Von Braun: ” ksafaric: ” …Bojim se da ovaj put nebu dokapitalizacije za “male” već samo za institucionalne.Ako netko ima prave informacije o ovom problemčiću bio bih veoma zahvalan da to podijeli i sa nama…[undecid] ” Nema veze ako neće biti za male toliko. Šta neće onda institucionalni kupovati opet po 50-60k kuna?[thumbsup] ” Fer bi bilo da IPO ide po cijeni kolika je na burzi pa nema povlastene kupnje, nista se ne dilluta. A cash ulazi u firmu. Tako bi ja napravio, samo vidjet cemo kako ce se odrediti cijena. To je uvijek bilo i biti ce dogovor Ingre i fondova kao i bilo koji IPO. Nazalost cash treba sada a trziste je u banani. Prije 3 mjeseca IPO bi bio dobar, ovako je tesko ocekivati 60K. Osnove, osnove
Ma šta je danas fer??? Al da, bilo bi dobro da se lova ukrca čim prije pa da stignemo na zadnji vlak za Dubai, npr.[wink]
pričate o dokapu, o ipo-u , o koječemu, o budućim planovima a bilo bi dobro da govorite o realnim ostvarenjima, npr. stanovi na srebrnjaku i gradnja dvorane. sve ostalo još je u zraku a vi ste na te vijesti kupovali po 50-60 000 kuna kao blesavi. sad imate uzrujavanja i to će potrajati neko vrijeme. cijena evidentno pada, ali to je dobro za kupce koji očito da ima dovoljno, ali hoće što jeftinije proći. nemojte gledati cijenu pa možda do kraja godine i dođe ingra na nekih stabilnih 44-45000 kuna ispod kojih više neće u 2009-oj…treba biti strpljiv, ali cijena je prije godinu i pol bila 4000 kuna, a neki su tada kupovali velike količine. ja ih znam nekoliko…i oni sada hoće van jer vide bolje prilike…10 puta uvećano ulaganje u 2 godine je rijetkost,a vi koji ste ušli na visokim cijenama morat ćete pričekati da se iskrcaju ovi što su ulazili po 4000, 5000, 11000, čak i 20000…
pričate o dokapu, o ipo-u , o koječemu, o budućim planovima a bilo bi dobro da govorite o realnim ostvarenjima, npr. stanovi na srebrnjaku i gradnja dvorane. sve ostalo još je u zraku a vi ste na te vijesti kupovali po 50-60 000 kuna kao blesavi. sad imate uzrujavanja i to će potrajati neko vrijeme. cijena evidentno pada, ali to je dobro za kupce koji očito da ima dovoljno, ali hoće što jeftinije proći. nemojte gledati cijenu pa možda do kraja godine i dođe ingra na nekih stabilnih 44-45000 kuna ispod kojih više neće u 2009-oj…treba biti strpljiv, ali cijena je prije godinu i pol bila 4000 kuna, a neki su tada kupovali velike količine. ja ih znam nekoliko…i oni sada hoće van jer vide bolje prilike…10 puta uvećano ulaganje u 2 godine je rijetkost,a vi koji ste ušli na visokim cijenama morat ćete pričekati da se iskrcaju ovi što su ulazili po 4000, 5000, 11000, čak i 20000…
ja sam kupio jednu na 32000,kažu mi da se ne bojim,da je otpor velik
Ne bi ja baš rekao da je tako i donosio prerane zaključke.[smiley]
Uostalom jako puno ih se iskrcalo u ovo doba korekcije.
Projekti stižu. Dokap isto. Fundamenti najpovoljniji trenutno.[thumbsup]
pa onda argumentiraj. ja nisam donio zaključke nego samo razmatram mogućnosti. nisu svi kupovali po 50000 kuna…neki su i po 1500 ulazili i njima je svejdno jel 39000 ili 45000 – oni su svoju porciju kuna pošteno zaradili. a vi, što ćete vi? čekat ćete, kao i svi na drugim dionicama ili dokupljivati.
pa onda argumentiraj. ja nisam donio zaključke nego samo razmatram mogućnosti. nisu svi kupovali po 50000 kuna…neki su i po 1500 ulazili i njima je svejdno jel 39000 ili 45000 – oni su svoju porciju kuna pošteno zaradili. a vi, što ćete vi? čekat ćete, kao i svi na drugim dionicama ili dokupljivati.
Iznesi koliko je ljudi kupovalo prije 2 godine i koliko komada. Vrlo malo vjerujem.
Ne možeš uspoređivati sa današnjim prometima i kupovnom.
Koliko su bile ostale dionice prije 5 godina? Sigurno 5x jeftinije.
Onda bi na svim dionicama trebalo biti tako.
Vjeruj mi da ti koji su kupovali po 10k kuna, dobro znaju da će Ingra jako dobro poslovati sve do 2009-te, zato ih ne prodaju….[thumbsup]
UOSTALOM CIJENA NE OVISI O MALIMA, veliki vode igru. Ako se oni odluče kupovati…..ode.
MATRIX90, reci nam kratko i jednostavno dokapitalizacija Ingre , koliko je trebalo novaca pripremiti, i u kojem se omjeru odvijala , vezano na ulog po 1 dionici… baš nisam s novcima na ti, tj. sve sam angažirala, a dokapitalizaciju Ingre želim sprovesti… jer sam u nju puno uložila. Morat ću nešto prodati, pa bih na vrijeme htjela odlučiti ,kako dalje……..Hvala unaprijed.
slažem se kupujmo nekretnine[thumbsup]
večeras je Openheimer,kao predsjednik uprave Ingre,govorio na glavnom dnevniku o završetku dvorane za svjetsko rukometno prvenstvo,do isteka roka,a bilo je riječi ,nevezano za ovu temu, o ukidanju odnosno nedobivanju licenci za oko polovicu građevinskih tvrtki u Hrvatskoj,koje nemaju zaposlenih nego su dobivale poslove da bi ih ustupali drugima.
Ne mogu vjerovati. INGRa je nadmudrila državu.[lol]
Jel ono i Tehnika radi na izgradnji Arene?