Ne tračajte g.Careka jer ga ne poznajete.
Možete ga sresti na Skupštini, ako želite saznati njegove poteze.
Ili na kavi, ako imate sreće.
Ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju predmetnih vrijednosnih papira.
Ima samo jedan mali problem. Ingra trenutno nema nikakvog posla. Nigdje niti na vidiku. Naročito ne nekakvog ozbiljnijeg. I tako će biti još dugo. O svemu ostalom je uopće izlišno pisati. Plaće se daju na rate i usitno. Info iz prve ruke. Bez poslova sva preljevanja su uzaludna. Stečaj se smiješi. Kad se namire vjerovnici, hoće li što ostati dioničarima? Teško, teško. Izgleda da su neki revni ovdje na forumu zaglavili u dionici i sad sanjaju dokapitalizaciju od 10 do 20 kuna. Agonija ove firme ionako već predugo traje.
Sve bitno ovdje http://www.mojedionice.com/dionica/INGR-R-A se crveni do boli. Za ovdje biti optimist stvarno moraš … ne znam što. U četvrtak je bila prilika za izletit i spasiti što se spasiti dade. Carek podmetnuo leđa. Da li će još koji puta? I na kojoj cijeni slijedeći put?
Ovdje se bedara vidi još bolje
http://www.mojedionice.com/fund/IzvFundOsn.aspx?sifSim=INGR-R-A
Sve bitno ovdje http://www.mojedionice.com/dionica/INGR-R-A se crveni do boli. Za ovdje biti optimist stvarno moraš … ne znam što. U četvrtak je bila prilika za izletit i spasiti što se spasiti dade. Carek podmetnuo leđa. Da li će još koji puta? I na kojoj cijeni slijedeći put?
Cerek podmetnuo leđa…prije bih rekao kupio pametno na dnu…
Cerek podmetnuo leđa…prije bih rekao kupio pametno na dnu…
[/quote]
..podmetnija bi i ja ledja na ovi razinama da imam sredstava…
Ingra je svoj uzlet imala u vrijeme Yuge i nesvrstanih. Stvorena je na temelju privilegiranih poslova u zemljama tzv. Nesvrstanog bloka. Isto kao IGH u vrijeme HDZ-a. To je sada daleka prošlost. Vrlo daleka. Yuge nema, a Hrvatska je u NATO Savezu. Osim toga, Ingrina djelatnost je takva da ju ima najmanje jedna firma u svakom malo većem gradu u cijelom svijetu, za razliku od Dalekovoda ili IGH-a koji imaju specifičan core business zbog čega će se oni i izvući i čiji će ulagači na ovim cjenovnim razinama sigurno s vremenom masno zaraditi, a Ingra se neće izvući. Nema se na temelju čega izvući. Uostalom neće biti jedina građevinska firma tog tipa koja je nestala.
Ingra je od nekada ogromne, respektabilne firme ostala na cca 100 stalno zaposlenih. A ako snaga firme nije u njenim djelatnicima, onda ne znam u čemu je. A ovo je koma. Samo 100-tinjak ljudi.
Svatko tko ulaže u neku dionicu trebao bi pokušati doći do nekog zaposlenog u firmi i saznati barem nešto što se ne može naći na internetu.
Ingra trenutno u Alžiru popravlja i nadograđuje jednu bolnicu. I to je sve. U Hrvatskoj ili negdje drugdje u svijetu više ne radi nigdje ništa. Ponavljam, nigdje ništa!!! Kad to završe, nalaze se pred zidom koji ne mogu prijeći. A bez novih poslova teško je i zamisliti što slijedi. Odnosno, vrlo je lako zamisliti.
Ovo zemljišta što ima ne može prodati niti po nabavnoj cijeni jer u tu zemlju nije stavljena nikakva tkz. dodatna vrijednost. Sve to što Firma ima ne pokriva dug, niti približno.
Ovih nešto VSS zaposlenih građevinske i arhitektonske struke u firmi će svakim danom biti sve manje jer svi gledaju da se maknu čim prije mogu i kako god mogu. Ako je to dobra perspektiva za firmu?
S obzirom na navedeno baš bih htio vidjeti tko će se odvažiti uložiti svoju lovu u dokapitalizaciju i biti suvlasnik nečeg što je u takvoj situaciji. Možda po jednu kunu po dionici. Možda. Mada je i to unaprijed bačena kuna.
A što se tiče Careka, samo on zna zašto je kupio dionice. Sasvim je vjerojatno da to nije baš vizionarski učinio. Njegova stvar. Ne mora biti i moja. Vidjet ćemo vrlo uskoro što će učiniti ostali iz top ten. Vrijeme curi, svaki dan, svaki dan.
S400
Prije će morati oni u dionici. A ja nisam, niti budem.
XceeD @
Potpisujem!
Od ovog što izlaskom u 11:53:27 h pokušava spasiti što se spasiti dade?
Povijest poznaje ulagače koji su kupovali “na dnu” i sve izgubili.
Želim mu svaku sreću. Trebat će mu.