Izgleda da nikoga ne fasciniraju poslovi ovih vrijednosti pa je bolje da ih Ingra niti ne objavljuje. Dioničari valjda čekaju objave poslova vrijednih cca. 500mil eura![emo_beztona]
realno cijena posla je niska, kako je netko rekao da je bar u eurima, al dobar je znak da se stvari polako pomiču i radi se
Imaju oni i dosta posla odprije koji se šlepaju godinama, nadam se samo još koji bolji ugovor u ovoj godini
Bili su i govorili o dokapitalizaciji najkasnije nakon 9mj od pravomoćnosti predstečajne ako se ne varam, što bi trebalo bit sad tokom ljeta
Samo neka Ingra objavljuje ugovaranje novih poslova… pa i od pola milijuna kuna…
Burza je troma i nije za svakoga.
Kad bi riješili tako pola dugova u komadu i godišnjom rentom Arene vraćali te obveznice firma bi napokon prodisala i nebi više bila visoko zadužena što joj i je uteg za dobivanje večih poslova
Kako se navodi u Nacrtu predstečajne nagodbe, Ingra dio tražbina planira namiriti obveznicama koje će izdati najkasnije u roku od devet mjeseci od pravomoćnog rješenja o predstečajnoj nagodbi. Obveznice se planira izdati do maksimalnog nominalnog iznosa od 61.268.057 eura. Jedna obveznica će vrijediti 1 euro. Kamatna stopa iznosit će 4,5 posto, uz mogućnost rasta na 5,5 posto od 15. srpnja 2025. godine
Ugovorčić po ugovorčić, pa onda veliki ugovor, pa onda završavati postojeće poslove i mogla bi se Ingra do kraja godine lijepo oporaviti.
“Prema izračunu portala iCapital, od 25 sastavnica CROBEX-a, najviši rast tijekom ove godine ostvarila je dionica Ingre (+32 posto), zatim opatijskog hotelijera Liburnia Riviera hotela (+30 posto) te Dalekovoda (+24 posto). Istovremeno, indeks je praktički stagnirao ojačavši tek 0,5 posto. Goran Vorkapić, voditelj financijskih tržišta i upravljanja portfeljem u Hypo Alpe Adria banci (HAAB) ocjenjuje da se Ingra i Dalekovod nakon predstečajne nagodbe (PSN) polako vraćaju na tržište.”
pa što da nekim čudom INGRA i potpiše neki jači ugovor, što bi to promijenilo?! pogledaj DLKV, pred 15 dana objave ugovor od 60 mil EUR (!!!), cijena se na kratko pomakla 2-3%, jučer objave novi ugovor od preko 10 mil. EUR, a cijena na kraju dana završi u minusu!? još čekaju jedan ugovor od 40 mil. EUR itd., a efekti na cijenu dionice će vjerojatno opet biti nikakvi, ova burza je mrtva!
[/quote]Nemožeš uspoređivati INGRU i DLKV, jer je u DLKV izvršen dokap sa cijenom ispod trenutne i zato ne ide gore kad dobije posao. Kada INGRA dobije takav posao vidjet ćeš gdje će ići cijena.
Ugovorčić po ugovorčić, pa onda veliki ugovor, pa onda završavati postojeće poslove i mogla bi se Ingra do kraja godine lijepo oporaviti.
"Prema izračunu portala iCapital, od 25 sastavnica CROBEX-a, najviši rast tijekom ove godine ostvarila je dionica Ingre (+32 posto), zatim opatijskog hotelijera Liburnia Riviera hotela (+30 posto) te Dalekovoda (+24 posto). Istovremeno, indeks je praktički stagnirao ojačavši tek 0,5 posto. Goran Vorkapić, voditelj financijskih tržišta i upravljanja portfeljem u Hypo Alpe Adria banci (HAAB) ocjenjuje da se Ingra i Dalekovod nakon predstečajne nagodbe (PSN) polako vraćaju na tržište."
Jedini je problem što rast od 30% na ovoj dionici nikog ne zadovoljava. a zna se koliko je dioničara ovdje zaglavilo na 10-20-30-50kn….
bit će naša ingrica opet hit ..ovdje…građevinci će se dignuti da će sve perje letjeti
Mi koji smo u Ingri i dionicama ostalih građevinara možda pomalo subjektivno čitamo ovaj članak i svakako nam je drago da se takvo nešto nagovještava. Svi dobro znamo da su cijene više-manje oko povijesnih minimuma kako je spomenuto u članku.
Zanimljivo je kako kolege na drugom forumu doživljavaju potpuno različito članak i smatraju ga potpuno neobjektivnim i čistim drukanjem. Moram priznati da iako sam dosta izložen u Ingri i ja sam članak doživio u najmanju ruku optimističnim. Zašto to smatram? Zato što bi netko neiskusan mogao zaključiti da će dionice spomenutog sektora, npr. Ingre rasti i ako se to ne dogodi u narednih nekoliko mjeseci razočarati se, izgubiti strpljenje i prodati dionice s gubitkom.
Ja sam prije dvije godine ulagao u Ingru i ostale građevinare. Prerano sam ušao – to sada dobro vidim, no i dalje smatram da će do rasta doći. Troškovi se smanjuju (racionalnije se troši i zadužuje), prodaja onog što nije vezano uz glavni biznis, najavljena ulaganja kada je riječ o državi i sredstva iz europskih fondova, a Ingra ima dugu tradicuju u spomenutom Alžiru i drugdje (Dalekovod također učvršćuje pozicije u određenim zemljama…
No gdje je onda problem? Mislim da bi mogli pomiriti ova dva različita gledišta uporabom drugog glagolskog vremena. Umjesto prezenta (vraćaju se) koristiti futur (vratit će se). Ako ne bude nekih većih potresa na burzi kod nas i u svijetu. Burza je još uvijek na koljenima (ili na aparatima – ako je nekome ta slika bliža) i takvo stanje može potrajati još neko vrijeme.
No ono što veseli je da postoje naznake promjene trenda što pokazuje porast dozvola za gradnju i samih građevinskih radova, a i sam rast (za sada skroman ako se gledaju cijene od ranije) pojedinih dionica sektora – u ovom slučaju Ingre – oko 30 posto u ovoj godini.
I još jedna stvar – kada sam ulagao u Ingru prije dvije godine velika je bila opasnost od stečaja koje možda i nisam bio u potpunosti svjestan. Sada je ta opasnost možemo reći uklonjena. Zaključio bih s konstatacijom da nas čeka svijetla budućnost kako u Ingri tako i u sektoru, no s obzirom na naše prilike trebat će nam i strpljenja (uz dosta rada i dobrih rezultata) a što manje ovakvih bombastičnih naslova.
24.2.2015.
Tvrtka je, doznajemo, dobila novi posao u Sudanu koji još mora proći državnu komisiju.
Proslo je 4 mjeseca od ove najave u medijima i za sada nema nikakve sluzbene objave. Zna li netko o kakavom (odnosno kolikom) je poslu rijec i koliko moze potrajati ta “drzavna komisija”?
Hvala!