INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ok, predstečejna se nastavlja

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

Ne budite naivni, ingri nikad ni nije bila potrebna nagodba…

a oko milijardu kuna duga će servisirati odakle?
[/quote]
Po tome dionica vrijedi 0,50 lipa.

Nadzorni odbor Ingre na čelu s bivšim predsjednikom države Stjepanom Mesićem odobrio da KPMG Croatia financijski savjetuje tvrtku u pripremi plana financijskog restrukturiranja i odabira potencijalnog investitora.

Prije njegova puštanja u javnost, kako doznajemo, Ingra je htjela vidjeti da jedan slučaj predstečajne nagodbe u toj branši napokon bude završen jer iz toga slijede jasna pravila koja su važna novim investitorima.

Mudar potez.

Plan je odavno završen i čeka svjetlo dana. Banke su uvijek tu, spremne pomoći s figom u džepu.

Inozemni posjet je završen. Sve je na čekanju…

Ozbiljan investitor ne vjeruje da se obogatio ili da je osiromašio zbog dnevnih ili mjesečnih fluktuacija cijena.

Fortuna

Iz toga se da isčitati da ingri za spas zapravo nije potrebna nagodba, investitor postoji a nagodba je zapravo bezbolniji način za njega…

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

Kako se može nastaviti postupka predstečajne nagodbe kada isti za Ingru nije još niti od strane FINE – Nagodbenog vijeća, uopće odobren?

Kako se može nastaviti postupka predstečajne nagodbe kada isti za Ingru nije još niti od strane FINE – Nagodbenog vijeća, uopće odobren?

[/quote]
A kako će biti odobren ako još nisu poslali potrebnu dokumentaciju? Svi su izgledi da je nikada ni neće poslati, ako se budu držali prvotnog plana bez PSN.

[/quote]
A kako će biti odobren ako još nisu poslali potrebnu dokumentaciju? Svi su izgledi da je nikada ni neće poslati, ako se budu držali prvotnog plana bez PSN.
[/quote]

ako im odbiju zahtjev za PSN, onda mislim da se automatski otvara stečaj?? to nisu baš stvari za igranje [emo_ooooo]

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

[/quote]
[/quote]
Sve vam to ovisi o ustavnom sudu u vezi PSN.

ako im odbiju zahtjev za PSN, onda mislim da se automatski otvara stečaj?? to nisu baš stvari za igranje [emo_ooooo]
[/quote]

Za razliku od cijelog niza velikih domaćih građevinskih poduzeća, zagrebačka Ingra još uvijek nije ušla u proces predstečajne nagodbe, a kako se doznaje prije kraja kolovoza niti neće- Igor Oppenheim, predsjednik uprave zagrebačke Ingre, potvrdio je Poslovnom dnevniku kako je kompanije od Financijske agencije zatražila dodatni rok za dostavljanje dokumentacije koja je potrebna za otvaranje predstečajnog postupka, te da joj je Fina produžila rok za predaju papira do potkraj kolovoza.

Posrijedi je čini se Ingrina kupnja vremena pred Finom, koja se vremenski preklapa sa aktualnim zbivanjima kod Dalekovoda – privremenog zaustavljanja njegove predstečajne nagodbe, pa se slučaj sudske blokade prelio svom snagom i na Ingru. Za njezin nepromijenjeni status pred Finom – da nije formalno postala predstečajni dužnik – uvelike je, kako doznajemo, “presudila” sudska odluka donesena u Dalekovodovom slučaju. Zbog nejasnih pravila igre kad je riječ o ulozi suda nakon što se dužnik i vjerovnici dogovore u zakonskom okviru ta je kompanija povukla “ručnu”: Ingra usporava svoje predstečajne aktivnosti, te dok se stvari u potpunosti ne razjasne čini se da u tom postupku ima namjeru statirati.   

Dakle formalno Ingra još nije postala predstečajni dužnik!

Dakle formalno Ingra još nije postala predstečajni dužnik!

tim gore!
jer ako im FINA odbije zahtjev za otvaranje PSN, a obzirom da im je račun preko godinu dana blokiran, nema drugog izlaza osim pokretanja stečaja….

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

Predsjednica Ustavnog suda Omejec pojasnila je da zahtjeve doista podnose samo određena državna tijela te da bi sudac Kolakušić za zahtjev trebao pečat i potpis predsjednika Trgovačkog suda. “No, ako sudac Kolakušić podnese zahtjev bez toga, mi ga nećemo odbaciti, ali ćemo ga formalno morati tretirati kao prijedlog“, rekla je Omejec i objasnila da Ustavni sud na zahtjeve (koje podnose Sabor, predsjednik, premijer, pučki pravobranitelj) moraju odmah reagirati jer su ti postupci automatski pokrenuti danom podnošenja, dok za prijedloge imaju pravo odlučiti hoće li pokretati postupak ili ne.

Ozbiljan investitor ne vjeruje da se obogatio ili da je osiromašio zbog dnevnih ili mjesečnih fluktuacija cijena.

Hoće li ga Ustavni sud prihvatiti, još se ne zna jer do 20. kolovoza traju godišnji odmori sudaca.

New Report

Close