INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma krivo sam napisao na INGRA-i.

Inače ja se nadam da će Opi raditi i na aerodromu i na LNG terminalu.

Jučer sam ujutro odmah u prvoj transakciji počistio ask sa nekih 8 tisuća komada (zadnji keś što je ostao), i onda se cijeli dan čudio da nitko drugi ne vidi zadnju priliku za ukrcaj. Al eto valjda ste danas došli pameti. U ponedjeljak ide drugi val, to su oni koji čekaju pozitivan signal, odnosno proboj 4-tvorke. LP!

tako ja počistio čim došla vijest danas..i čudio se istom autizmu koji se baš tad postavio iskipavat ko i jučer..radi tih demencija nisam jučer jeftinije kupio..rekoh ljudi ne ulaze..dement iskipava…stoces. .
ali eto..obrazloženje nam sve kako je prošli put raslo do 12+ ..ljudi ne prate ni fundamente ni ta..pa ve nadam se i ovog puta pomoći kad budemo izlazili na BV;
[/quote]

He, he…to da će baš na 12……malo morgen!
Ne bez poslova – 6-7 max za ovaj krug, pa malo dolje ako ne bude brzih materijalnih činjenica!

No mislim da će Ingra uspjeti ipak skuplje prodati neke nekretnine a koje su umanjene na cijene Fire sale.
Pa i rezervacija za Međimurje po sudskom sporu ……
Ali i međunarodna arbitraža za Iraq, uh to je oko 55 milijuna kuna!
Te tri stavke su skoro pa 10 kuna po dionici, ikoliko se uspješno realiziraju.

No…posao, posao, posao…..nije dostatan Alžir…

Napokon odblokirani Ingrini poslovni računi

cash je cash,a sve ostalo je sex!

Ma krivo sam napisao na INGRA-i.

Inače ja se nadam da će Opi raditi i na aerodromu i na LNG terminalu.

Povijest je učiteljica života.
BV je 63,5 prema revizorskom izvještaju 31.3..
Dakle,nakon šest mjeseci nerada je i daleko manji.
Ako prođe PSN oderani vjerovnici i dobavljači će se odreći dijela potraživanja pa će bv sa sadašnjih mizernih 4,66 poskočiti na velikih 10.
Ako PSN ne prođe i nastupi stečaj stečajna imovina neće biti dostatna da se pokriju vjerovnici i dioničarima ostaje ništa.

Tko je dosada izvukao gače na štapu u INGR
1.Dioničari sa padom cijene sa 400 na 3,9.Zeru više od 99%.
2.Dokapitalizanti po 35.000 kn 10.000 kom 350 mil kn otišlo u vjetar
3.Vlasnici obveznica koje dospjevaju na naplatu 2016.10 mil EUR
4.Jadni dobavljači i vlasnici dionicakoji su dokapitalizirali INGRU_SWAP
kupovali po 20 ,i prodavali, kako ko rekla je koka_,neki po 18 neki po 2,8.
Ali oderalo ih je barem 50% u prosjeku.Strpljive preko 80% ako nisu prodali.
5.Međimurje beton u stečaju je jedna od INGRINIH kolateralnih žrtava
6.Makedonci ,NLB i Tutunska banaka su im za vratom,Opi kaže bez razloga,ja mu ništa ne vjeruijem kada pogledam ove brojeve
U svojo prošlodsti INGRA je uništila sve oko sebe dioničare,vjerovnike,dobavljače
Sada dobavljkačima koji su gladni novca daje bezvrijedne papire koji će doći na naplat nakon sedam godina mirovanja.Netko će to prodati ranije,naravno uz lijepi diskont,sve preko 50% gubitka je lutrija.
I takva ingra.koja je srušila sve,koja ima poslovni rejting vjerovatno najlošiji u Hrvatskoj bi trebala developirati.Za developera u prvom treba veliki poslovni ugled,ili keš na računu.INgra nema ni jedno ni drugo.
Hoće kao i do sada u propast.
Naravno,da bi volio da INGRA postane sve suprotno od ovih očekivanja.
Ali za to bi trebala neka nova uprava,a ne samo Opi.
Ipak sve ovo ne značida ne treba plivati uz velikog bjelog,tj sudjelovati
u kratkoročnim egzibicijama jake sindikalno- špekulativne podružnice u ovoj dionici.DIOKI i INGRA su tu bez konkurencije.

Kratkoročno teče med i mlijeko,dugoročno ima nade,ali malo…..

Može drukati tko želi u kojem god smjeru, ali sad je jasno da je Ingra na putu spasa i konačnog izlaza iz višegodišnje pat pozicije. Cijena na burzi je to tek sramežljivo popratila jer se Ingra s računom blokiranim godinu preko godinu dana tržila na 3,xx kuna, a i sad nakon deblokade računa cijena se tek približila 4 kn, što je krajnje nerealno obzirom na deblokiran račun.
Sama deblokada računa trebala bi Ingru pogurati bar na 5-6 kn, a onda s prvim poslovima lansirati je prema dvije znamenke.
Konačno se nakon višegodišnje naoblake u Ingri ukazuju prve zrake sunca [emo_smijesak]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

@gismund

Ma pusti lopinine nebuloze!
Neka lijepo uzme CROBEXkonstrukt i usporedi sastavnive inexa pa neka kaže koja je realna vrijednost – peer – Ingre!
Smatraj da od 2015. Ingra nema nikakvog duga obzirom da će Grad Zagreb preuzeti Arenu tj dug prema novim obveznicama!
.

@gismund

Neka lijepo uzme CROBEXkonstrukt i usporedi sastavnive inexa pa neka kaže koja je realna vrijednost – peer – Ingre!
Smatraj da od 2015. Ingra nema nikakvog duga obzirom da će Grad Zagreb preuzeti Arenu tj dug prema novim obveznicama!
.

A dal još nekog zanimaju njegove črčkarije?[emo_plazi]Meni na ignor godinama[emo_namigusa]Milina jedna[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Prema sastavnicama indexa CROBEXkonstrukt INGRA ima prostora za cca 50% rasta a sada što će biti biti će.
Ne želim biti prorok.
Glede ostalih komparativnih prednosti INGRA je miljama ispred ostalih.

@gismund

.

U PSN ,naravno ako prođe,napominje se da bi ingra nakon što isplati banke
u slijedečih sedam godina trebala isplatiti i obveznice/51 mil eur i kamata/u razdoblju od slijedećih deset godina pa bi 2030 god trebala biti početna godina kada će početi teći med i mlijeko.Ne izgleda li vam to daleko.
A ako 2015 god grad zaista preuzme Arenu za dogovorenih 60 mil EUR to neće biti
dostatno za pokriče 51 mil EUR i kamatu od 4,5%,to je već 60 mil EUR.A tko će pokriti pet godina bankarskih kredita prema bankama- vjerovnicima za gradnju Arene.Akose to dogodi imamo gubitak od preko 10 kn po dionici pa bi BV u tom trenu skliznuo na zero/nula/.
Kako god okreneš nisu dobra očekivanja.
Ako preživi ovakav bolesnik,koji je već dugo u teškoj komi,biti će to veliko ćudo.Ja u ćuda vjerujem,ali u malom postotku.Zato i jesu ćuda.

Ovo bi danas moglo do 5-ice[emo_cool][emo_cool]

Blokada.Bravo!Sada imate još osam minuta vremena za slaganje lažnih naloga na BIDu.Pa tko se ulovi ulovi.Naivaca ima.
Poznato je da dionica što manje vrijedi da se jače propinje i raste kao gljiva
poslije kiše.
Sjetite se DKVS,HGSPOT,VLDS…..ludi rast pa ludi pad.
Plivajte uz velikog bjelog,pazite da vas ne pojede!!!!!!

I dalje zdravi rast bez gapova, u 3 minute 130.000 dionica[emo_palacg][emo_palacg].

New Report

Close