INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Treba otići u upravnu zgradu i upitati gospodu što se misli i kako dalje.

Naravno da to ne može pojedinac, već kritična masa dioničara.

Ovo je katastrofalno, nema ugovorenih poslova, sudski procesi se gube, račun blokiran a čekaju se zadnji dani rokova. “Naravno, dogovor je postignut, samo treba staviti na papir.”

Nije baš tako, činjenice govore i signaliziraju nesigurnost i gubitak minimalnog povjerenja.

Ozbiljan investitor ne vjeruje da se obogatio ili da je osiromašio zbog dnevnih ili mjesečnih fluktuacija cijena.

Nekako mi se čini da će neki ovdje izgubiti svu uloženu lovu. A ponedjeljak je sve bliži.

18.7.2013 10:04:00 | Autor/Izvor: NN/Lider/Presscut
Već je prošla puna godina otkako je Đuro Đaković najavio da će kupiti Ingru. Nakon najave stigla je i ponuda. Čini se da su u Slavonskom Brodu prespavali najavu, pa su ponudili da će kupiti Ingru ako uspiju doći do čak 90 posto dionica.

Sada više nikoga nije začudilo što je ponuda propala – za prodaju je bilo pripremljeno tek 23.56 posto dionica – pa se tako Đuro izvukao iz brzoplete banane (gle nick koencidencije) u koju bi upao pod političkim (Čačićevim) pritiskom. Ingra je danas u predstečajnoj nagodbi, a epilog preuzimanja bila je samo kratkotrajna bura na burzi. Ingrine dionice tada su skočile 25 posto.

Prije objave namjere u jednom danu kupljene su dionice za više od milijun kuna, a nakon objave prodane su dionice vrednije od dva milijuna. A nakon toga prodano ih je još za puno milijuna. Pametan novac već odavno je pobjegao.
Držanje ovih dionica do samog kraja zaista je ekstremno luzerstvo.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

Treba otići u upravnu zgradu i upitati gospodu što se misli i kako dalje.

Naravno da to ne može pojedinac, već kritična masa dioničara.

Ovo je katastrofalno, nema ugovorenih poslova, sudski procesi se gube, račun blokiran a čekaju se zadnji dani rokova. "Naravno, dogovor je postignut, samo treba staviti na papir."

Nije baš tako, činjenice govore i signaliziraju nesigurnost i gubitak minimalnog povjerenja.

Po svemu sudeći ako ne bude ništa ni danas niti sutra ujutro, onda će ići na traženje dodatnih 90 dana. Nekako mi ovo zadnje izgleda najizglednije i to naravno sutra nakon zatvaranja burze, po starom oprobanom receptu. Moguće su i druge opcije, iako ih nema baš puno.[emo_smijesak]

misliš da bi čekali zadnji dan da imaju nešto pametno za ponuditi, čeka se zadnji dan zato da si ne skrate slučajno ovih idućih 90dana koji će se opet čekati do kraja roka. Pametnom dosta da u 2013 godini niti jedan posao nije ugovoren a treba nahraniti gladnu upravu. Ja bi ih i nagradio stvarno su sposobni!!

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Tko će prvi napuniti ovoga na 3,05. Ajmo se bratski dogovoriti, pa podijeliti “zadnji plijen”, dok se još može!

Tko će prvi napuniti ovoga na 3,05. Ajmo se bratski dogovoriti, pa podijeliti "zadnji plijen", dok se još može!

Ukupna kupnja je 50.000 komada, to vjerojatno nije dosta niti da se ti sam iskrcaš [emo_smijeh]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Evo, ima ozbiljan “H” kupac na 2 kune. To je samo tridesetak posto (diskonta) ispod trenutne cijene. Ali i to je nešto da ne kažem jako puno, ako bude stečaja. Taj vjerojatno ne kupuje za svoju lovu. A kad mu se približi prodaja – maknut će se. Koma.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

Tko će prvi napuniti ovoga na 3,05. Ajmo se bratski dogovoriti, pa podijeliti "zadnji plijen", dok se još može!

Ukupna kupnja je 50.000 komada, to vjerojatno nije dosta niti da se ti sam iskrcaš [emo_smijeh]
[/quote]
Aj ti prvi, a ja ću onda opaliti po ovome na 2 kune, pa ćemo se poslije obojica postaviti na 1 kunu.[emo_smijeh]

Aj ti prvi, a ja ću onda opaliti po ovome na 2 kune, pa ćemo se poslije obojica postaviti na 1 kunu.[emo_smijeh]

Ma lako za moj sitniš u Ingri, da ga lupim po bidu ne bi probilo niti 3,05 kn…a dokle bi ti zatukao sa svojom količinom? [emo_namigusa]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Iraq

Ozbiljan investitor ne vjeruje da se obogatio ili da je osiromašio zbog dnevnih ili mjesečnih fluktuacija cijena.

Nikad ne znam kako se kaze, Irak ili Iran?

...

u ponedjeljak….

New Report

Close