Opet padaju prometi , decki nije dobro , prije smo imali 100-300 tisuca kuna dnevni promet , zadnjih tjedana je do 50 tisuca maksimalno
Padaju prometi jer nitko ne udara po bidu, a ask bježi sa većim količinama. Jedan od razloga je i taj što je stroža kontrola na burzi pa ovi što su do sada sami sebi prodavali to više ne rade. Sigurno ste i Vi ispunjavali ovaj zadnji upitnik da bi mogli nastaviti zadavati naloge. Opet su tu najviše nastradali brokeraji.
Najvažnije je da INGRA radi, i da se spremaju novi poslovi. Investitorima nije važno da li danas ili sutra cijena dođe na stare staze. Burekdžije se naravno bune jer bi u tjedan dana 5-10% ili izlaze s gubitkom. Takvih je sve manje u ovoj dionici, što je dobro. Bolje nikakav promet nego špekulanrski koji diže i spušta u istom danu po 5%. Kad se završi skupljanje ostataka stotina tisuća dionica s kojima neki nakon što su ih dobili u zamjenu za dug, nisu znali što će ( investitori su znali i spustili cijenu da ih jeftino pokupe), uslijediće zdrav rast popraćen završetkom PSN i novim poslovima te pozitivnim izvješćima. Pravi planovi se prave za nekoliko godina, a upravo se uspješno privode kraju. Pozdrav svima koji su upali u plan.
Evo kako to lijepim sunčanim naočalama gleda Igor!
Arena ostaje naša, a uskoro idemo s izdanjem obveznica
Slijedi izdanje obveznica?
Konzultirali smo se s Hanfom o terminu imena tog vrijednosnog papira, koji će biti neka vrsta obveznice, a čije će plaćanje početi devet mjeseci nakon završetka predstečajne nagodbe. Iz priljeva Arene Zagreb, Zagrebački holding će doznačavati ta sredstva izravno na račun upisnika u obveznicu do 2028. iako će neki i prije zatvoriti dug. Uglavnom, 1,2 milijardi kuna bit će zatvoreno kroz taj vrijednosni papir.
pongy
Situacija sa Arenom je kudikamo bolja nego što i sam Igor navodi. Uhvatite se i sami računice, to barem nije teško.
Ostalo je još pune 22 godine gradu Zagrebu i RH da otplaćuju, odnosno do 2036 godine.
Sa održavanjem ispadne blizu 8 milijuna Eura godišnje.
8 milijuna Eura puta 22 godine = 176 milijuna Eura trebaju još uplatiti u tom razdoblju
176 milijuna Eura = 1 milijardu i 330 milijuna kuna. To su sigurne pare i nitko ih nemože uskratiti. Koja druga građevinska tvrtka ima takav siguran godišnji priljev novca? Sav dug Ingre je na taj način pokriven i još ostane viška.
http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/arena-zagreb-nije-na-prodaju-no-pravo-prvokupa-2015-imat-ce-holding-931435
a koliko je stanova ostalo prodano to sad kad se poslije pretstecajne nagodbe iskristalizira koliko ce tek onda dionica vrijediti
pongy
Situacija sa Arenom je kudikamo bolja nego što i sam Igor navodi. Uhvatite se i sami računice, to barem nije teško.
Ostalo je još pune 22 godine gradu Zagrebu i RH da otplaćuju, odnosno do 2036 godine.
Sa održavanjem ispadne blizu 8 milijuna Eura godišnje.
8 milijuna Eura puta 22 godine = 176 milijuna Eura trebaju još uplatiti u tom razdoblju
176 milijuna Eura = 1 milijardu i 330 milijuna kuna. To su sigurne pare i nitko ih nemože uskratiti. Koja druga građevinska tvrtka ima takav siguran godišnji
priljev novca? Sav dug Ingre je na taj način pokriven i još ostane viška.
http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/arena-zagreb-nije-na-prodaju-no-pravo-prvokupa-2015-imat-ce-holding-931435
slažem se s Bananaramom -dobro je to konstatirao -to je siguran novac i time će riješiti uglavnom sve dugovanje. Svi samo komentiraju dug od 1,2 milijarde, ali tu je i vrijednost imovine koju Ingra ima.
Možemo biti sigurni da će idanje obveznica biti uspješno za razliku od Poštanske banke. Ne bi se ni išlo na ovakav način rješavanja duga da neke stvari nisu već unaprijed dogovorene.
ko misli kupovati mislim da još kratko vrijeme bude statično. Nalozi za kupnju idu polako prema gore i bit će jako zanimljivo kad krene trgovina.
Ja ću biti iskren, nemam namjeru kupovati -nakupovao sam se dok je bilo jeftino
[emo_smijeh] [emo_smijeh] [emo_smijeh]
@bananarama
ajd pregledaj si svi pislovne rahode INGRE, pa onda ponovp zbori … http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=INGR-R-A
Lp i naravno sretno!
Mislim da je firma na dobrom putu da za koju godinu stane na čvrste noge i da će i cijena doći na svoje…trenutno su se ljudi umorili i svi čekaju…koliko dugo???
Mislim da je firma na dobrom putu da za koju godinu stane na čvrste noge i da će i cijena doći na svoje…trenutno su se ljudi umorili i svi čekaju…koliko dugo???
trenutna cijena je preko 3 x BVPS shodno tome samo vi čekajte…