Ovo je po meni jako dobar razlog za lagani rast bez iskrcavanja traydera svakih 5%.
Fundamenti..beba[thumbsup]
Bojim se da rijec ‘fundamenti’ nema sta raditi u istoj recenici s Ingrom dok je cijena iste iznad 7000 kuna
neke stvari nema smisla komentirati
Istina, evo ja recimo cekam da iduci tjedan vrla uprava INGR objavi kako je prodavala vlastite dionice potkraj tjedna. Cudna slucajnost je jedino bila da se u isto vrijeme trezor nasao na kupnji
Bojim se da rijec ‘fundamenti’ nema sta raditi u istoj recenici s Ingrom dok je cijena iste iznad 7000 kuna
Šteta što si ovoliko vremena proveo na forumu, a izvaliti znaš ovakvu emotivnu glupost.
Sorry Vjeko..
Teska su vremena i kad netko jos vise bez argumenata sto se moze pogledati po svim postovima pocne jos vise navlaciti onda moram reagirati.
Ja ni na jednoj dionici koju obradjujem nisam pisao bez argumenata.
Uostalom Nathan laze, na HT kaze da je realna cijena onu koju trziste daje = 290 a tu kaze da je realna cijena 10000 kn.
Niej nego 38K, jel tako Nathane.
vipy: ” neke stvari nema smisla komentirati ” Istina, evo ja recimo cekam da iduci tjedan vrla uprava INGR objavi kako je prodavala vlastite dionice potkraj tjedna. Cudna slucajnost je jedino bila da se u isto vrijeme trezor nasao na kupnji
Ostarit ćeš, a uza sve to zanmljivo je da si se pojavio baš na Ingri, te da bez ijednog argumenta ismijavaš kompaniju, te njezine djelatnike.
nathan47:
”
vipy: ” neke stvari nema smisla komentirati ” Istina, evo ja recimo cekam da iduci tjedan vrla uprava INGR objavi kako je prodavala vlastite dionice potkraj tjedna. Cudna slucajnost je jedino bila da se u isto vrijeme trezor nasao na kupnji
”
Ostarit ćeš, a uza sve to zanmljivo je da si se pojavio baš na Ingri, te da bez ijednog argumenta ismijavaš kompaniju, te njezine djelatnike.
Ja mislim da je stvarno vrijeme da već jednom zauzmeš svoj stav a ne da cijelo vrijeme ponavljaš ono što govori blueman, on čovjek ima svoj stav i to je to i mislim da mu ti kao duplikat nisi potreban, jer je postalo pravilo gotovo na svim temama da se iza njega ti nadovezuješ i braniš ga, mislim da mu nisi potreban jer se on i bez tebe dobro može obraniti ako napiše nešto s čim se netko drugi ne slaže.
Lijep pozdrav i ovo shvati kao prijateljski savjet a ne kao provokaciju jer mi to stvarno nije bio cilj.
matrix90: ” nathan47: ” vipy: ” neke stvari nema smisla komentirati ” Istina, evo ja recimo cekam da iduci tjedan vrla uprava INGR objavi kako je prodavala vlastite dionice potkraj tjedna. Cudna slucajnost je jedino bila da se u isto vrijeme trezor nasao na kupnji ” Ostarit ćeš, a uza sve to zanmljivo je da si se pojavio baš na Ingri, te da bez ijednog argumenta ismijavaš kompaniju, te njezine djelatnike. ” Ja mislim da je stvarno vrijeme da već jednom zauzmeš svoj stav a ne da cijelo vrijeme ponavljaš ono što govori blueman, on čovjek ima svoj stav i to je to i mislim da mu ti kao duplikat nisi potreban, jer je postalo pravilo gotovo na svim temama da se iza njega ti nadovezuješ i braniš ga, mislim da mu nisi potreban jer se on i bez tebe dobro može obraniti ako napiše nešto s čim se netko drugi ne slaže. Lijep pozdrav i ovo shvati kao prijateljski savjet a ne kao provokaciju jer mi to stvarno nije bio cilj.
Krivo si razumio.
Nikoga ne branim, a ponajmanje bluemana.
Da si malo pratio teme ( čitaj Atlantic grupa, Ingra, Magma) shvatio i uvidio bi da je zapravo suprotno, tj da je on kao dobar duh u pozadini.
Možda da ti pojasnim ( 1. mjesec Atlantic grupa, kada sam jedini dao do znanja da će kompanija ići u daljnje investicije i ulaganja, dok su ostali naravno tvrdili suprotno, tj da je lova ostala kod S. Tedeschija).
Uostalom Nathan laze, na HT kaze da je realna cijena onu koju trziste daje = 290 a tu kaze da je realna cijena 10000 kn.
Niej nego 38K, jel tako Nathane.
Plavonjo nemoj biti bezobrazan, cijena INGR je takva kakva je i ja nisam nigdje napisao da nije realna, samo da nimalo ne odgovara fundamentima, odnosno da ce rijec fundamenti i Ingra ici u istoj recenici tek kad ova dodje na kakvih 7000 kn i kad ce odnosi multipli poput p/EBITDA, EV/S itd… moci govoriti o nekoj fundamentalnoj podcijenjenosti
blueman: ” Uostalom Nathan laze, na HT kaze da je realna cijena onu koju trziste daje = 290 a tu kaze da je realna cijena 10000 kn. Niej nego 38K, jel tako Nathane. ” Plavonjo nemoj biti bezobrazan, cijena INGR je takva kakva je i ja nisam nigdje napisao da nije realna, samo da nimalo ne odgovara fundamentima, odnosno da ce rijec fundamenti i Ingra ici u istoj recenici tek kad ova dodje na kakvih 7000 kn i kad ce odnosi multipli poput p/EBITDA, EV/S itd… moci govoriti o nekoj fundamentalnoj podcijenjenosti
A kad pogledamo da ima najpodcjenjenije fundamente od svih građevinara. Opet se zamislimo.
nathane, p/ebitda kod Ingre nema smisla jer ne ocitava dug tj. leverage ya usporedbu sa drugim gradjevincima koji uvelike koriste leverage.
Daj ne pisi sto ne razumijes.
Ispadas smijesan
Vrli fond manageri , kada ovo pročitaju kako će reagirati?
Da Ingra vrijedi 7 000 kuna nije napisao bilo tko, već dugoročni ulagač nathančetrdesetsedam, dionice npr. TRFM, AMDN, BLKL, su njegove dugoročne uzdanice. Htio on to ili ne.
Hoče li u ponedjeljak doći jedna 50 -tka ili 100-ca po 40 000 kao odgovor na ovu provokaciju, ili će se dopustiti
ovakva bezobrazna provokacija? Još malo pa će se početi pisati da to vrijedi 7 kuna. Koliko će fond manageri trpjeti ovakve provokacije posebno oni koji su kupovali po 60 000 kuna , a i ostali koji su kupovali po 50 000-60 000 kuna??