@KresoM
ako griješim, onda to po meni znači da nisi uočio… da se Ingra u članku ne spominje….
[KOMENTAR] Imaju li hrvatski građevinari budućnost na EU tržištu?
Ljudi “zaboravljaju” činjenicu da konzorcij imena INGRA DET već odavno uspješno radi u EU. A taj konzorcij vjerojatno ima “neka” iskustva o tome kako to izgleda iz prve ruke. Znači Ingra je preko njega već odavno vrlo konkretno prisutna tamo.
A ako pisac onog teksta navodi potencijalne probleme novog konzorcija zašto bi se itko išao gurati u nešto što može propasti? Koliko mi je poznato Ingra u svojim očitovanjima do sada nije pokazala da očekuje previše od EU tržišta svjesna svih ovih problema.
Međutim Ingra je naglasila da intenzivno radi na tome da dodatno otvori tržišta izvan EU u kojima ima (još uvijek) vrlo dobru reputaciju, a tu bi neki “novi konzorcij” mogao itekako napraviti dobrog posla što mi se ne čini usporedivo sa uvjetima koje moraju zadovoljiti na ovakvom terenu kao što je EU.
ZZtop
ingra se ne spominje, jer joj nije potrebna suradnja sa ostalim građevincima da bi izvršavala i najzahtjevnije projekte…isto tako i zbog toga što je na stranim tržištima već dobro poznata i ima reputaciju, ne trebaju joj nekakvi privjesci da sa njima dijeli dobit…
Nisam neki znalac, al kako se može ozbiljno shvatiti neki članak koji analizira nešto, ako ne zna točno napisati niti ime firme…… Ako sam u pravu, firma se ne zove "Hidroelektrana-niskogradnja", nego HIDROELEKTRA NISKOGRADNJA d.d. ?!!??!?! ILI?
[/quote]INGRA je shvatila da nema kruha na domaćem tržištu, odavno, i zato se ponovo okrenula stranom tržištu gdje je poznata i gdje je već prošle godine ostvarila značajan porast prihoda. Tako da ulazak u EU neće škoditi već samo može pogodovati kao dodatna sigurnost u pouzdanost dugogodišnjeg građevinara na Bliskom istoku i inim zemljama svijeta.
samo je pitanje dana kada će ova dionica prdnuti u rosu. Neće mi biti žao gubitka dionica kojih imam, jedino ću biti nesretan ako ova gospoda od igora pa na dalje koji su je u ovu situaciju doveli ne budu za to i odgovarali.
@KresoM
ako griješim, onda to po meni znači da nisi uočio… da se Ingra u članku ne spominje….
[KOMENTAR] Imaju li hrvatski građevinari budućnost na EU tržištu?
Logika ti nije baš jača strana,majstore, jel da? Pišeš totalne gluposti. Otkud ti znaš što ja mislim o građevinarima nakon ulaska Hrvatske i EU i INGRI i kakve veze ima jel ona napisana u tom članku ili nije? Samo manipuliras i spamas!
Trenutno Vam je ovo najpotentniji građevinac na ZSE-u. Drugima tek slijedi pad, jer tek sada odrađuju sve ono što je ovdje daleko iza nas. Kasne oko godinu dana najmanje. LP!
Pa što niste organizirali kakvu tortu za godišnjicu blokade računa,i vi ste neki ingraš :))
Nisam neki znalac, al kako se može ozbiljno shvatiti neki članak koji analizira nešto, ako ne zna točno napisati niti ime firme…… Ako sam u pravu, firma se ne zove "Hidroelektrana-niskogradnja", nego HIDROELEKTRA NISKOGRADNJA d.d. ?!!??!?! ILI?
[/quote]
a koja je tvoja logika ovdje… ? tvrdiš da nisi znalac…ili možda ipak jesi… doista neznam, pa zato pitam zbog tvog meni nejasnog zadnjeg posta upućenog meni… odluči se dali je ili nije članak ozbiljan… ako možda doista nije, molim argumente… hvala Ti unaprijed… [emo_namigusa]
a koja je tvoja logika ovdje… ? tvrdiš da nisi znalac…ili možda ipak jesi… doista neznam, pa zato pitam zbog tvog meni nejasnog zadnjeg posta upućenog meni… odluči se dali je ili nije članak ozbiljan… ako možda doista nije, molim argumente… hvala Ti unaprijed…
Logika vrlo jednostavna, kako ozbiljno shvatiti nekoga ko želi analizirati nešto, tj. mudruje o nečemu, a ne zna ni osnove. Ja sam se samo pitao, jer moj je zaključak da je članak nestručno napisan, a o relativno važnoj temi.
I ne, nisam znalac. Dapače, neznalica sam. Zato sve i čitam i pokušavam učiti. Zato čitam i takve članke, zato čitam i tu po forumu iako vidim da ima previše muljatora, ali valjda se i to treba naučiti!
Dakle, ne kažem da MOZDA i nije točan taj članak, al ja kao neko ko želi saznati o toj temi nešto više neću ga uzeti za ozbiljno kad autor ne zna napisati ni točno ime jedne tvrke. Kuzis? Iako je to sada nebitno, ja trenutno imam mišljenje da neće biti dobro za hrvatske gradevinare nakon ulaska u EU, al sam spreman učiti i mijenjati mišljenje, al sigurno se neću obazirati na takve neozbiljne članke kao i na neozbiljne komentare da bih potvrdio svoje mišljenje. Kužiš?
a koja je tvoja logika ovdje… ? tvrdiš da nisi znalac…ili možda ipak jesi… doista neznam, pa zato pitam zbog tvog meni nejasnog zadnjeg posta upućenog meni… odluči se dali je ili nije članak ozbiljan… ako možda doista nije, molim argumente… hvala Ti unaprijed…
Logika vrlo jednostavna, kako ozbiljno shvatiti nekoga ko želi analizirati nešto, tj. mudruje o nečemu, a ne zna ni osnove. Ja sam se samo pitao, jer moj je zaključak da je članak nestručno napisan, a o relativno važnoj temi.
I ne, nisam znalac. Dapače, neznalica sam. Zato sve i čitam i pokušavam učiti. Zato čitam i takve članke, zato čitam i tu po forumu iako vidim da ima previše muljatora, ali valjda se i to treba naučiti!
Dakle, ne kažem da MOZDA i nije točan taj članak, al ja kao neko ko želi saznati o toj temi nešto više neću ga uzeti za ozbiljno kad autor ne zna napisati ni točno ime jedne tvrke. Kuzis? Iako je to sada nebitno, ja trenutno imam mišljenje da neće biti dobro za hrvatske gradevinare nakon ulaska u EU, al sam spreman učiti i mijenjati mišljenje, al sigurno se neću obazirati na takve neozbiljne članke kao i na neozbiljne komentare da bih potvrdio svoje mišljenje. Kužiš?
[/quote]
Kužim tvoje razmišljanje te želje… sretno ti, te naravno i svim ostalima… doista iskreno, na Ingri bilo!![emo_palacg]
Za koga se ovo priprema?
http://www.vecernji.hr/biznis/zmajlovic-novi-sef-hep-a-dogovaraju-gradnju-he-ombla-clanak-555755