INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve je raslo na burzi osim INGRE i to puno
Kolike su dionice rasle bez ikakvg razloga
no ni nakon ovakovih vijesti nema znatne promjene u cijeni stvarno pateticno…

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Sukladno ranije održanoj telefonskoj sjednici Nadzornog odbora i odobrenju da se preda zahtjev za pokretanjem predstečajne nagodbe, na današnjoj sjednici Nadzorni odbor je prihvatio plan restrukturiranja Društva i dao je suglasnost da se nastavi s aktivnostima radi što brže realizacije predstečajne nagodbe, deblokade računa te nastavka normalnog poslovanja i ugovaranja novih domaćih i inozemnih projekata.[emo_smijesak]
U nove radne pobjede!

Kolega, divim se vašem optimizmu. Ja sam i sam optimističan općenito, ali stvarno ne razumijem čemu optimizam zbog navedene vijesti.

Ja sam očekivao mnogo bolje vijesti , jer u petak je objavljeno da je postignut načelan dogovor (s naglaskom na načelan). Danas sam očekivao potvrdu načelnog dogovora, a umjesto toga ova vijest.

@lebowski
o ishodu prijedloga predstečajne nagodbe ne odlučuje Uprava Ingre već vjerovnici/banke itd. …
pročitajte si Odjeljak 5. ISPITNI POSTUPAK tj. sve članke od br. 60-65
http://www.zakon.hr/z/543/Zakon-o-financijskom-poslovanju-i-predste%C4%8Dajnoj-nagodbi

@Zizi – kako misliš, pa jesi li vidio INDG? [emo_smijeh]

Sve je raslo na burzi osim INGRE i to puno
Kolike su dionice rasle bez ikakvg razloga

a koje to firme imaju račun blokiran skoro godinu dana kao Ingra dana pa da rastu??

Pa kolega upravo se i radi o odblokadi raćuna upravo smo ovo ćekali godinu dana…da se raćun odblokira što će se upravo desiti
no reakcija porasta cijene je nikakva…

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Sukladno ranije održanoj telefonskoj sjednici Nadzornog odbora i odobrenju da se preda zahtjev za pokretanjem predstečajne nagodbe, na današnjoj sjednici Nadzorni odbor je prihvatio plan restrukturiranja Društva i dao je suglasnost da se nastavi s aktivnostima radi što brže realizacije predstečajne nagodbe, deblokade računa te nastavka normalnog poslovanja i ugovaranja novih domaćih i inozemnih projekata.[emo_smijesak]
U nove radne pobjede!

zanimljivo, do danas nije bilo nikakve vijesti o famoznoj telefonskoj sjednici koja se prije održala….ok, valjda nisu smatrali shodnim da objave ovakve vijesti

Zizi dogovorili su se sa bankama, zato i je sve javno objavljeno. Valjda

i nakon toliko godina laganja, mislite da je to istina? baš ste naivni….

…obavijest iz Ingre…
Kompanija je u petak na burzi objavila da je postigla načelan dogovor s vjerovnicima o planu restrukturiranja, a taj će se plan realizirati kroz predstečajnu nagodbu.

a nakon otvaranja postupka predstečajne nagodbe deblokirat će se račun i napokon omogućiti normalno poslovanje
[/quote]

istina da će se račun deblokirati….. al kakvo normalno poslovanje će se nastaviti, kad openhajmer i njegovi “dečki” trenutno ništa ne rade.

Što ako se Ingra dogovorila sa bankama, zar nije ulogu pregovarača preuzela agencija. Što ako je sve dogovoreno između banaka i Ingre o možebitnom i otpisu dijela duga. Što ako je to istina i Ingra proforme pokrenula predstečajnu nagodbu da bude legalno. Što akn ovaj tjedan Ingra bude odblokirana od strane banaka. Da sam to sve napisao prije 10 dana rekli biste da sam lud, što kažete danas na sve to. Pozdrav

Ste zaboravili…
Plan je bio da se dogovori sa bankama, ali se izgleda ipak nešto izjalovilo da plan nije uspio… nadalje su po tvrdnji Oppenheima sada postojeći projekti ugroženi:

20.02.2013.
Namjerno nismo ušli u postupak predstečajne nagodbe jer nam se čini da je to jednosmjerna ulica iz koje se ne može izaći. Ako se ne ponudi odgovorajuće rješenje, stečaj je neizbježan. Mislimo da smo pronašli model koji će biti puno prihvatljiviji za vjerovnike i da ćemo tako moći ovog proljeća riješiti blokadu”, objašnjava predsjednik Uprave Igor Oppenheim. Prema njegovim riječima, na financijskom restrukturiranju rade s najvećim bankama i to isključuje mogućnost da se plan izjalovi. Ako dođe do problema s manjim bankama, one će biti isplaćene.

“Zbog inozemnih investitora ne možemo otvarati postupke koji bi uzrokovali štetu Ingri, a kako je riječ o projektima koji funkcioniraju, ne možemo ih ugrožavati. U Alžiru gradimo bolnicu za tamošnje ministarstvo obrane. Ne znamo što bi oni napravili da se otvori predstečajni postupak”, objašnjava Oppenheim zašto je Linić imao razumijevanja.

Linić poštedio Ingru jer ima posla vani i nove ulagače

[/quote]

a što se čudite takvim izjavama? u roku od 2 mjeseca promjene miljenje o svojim izgledima u prestečajnoj!! pa prejasno je da oni jednostavno nisu svladali gradivo i pojma nemaju o predstečajnoj. ali ok, nemaju oni pojma ni o biznisu s kojim se bave (pogledati FI izještaje u zadnjih 3,4 godine)…

Zizi dogovorili su se sa bankama, zato i je sve javno objavljeno. Valjda

i nakon toliko godina laganja, mislite da je to istina? baš ste naivni….
[/quote]
Zizi – dobro veče! Jesi to oživio stari nick?[emo_smijeh]

http://www.seebiz.eu/no-ingre-prihvatio-plan-restrukturiranja/ar-62418/%5Bemo_smijesak%5D

New Report

Close