INGRA je na vrhuncu koštala 413 kn. Kakve su šanse da dođe na taj nivo? I pola od toga biće super.
Mnoge dionice na vanjskim tržištiama su čak i premašile maksimalu prije krize, dakle…
Mnoge dionice i zarađuju profit za dioničare (pa možda tržišta zato i rastu) a ne ko ova, radi minus više od 6-7 godina. Nisu imali pozitivan novčani tok i veći period od navedenog.
Držateljima ove dionice bi trebalo još i platiti prilikom kupovine obzirom da je vrijednost imovine znatno manja od duga. A o prihodima da i ne pričam.
I ovi što prizivaju cijenu od 400 i kusur kuna. Dečki, samo pomnožite broj dionica sa tom željenom cijenom i dobijete iznos od cca 5 milijardi kunčeka.
Bit će, ali kad na vrbi zasvrbi..
[emo_namigusa]
INGRA je na vrhuncu koštala 413 kn. Kakve su šanse da dođe na taj nivo? I pola od toga biće super.
Mnoge dionice na vanjskim tržištiama su čak i premašile maksimalu prije krize, dakle…
Mnoge dionice i zarađuju profit za dioničare (pa možda tržišta zato i rastu) a ne ko ova, radi minus više od 6-7 godina. Nisu imali pozitivan novčani tok i veći period od navedenog.
Držateljima ove dionice bi trebalo još i platiti prilikom kupovine obzirom da je vrijednost imovine znatno manja od duga. A o prihodima da i ne pričam.
I ovi što prizivaju cijenu od 400 i kusur kuna. Dečki, samo pomnožite broj dionica sa tom željenom cijenom i dobijete iznos od cca 5 milijardi kunčeka.
[emo_namigusa]
[/quote]Slazem se s vama u potpunosti.Sad lijepo pomnozite broj dionica s trenutnom cijenom pa cete vidjeti mnogo nelogicnosti.Ovdje ce neki zaraditi jako puno,u to sam siguran.99 posto vas je kupovalo na mnogo vecim razinama,mnogi su trejderi i izaci ce s dva bureka i nastaviti pljucati po dionici.Samo oni najludji zaraditi ce vise stotina posto(u te se ja sigurno ne ubrajam jer sam ziceras po prirodi).Ako sam u nesto siguran to je rast vrijednosti ove dionice u skorijem perijodu,amen!Ps.imam malo ovih dionica i ne namjeravam kupovati do 3 kn tek poslije kad se malo povecaju prometi i vecina vas izadje,lp
Neće rast vrijednost ove dionice jer je vrijednost već negativna. Dakle, po Vašem može biti samo veći minus.
Jedino može rast cijena dionice. Ali o tom potom.
Udruga ili saveznistvo ili preuzimanje ili kako god. Neka se nešto dogodi, pa da g. Bakiću one riječi da u ovoj tvrtki nema perspektive prisjednu.
Meni kao malom dionicaru je sasvim svejedno kakvo će biti ovo FI, naprosto zato jer nije moguće da tvrtka s fiksnim prihodima, uredima po svijetu i s mogućnosti otplate svojih dugova, nakon krize propadne, da ne spominjem stanove i bolnice koje su završene. U svakom slučaju podržavam udruživanje, ako ni zbog čega onda da g. Oppenheim i klika shvati da postoje i drugi dioničari osim njega i da je on tu da zastupa interese tvrtke.
Ne želim kritizirati ali je moj prijedlog da se u slučaju udruživanja istakne 5-10 točaka koje će biti temelj udruživanja, odnosno djelovanja tog udruživanja jer je djelovanje odnosno ciljevi koje udruživanje mora postići ono što zanima malog dioničara, a ne udruživanje radi udruživanja ili stjecanja moći.
nisu nikakve vijesti komentiram da su nominalu stavili na 10 kn pa komentiramo sta to znaci ,dali vi imate kakvu ideju?????????
nominala nije “stavljena” na 10kn jer i dalje stoji “bez nominalne vrijednosti” nego je radi izravnavanja gubitaka vrijednosti temeljnog kapitala i pokrića gubitaka pretgodnog razdoblja, temeljni kapital Ingre smanjen sa 270.904.000,00 kuna za iznos od 135.452.000,00 kuna na iznos od 135.452.000,00 kuna
nominalno smanjenjemsmanjenje temeljnog kapitala se provodi kada ne odgovara više njegovoj stvarnoj vrijednosti, pa se ta razlika izravnava s pravim stanjem a višakom sredstava pokrivaju gubici ili se prenose u kapitalnu dobit.
dakle, ovim smanjenjem kapitala, dioničari ingre su upravo izgubili pola nominalne vrijednosti tvrtke ili ako ti je jednostavnije, u odnosu vrijednosti temeljniog kapitaa i broja dionica, sa dosadašnjih 20kn, gubitak za 50% na 10kn po dionici… uglavnom, no gud [emo_cool]
Današnja kupovina bi opet mogla donijeti promjene u top 10, čekamo sve dioničare da se pridruže u grupi na fb.
Dokap po 10 kažu previše. S obzirom na trenutnu cijenu je previše. No pogledamo li cijelu ponudu do 10kn ima cca 220 000 kom po prosjeku od 4,5 kn. Neka bi se još toliko utrpalo u prodaji, bez burekdžijskih kupi-prodaj, do 10 kn se dođe za manje od 2 milijunčeka. A dokap bi ono trebao ići za 135 milijunčeka, zar ne? Dakle pravom investitoru i znalcu što bi sa Arenom i ugovorenim poslovima i perspektivom poznate tvrtke na svjetskom tržištu, cijena od 10 kn ne predstavlja skupu investiciju, bez obzira na dug INGRE. Za razmisliti.
[emo_namigusa]
[/quote]Da je to tako kao što kažete onda bi HT i ERNT bili marem blizu maximuma od prije krize, jer njihove dividende i nisu tako male.Prema tome, balon od 2008 može biti napuhan i više za koju godinu.
megido, na glavnoj skupštini u rujnu 2014.g. usvojena je dokapitalizacija od cca 67 mil., a što se vidi i na zse.mislim da ovo ide na bolje.pozdrav
megido, na glavnoj skupštini u rujnu 2014.g. usvojena je dokapitalizacija od cca 67 mil., a što se vidi i na zse.mislim da ovo ide na bolje.pozdrav