INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ Meg reci mu ti!!!

@ S 400 ja mislim da je burza nista drugo nego ocjena dojma neke tvrtke u danom trenu. Ako je dojam većine dobar raste i to je to. Zasad sam uspjevao pogoditi unaprijed kretanje, iako nekad i pogrjesim. Ovo mi je jako zabavno i zapravo neiscrpno zanimljivo jer je nedokucivo zasto neko u 8 kupi po 2,3 a onda u podne manicno proda po 2 kn i slično. Ne bi ulozio bas veliki novac ali sam dosada u pristojnom plusu. Uz to ponekad prodam dionicu i kad nesmiljeno raste jer se naprosto vidi kad će se strmoglaviti.

Viđeni su ljudi u crnom!!!!!

meni je zanimljiva jedna situacija -gledam zadnji nalog na prodaji na 10000 kuna po komadu i pitam se koja je svrha takvog naloga -očekivanje da bi cijena po dionici doista bila jednog jako sunčanog dana 10000 kuna -po tome bi ingra vrijedila preko 100 milijardi kuna -još mogu kužiti one koji stavljaju naloge za kupnju po kunu, ali ovoga ne mogu shvatiti

meni je zanimljiva jedna situacija -gledam zadnji nalog na prodaji na 10000 kuna po komadu i pitam se koja je svrha takvog naloga -očekivanje da bi cijena po dionici doista bila jednog jako sunčanog dana 10000 kuna -po tome bi ingra vrijedila preko 100 milijardi kuna -još mogu kužiti one koji stavljaju naloge za kupnju po kunu, ali ovoga ne mogu shvatiti
Dakle, shvaćaš one koji misle da INGRA vrijedi samo 13 milijuna kuna, sa Arenom od preko 80 Milijuna i koja otplaćuje samu sebe i još neke dugove. Zanimljiva vjerovanja. Možda su i ona ispod kune još uvijek vjerovatna haa?
Svašta mi vjerujemo, a onda to i napišemo…hmm.

neće uvijek biti ovako.

@ megido
ma nisam mislio u svojem komentaru u smislu da se slažem da Ingra vrijedi samo 13 mil kuna, nego sam samo kometirao sa upitom kakva su očekivanja od postavljanja naloga na 10000 kuna -nitko sretniji od mene,ukoliko se Ingra vrati na razine na kojima je nekad bila, ali da bi se to dogodilo Ingra treba dogovarati velike poslove i nakon nekoliko godina bi se te razine ostvarile -više je faktora potrebno za to -potrebno je i da se veći investitori, fondovi domaći i strani uključe ponovno na naše tržište, tad će se i pokrenuti živost na tržištu, uz preduvjet dobrih poslovnih rezultata. Npr. dosta je ekipe hvalilo DDJH, a nakon FI svi su počeli bježati pa čak i ekipa iz top 10

Bilo bi vrijeme da OMFovi počnu smanjivati prosjek

]Dakle, shvaćaš one koji misle da INGRA vrijedi samo 13 milijuna kuna, sa Arenom od preko 80 Milijuna i koja otplaćuje samu sebe i još neke dugove. Zanimljiva vjerovanja. Možda su i ona ispod kune još uvijek vjerovatna haa?

a 1,258 milijardi kuna utvrđenih tražbina vjerovnika ne brojiš u bilancu?[emo_zacudjen]
u najboljem slučaju, kada bi kapitalizirali arenu i svu ingrinu imovinu pod hipotekama, ne bi skupili preko 850 milja kuna a šta je sa ostalih 400milja potraživanja

jedino je predstečajna kemija rahmetli ingri omogučila preživljavanje a pitanje je samo do kada… pa koliko samo ingra mora poslova dobiti, uložiti i odraditi da bi od sitne provizije isplatila samo dugove a gdje su svi ostali tekući troškovi i amortizacije… ma nema hebene šanse da se ingra održi a to ćete uskoro vidjeti i u narednom izvješću kada kapital ode na nulu ili ćak u minus[emo_cool]

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

Zagrebačka burza: Ingra i Podravka s više pozornosti[/url]

]Dakle, shvaćaš one koji misle da INGRA vrijedi samo 13 milijuna kuna, sa Arenom od preko 80 Milijuna i koja otplaćuje samu sebe i još neke dugove. Zanimljiva vjerovanja. Možda su i ona ispod kune još uvijek vjerovatna haa?

a 1,258 milijardi kuna utvrđenih tražbina vjerovnika ne brojiš u bilancu?[emo_zacudjen]
u najboljem slučaju, kada bi kapitalizirali arenu i svu ingrinu imovinu pod hipotekama, ne bi skupili preko 850 milja kuna a šta je sa ostalih 400milja potraživanja

jedino je predstečajna kemija rahmetli ingri omogučila preživljavanje a pitanje je samo do kada… pa koliko samo ingra mora poslova dobiti, uložiti i odraditi da bi od sitne provizije isplatila samo dugove a gdje su svi ostali tekući troškovi i amortizacije… ma nema hebene šanse da se ingra održi a to ćete uskoro vidjeti i u narednom izvješću kada kapital ode na nulu ili ćak u minus[emo_cool]
[/quote]Uz dužno poštovanje Vam moram reći da ste loše razumjeli(ako ste uopće čitali) plan PSN-e. INGRA će to s lakoćom orplaćivati a ARENA neće u prodaju jer je to zlatna koka koja se sama otplaćuje kao i još neke dugove. Za manje od 2 tjedna ćete u FI 4Q pročitati koliko je smanjen dug(bez učinka PSN). Najvažnija će biti stavka kratkoročno dugovanje. Ostalo se rješava vremenom jer posla ima i INGRA ih može i zna napraviti. Dajte nam još napišite koliko je ono vrijednost poslova koji se trenutno rade. Ingrine marže vani su uvijek bile dobre-računajte malo. INGRA se izvukla i ide naprijed, a tko hoće kupovati budućnost neka kupuje, ko neće nemora, naravno.

neće uvijek biti ovako.

Ne bi se oni trsili ovdje da ne vrijedi bar 4 kn, dajte molim vas. Samo nije isto da li kupuješ po 3.07 ili 3.28, i tu se burek hvata.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

ma o ćemu ti pričaš, kakvo smanjenje duga[emo_vrtimise]

1. ingra ti u bilanci prikazuje netto dug, bez kamata i po tome ti je trenutni buk 1,7kuna i nikakvih učinaka psna koje očekujete neće biti

2 banke su pristale na odvojeno namirenje samo radi psna a dalje su zadržale svoja prava na hipoteke prvoga reda na ostalu iomovinu

3. planiraju 450milja kn obveznica na lanište koje je već sada 25% u vlasništvu splitske banke a prvo treba isplatiti kredit bks banci

4. za vrijeme počeka do 2020. kada bi trebali isplatiti bks banku, idu kamate od 5,5% što je na oko 900milja netto duga, samo kamata 45milja godišnje ili na 450 milja , 23 milje kuna godišnje ne računajući rate kredita za otplatu arene

5. ukiliko ingra ne ispuni neku od obaveza ugovorenih psnom, pa i one najmanje od 5 tisuća kuna, sama nagodba ima snagu ovršne isprave, što znaći da kada samo jedan potegne ovrhu, nastupa raspad sistema

slijedom navedenoga, bolje ti je da učiš pogrebne umjesto da tu sviraš borbene

Dirty Sanchez is a term for a sex act when a man, after the anal sex, takes his penis and rubs it on the girls upper lip leaving a moustache.

ma o ćemu ti pričaš, kakvo smanjenje duga[emo_vrtimise]

1. ingra ti u bilanci prikazuje netto dug, bez kamata i po tome ti je trenutni buk 1,7kuna i nikakvih učinaka psna koje očekujete neće biti

2 banke su pristale na odvojeno namirenje samo radi psna a dalje su zadržale svoja prava na hipoteke prvoga reda na ostalu iomovinu

3. planiraju 450milja kn obveznica na lanište koje je već sada 25% u vlasništvu splitske banke a prvo treba isplatiti kredit bks banci

4. za vrijeme počeka do 2020. kada bi trebali isplatiti bks banku, idu kamate od 5,5% što je na oko 900milja netto duga, samo kamata 45milja godišnje ili na 450 milja , 23 milje kuna godišnje ne računajući rate kredita za otplatu arene

5. ukiliko ingra ne ispuni neku od obaveza ugovorenih psnom, pa i one najmanje od 5 tisuća kuna, sama nagodba ima snagu ovršne isprave, što znaći da kada samo jedan potegne ovrhu, nastupa raspad sistema

slijedom navedenoga, bolje ti je da učiš pogrebne umjesto da tu sviraš borbene

Sada sam sasvim siguran da nisi čitao a ni razumio, ako si čitao, PSN. A sada je 2 mjesec 2015 i do 2020 ima 5 godina, znaš. Ne beri brige, gledaj kako ti stoje dionice koje imaš. Pozz.

neće uvijek biti ovako.

Naravno da nije čitao. A ponavljam, koji bi bio motiv nekome da piše i pljuje po dionici ako ju nema interesa kupiti? Nema toga. Burek živi vječno.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close