INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dubravko Kos nije Darinko Kosor, ljudi moji. To je neki drugi čovjek.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

druže Serislave -ovo je tvoj tekst od prije dva dana
“Taj book nema veze s ničim jer nema efekata PSN te vrlo mali cash flow od prodaje stanova (11 mil. kn, oko 5-6 stanova). Gle, onaj tko kupuje dionicu za 2.60 da ju proda za 2.76 neka druka i drnda. Ja čekam barem 3.50 u prvoj turi, a onda pad, ponovna kupovina i nakon toga u skladu s poslovanjem preko 10.
Što prije smanjimo broj burekologa na ovom forumu to će se prije to odigrati.”
kritiziraš čovjeka koji je ušao u top 10 -taj koji je ušao u top 10 vjerojatno nema takvih burekoloških aktivnosti nego na dionicu gleda dugoročno
a trebao si već nešto znati o osnovama ulaganja, a to je da ni jedna dionica nije špekulantska nego ima svoju vrijednost koja može biti realna, podcjenjena ili precjenjena, a ulagači su ti koji mogu biti špekulanti ili ozbiljni ulagači, a ti nisi očito ovo drugo[emo_plazi]

@perica222
Gospodin Serislav je OK.

danas očito ništa od trgovine,
netko se očito potrudio slomiti rast dionice sa otprilike 20000 dionica u trenutku kad je cijena išla samo gore, da bi taj prosuo 20000 kom vjerojatno se nadajući da će cijena pasti, a on ponovno dokupiti -ali izgleda da mu neće proći
vjerojatno bi nakon kratkotrajne stagnacije cijena trebala lagano prema gore

Otkud ti ideja da kritiziram čovjeka koji je ušao u top 10?!?! Pa meni je drago zbog toga! Da, papir ne odražava ton glasa. Eto.

Osim toga, sve što sam rekao odražava stav da ovo treba prema gore, dugoročno, preko 10 kn, i to će biti. A to da se na valovima može zaraditi, može, samo ja to ne radim jer jednostavno ne želim prodati na 2.85, a onda da dođe neki posao i popušim.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

tu se slažemo Serislav
na neke se stvari čekalo da prođe predstečajna nagodba pa da se mogu dogovarati novi poslovi
zanimljivost je vezana i uz stanove koji su bili svi osim jednog prodani do 30.9 pa su trebali biti iskazani u FI za 3Q, ali iskazano je 11000000 kuna. Ovih dana je u medijima izašlo da je 8 stanova kupio Vahid Halihodžić za iznos od 3 mil. eura -to je otprilike nešto više od 2000 eura po kvadratu. I ostatak stanova vjerujem da nije prodavan po nižej cijeni nego samo po višoj- ako je prodavano po ovoj cijeni za sve stanove bi se trebalo dobiti nešto više od 18 mil eura -a s obzirom da su sad svi prodani to bi trebalo biti iskazano u FI za 4Q

i ja se slazem sad je novonastala situacija i mislim da nema nikakvog razloga da dionica krene prema gore jedino ima tu ljudi koji koce cjenu da se jos napune sa dionicam jer ih ima 10 milja treba to pokupovati po ovim bagatelnim cjenama

sutra smo na 3 il 2 ko zna???????????????’

Bolje na 2

Na stranicama Fine su napokon objavili da je Medjimurje Visokogradnja pokrenuo upravni spor protiv rjesenja Ministarstva financija. Zbog toga ce se pravomocnost PSN-a dodatno prolongirati. Ima li tko informaciju koliko bi sve ovo trebalo potrajati? Hvala!

Nisam potpuno siguran, ali upravni spor ti je zaseban postupak koji se pokreće kad si izgubio parnicu u svim regularnim kanalima, tj. mislim da njegovo pokretanje nema veze s pravomoćnošću PSN, odnosno da nema veze s ničim. Pa upravni sporovi u pravilu traju godinama, i to vrlo često da se u prvojgodini uopće ne sazove pripremno ročište! Na taj način može propasti Microsoft, a ne firma kojoj je PSN slamka spasa!
Sasvim konkretno, firma u kojoj radim ima nekoliko upravnih sporova s raznim firmama, državnim institucijama itd. i to nema veze s ničim, sva rješenja donesena za nju ili protiv nje u redovnom potupku se provode bez obzira na pstojanje upravnog spora. I to znam kao činjenicu.
Stoga tvrdim da pokretanje upravnog spora pred upravnim sudom ni na koji način ne može utjecati na rješavanje žalbe pred regularnim sudom, niti na nagodbu sklopljenu istim.

Kao što rekoh, upravni spor ne odgađa izvršenje donesenog akta, u ovom slučaju rješenja, osim u nekim iznimnim slučajevima, kao mogućnost nastanka nenadoknadive štete tužitelju, a koja bi mogla nastati do donošenja upravne presude, što ovdje definitivno nije slučaj jer se to vuče preko 20 godina, a btw i potraživanje im je priznato u opsegu u kojem jest i to je to. Članak 17.

http://www.poslovniforum.hr/zakoni/zakon_o_upravnim_sporovima.asp

New Report

Close