A jesi optimist…
Valjda ne razumiješ poantu?
Struktura dioničara čudo jedno…
Koje su realne šanse da Ingra postane drugi Validus?
Ne prizivam, samo pitam!
[emo_vrtimise]
Koje su realne šanse da Ingra postane drugi Validus?
Ne prizivam, samo pitam!
[emo_vrtimise]
[/quote]
Mislim da šanse za to gotovo ne postoje, ne zbog poslovanja, imovine… već zbog strukture dioničara i politike koja dobrim djelom kolo vodi!!!
Sjetite se klastera, preuzimanje DDJH, sinergija, energija, arene, Omble….Kazahstana…i.e.
[emo_smijesak]
Sutra 1Q, što se očekuje? Ja očekujem gubitak ali puno manji od prošlog 1Q.
Izvještaj neovisnog revizora je valja bio dovoljno i potpuno jasan u svezi stanja u društvu… kako onog fer tako onog ne fer knjigovodstvenog iskazanog itd. … al tebi izgleda da možda nije… a da ga pročitaš još jednom… ?
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=INGR-R-A
Dijeli se jako veliki kolac, a ako pogledamo veze i vezice, INGRA bi mogla dobiti veliki dio:
http://www.jutarnji.hr/na-proljece-se-gradi-hotel-i-prvih-40-vila/1099982/
Maja je rekla da će ić javni natječaj za odabir građevinske kompanije koja će idućih nekoliko godina vršiti radove na planini Srđ, s tim da će biti uključeni lokalni građevinari iz Dubrovnika.
Cujem da su svi iz firme isli na kolektivni godisnji a opi u miami
Oppenheim je krajem 2007… dakle mudro prije početka raspašoja… na prodanim dionicama Ingre zaradio 25.000.000 Kn… pa ako je trenutno u Miamiju… izgledno može poduže koristi kolektivni GO… a ostali dioničare neka sada strepe zbog predstečajne… te svih sada unaprijed nepoznatih potraživanja, a koje će vjerovnici nakon poziva za prijavom svojih tražbina, prijaviti ….
http://liderpress.hr/arhiva/33543/
Maja je rekla da će ić javni natječaj za odabir građevinske kompanije koja će idućih nekoliko godina vršiti radove na planini Srđ, s tim da će biti uključeni lokalni građevinari iz Dubrovnika.
I što misliš da će za investiciju od milijardu EUR angažirati Ingru koja ima milijardu kuna dugova i blokiran račun skoro godinu dana??? Možeš misliti….
p.s. imam dionice Ingre
Kolega gismund,
stoji što pišete, da INGRA ima dug, financijske poteškoće…bla..bla…
al uvijek je dobro sagledati stvari i iz drugog kuta, a to bi moglo bit ono što sam ranije pisao….politika – lobisti .. pr. g. Štern je jako dobar sa investitoricom Briner – PROJEKT Srđ, Mesić je već neke projektiće sa imenovanom realizirao preko Ingre, INGRA je u Dubrovniku već u uvali Lapadu napravla krasni stambeno-apartmanski kompleksić….neću spominjati Omblu i još dva zanimljiva projekta koja su na čekanju!!!
PS Jučer od 15.50 h sam i ja postao maleni dioničar INGRE
[emo_smijesak]
al uvijek je dobro sagledati stvari i iz drugog kuta, a to bi moglo bit ono što sam ranije pisao….politika – lobisti .. pr. g. Štern je jako dobar sa investitoricom Briner – PROJEKT Srđ
To nije bitno u biznisu, jako velik novac je u pitanju i to nije samo novac gđe. Briner nego izvjesno i mase drugih investitora i nitko se neće s time i(n)grati na način da angažira firmu s tolikim dugom i računom blokiranim skoro godinu dana…
…neću spominjati Omblu i još dva zanimljiva projekta koja su na čekanju!!!
Kad je Ingra to ugovorila?