INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U rjesenju o trazbinama pise da je rok za zalbe 8 dana od objave rjesenja.

Ovdje je problem sto se takodjer INGRA zalila za rjesenje i sumnjam da ce rociste biti sazvano prije nego Min. financija odgovori na ingrinu zalbu.

A i pitanje, sta ako ingrina zalba bude uvazena (a po meni bi trebala)? Jel ide ponovo rociste za utvrdjivanje trazbina?

Jedna velika zavrzlama na samom kraju PSN… 🙁

Nije to nikakva zavrzlama. To su normalne pravne stvari. Mora sve biti čisto. Kada PSN prođe neće se povlačiti nikakvi repovi koji bi kočili zdrav rast firme a samim time i dionice. Bolje ovako. Polako ali sigurno.

neće uvijek biti ovako.

Bid nikad gori, cak se vise ne manipulira sa H nalozima? [emo_ooooo]

free flow information

Tek sada vidim da se uspjelo upasti u razred 2 trgovanja na ZSE, dnevni limit +- 15%, sramota za nekadašnju crobex 10 dionicu, glavno da su na tviteru likvidni.[emo_palacd]

… Bolje ovako. Polako ali sigurno.

..u stecaj. Jos 2 tjedna do isteka onih zadnjih odobrenih 30 dana, odnosno sveukupno 120+90 dana. Zakon o PSN kaze sasvim jasno: ako se u tom roku ne prihvati plan PSN pred nagodbenim vijecem, proces PSN se zaustavlja.

Nisam bas siguran da je INGRA u poziciji ulagati neke zalbe Min. financija, ali ipak oni to cine. Valjda znaju sto rade…

Ajde šta ga rondate svi bez veze. I meni ide živce sve to skupa, ali logika je jasna:
Žalbe vjerovnika će se riješiti, i za to valjda postoji zakonski mehanizam da se riješe u nekom roku, inače je sve skupa besmisleno. Isto vrijedi i za žalbe dužnika. Ne može se nekome obustaviti postupak zato jer netko drugi nije odradio svoj posao. Nakon toga saziva se ročište, a stanje kakvo jest da jest. Niti jedna od žalbi ne može poremetiti omjer da se prešiša 25%, barem koliko se meni čini. A na ročištu što bude bude. Osobno mislim da prolazi, svima je ipak barem malčicu bolje nego da je stečaj.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

ja se ovdje ne “nadam” više ničemu, ali “nadam” se da se varam.

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Ne prođe li predstečajna onda će to biti jedinstvene primjer uzimajući u obzir od kakvih firmi je sve prošla. Uzdam se u to da Linić gura INGRU, a i u to kakva bi to šteta bila za gospodarstvo uzimajući u obzir reputaciju na stranim tržištima.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Naravno da prolazimo…

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

PSN prolazi. Igor i Ingra su sto puta ponovili da imaju načelan dogovor i da će na prvom ročištu već proći dogovor. Ne zaboravimo ima mogućnost i za drugo ročište sa drugačijim ponudama. To ne spominje niko. Moj poznanik ovdje zagovara stečaj a ja znam da kupuje na bidu.

Ne zaboravimo ima mogućnost i za drugo ročište sa drugačijim ponudama. To ne spominje niko.

Kakvo drugo rociste i s kakvom ponudom?

Imate na FINI novi plan financijskog restrukturiranja (valjda je mijenjano nesto nakon utvrdjenih trazbina, nisam bas detaljno zagledavao).

INGRA prihvaca par zalbi, par odbija…i to je to zasada.

Valjda ce se odrediti i datum rocista ovaj tjedan…

Imate na FINI novi plan financijskog restrukturiranja (valjda je mijenjano nesto nakon utvrdjenih trazbina, nisam bas detaljno zagledavao).

INGRA prihvaca par zalbi, par odbija…i to je to zasada.

Valjda ce se odrediti i datum rocista ovaj tjedan…

Da, izgleda da stvar ide po nekom (otegnutom) voznom redu.
Nešto malo je porastao i BV i nakon PSN.
Uglavnom su se radile korekcije otpisa kamata i sl.
Inače, cijela priča s poslovanjem nakon PSN počiva na izdavanju garancija za Alžir i sl. Živi bili pa vidjeli.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close