Ovih 14 sa 69.962kn plaće su sigurno pošteni.
O cemu ti to pricas kakve izmisljotine…..[emo_vrtimise][emo_vrtimise]
Gledam podatak za Ingru iz 2012 godine. Prosječan broj zaposlenih 14. Prosječna NETO mjesečna plaća 69.962kn.
Ovo ima samo u banana državama.
Jadni mi.
A čime ti to gledaš? Dvogledom?
Gos. predsjednik uprave je potvrdio ono što sam i sam nedavno pretpostavljao!
Prvo namira dospjelih dugovanja a potom dokapitalizacija kešom. Opet pretpostavljam u rasponu od 10 – 20 kuna! Lp![emo_smijesak]
@koc (Po tebi su pošteni svi koji pozitivno pišu na ovoj temi?)
Naravno da ne. No činjenica je da kada sama Ingra objavi neke detalje koje ne znamo (a to vrlo rijetko radi) postaje mrvu jasnije što se zapravo događa – uključujuči ono što se ovdje piše.
Osobno (na osnovi dostupnih informacija) mislim da Ingra ide ka pozitivnom rješenju ove krize i vjerujem da ima potencijala da opet postane generator nove vrijednosti iako je jasno da je rizik neuspjeha još uvijek vrlo visok.
Imam dionice Ingre.
optimist1
Prije će povečati broj dionica za nekoliko milijuna. Dokap bi trebao biti po nominali koja je 0kn ili manja od toga???
Ma mislio sam ako ce ic dokapitaizacija kroz dionice da se smanji broj dionica na način kako se 2008 povećao. (Na Glavnoj skupštini Ingre je između ostaloga donesena odluka o cijepanju dionica (stock split) kojom se jedna redovna dionica te tvrtke dijeli na 150 dionica bez nominalnog iznosa, odnosno dioničarima će se svaka pojedina dionica prije podjele zamijeniti sa 150 novih dionica. Cijena dionice Ingre na Zagrebačkoj burzi kreće se oko 32.000 kuna, ovisno o trgovinskom danu, čime se svrstava među dionice s najvećom vrijednošću. Tako bi cijena dionice da je cijepanje provedeno u utorak bila 210 kuna. No zbog velikih oscilacija na svjetskim tržištima kapitala kao i zbog smanjene likvidnosti na domaćoj burzi postavlja se pitanje je li stock split odlučen u pravo vrijeme. Analitičari smatraju da je.)
E, pa sad bi bilo dobro učiniti suprotno.
Info o 69.962kn neto prosječne plaće je sa poslovne.hr (morate biti prijavljeni-plaća se).
AKO oni lažu, onda lažem i ja.
OPTIMIST1…ja to govorim već dvije godine, ali, očito za to još nije vrijeme……
U sluzbenom izvješću s burze (bilješke) stoji da su isplaćene 10.4XX.XXkn neto placa. Podjelite sa 12 i onda s brojem zaposlenih (u poslovnoj kazu da je 14-mozda je tu greška) dobijete iznos koji sam naveo.
Sada bi bilo korektno napraviti reverse stock split x 150.
Više se ne bi radila manipulacija kreiranja tržišne cijene kao što se radi.
Ako dođe do izglasavanja, rado ću se odazvati na Skupštinu.
Ilustracija cijene jamnice je dobar pokazatelj.
Dionica za pametne.
Reverse stock split …se može raditi koliko put hoće kompanija … ili ???
U sluzbenom izvješću s burze (bilješke) stoji da su isplaćene 10.4XX.XXkn neto placa. Podjelite sa 12 i onda s brojem zaposlenih (u poslovnoj kazu da je 14-mozda je tu greška) dobijete iznos koji sam naveo.
ajde vi koji ste aktivni na twiteru priupitajte u vezi plaće da čujemo šta će gospoda reći.
A covjece…ovaj forum me svaki dan negativno iznenadjuje….
Dakle, da rijesimo misterij placa. Uzmite izvjesce i procitajte prvu stranicu. Lijepo kaze: INGRA d.d. i ovisna drustva.
Potrazite koliko su imali zaposlenih. Kaze:
Na dan 31. prosinca 2012. godine Grupa je imala 99 zaposlenika…
Izvjestaj kaze:
Neto plaće i nadnice: 16.608 (tisuca kuna)
Kalkulator u ruke: Dobijete 13979 kuna prosjecnu mjesecnu neto placu.(ako sam dobro izracunao)
Jel to tako tesko? :-/