banana
Srećom zasad nisam ostario na ovoj dionici, a svoj boravak na ovom grbavom terenu sam ipak nekako naplatio.
Inače, da, u pravu si. Lako je napucati i spustiti ako si sam na terenu.
Junak ovog kruga će biti onaj tko smogne hrabrosti i odupre se pohlepi te se sa većom količinom uspije naplatiti od sindikata. Svi ostali će po 100-ti puta ovdje žaliti za prpuštenom prilikom.
Nije nagovor na kupnju ili prodaju, nego osobno dugogodišnje iskustvo sa ovom dionicom.
Na koliko ce biti junak prije prve korekcije? 4,6,12kn??Jedino sto se ustvari promijenilo sto je trend rastuci ,nema stecaja i prosjecni ulaz ce se podizati umjesto smanjivati kako je do sad bilo.
Molim ne navlačiti “naivce”!
Mislim da nije u redu spominjati sada cijene iznad 10 kn ( a kamoli cijene od nekoliko 10-aka kn).
Sadašnja cijena je iznad 0,5 booka, što je za građevinare na našoj burzi odlično.
Junak ovog kruga će biti onaj tko smogne hrabrosti i odupre se pohlepi te se sa većom količinom uspije naplatiti od sindikata. Svi ostali će po 100-ti puta ovdje žaliti za prpuštenom prilikom.
Nije nagovor na kupnju ili prodaju, nego osobno dugogodišnje iskustvo sa ovom dionicom.
Da, samo pitanje za dobru lovu je koja je ta granica do koje će sindikat pumpati prije nego stoka sitnog zuba sama krene žešće žvakati po asku.
Vjerovatno ne mnogo preko ove razine. 4 kn. A onda bi se oni iskrcavali na 4.50 do 5.00. Jer za više nema štofa u fundamentima.
ovo se može napucati bez problema i iznad 5 bez razloga. A isto tako bez razloga se može i srušiti. Isključivo se radi o volji sindikata.
nema ovdije sindikata, sindikat je ingr potrošio prije 3 god a shodno malim transakcijama, fejk podršci na nižim razinama te volumenu od svega 150-200k kn… ovo odrađuje poneki trejder ala alabama sa vlds a mali se guraju i gule između sebe dok ih, negdje oko izvješća, vjerojatno u petak, ovi veći veći ne nakite i kapitaliziraju 30ak% [emo_cool]
[/quote]
Ovo zadnje si u pravu. Također, nadam se da će firma dati dobar FI i da ću onda uspjeti povoljno uletiti te nakon toga držati, a da firma ide dalje.
Mene jedino muči ovdje što su se okolnosti promijenile, građevinskog buma kod nas neće biti jer smo prezaduženi, vani će poslova biti, nadam se, ali i arapski svijet je u krizi, nestabilan, grozno. Uglavnom, okolnosti iz 2003-2008 se više nikada neće posložiti, ali nema razloga da kroz godinu dvije ne dođe na barem razine oko 10 kn. Pod uvjetom da ovaj FI pokaže smjer.
ovo se može napucati bez problema i iznad 5 bez razloga. A isto tako bez razloga se može i srušiti. Isključivo se radi o volji sindikata.
… mali se guraju i gule između sebe dok ih, negdje oko izvješća, vjerojatno u petak, ovi veći veći ne nakite i kapitaliziraju 30ak% [emo_cool]
[/quote]
Naravno, ako FI bude loš, a ako bude dobar slijedi čišćenje aska.
detalji o FI lagano cure vani zato se i dešava ovo što se dešava.. nije za ništa skočila u kratko vrijeme skoro 100% ugl vidit ćemo u petak dali sam bio u pravu.. nije nagovor na ništa!!!