionica ovako nisko vec duze vremena…
Ono sto me kod trenutne Uprave (citaj Opija) najvise smeta je (ne)transparentnost, ali prije svega kompletan nedostatak vizije kako ce Ingra izgledati za 5 godina. Sto su ciljevi, koja trzista su u fokusu i sl. Jedan dan smo u Alziru, drugi u Iraku, pa u Ceskoj i Skandinaviji, pa Njemackoj, pa Sudanu… Svugdi smo (ironija), a pravog posla nigdi. Ako posaljete mail u firmu, onda kazu da su aktivni na mnogim natjecajima u zemlji i vani, a onda u godinu dana objavljuju poslove koji su manji od milijun kuna. Jeli Opi umoran, jeli firma bez kadra, zasto se nista ne dogadja, kakva je to ozbiljna firma sa samo jednim clanom Uprave?
P.S. Eppur si muove