Danas tržište jednostavno nije bilo pripremljeno za ovakav skok cijene. Mislim da će vikend mnogima dobro doći da si u glavi poslože što se to zapravo desilo. Dugi niz godina cijena ove dionice je samo padala pa se u glavama ulagača stvorila "umna blokada" u pogledu ove dionice. Kada se slijedeći tjedan psihološka "zavjesa" razmakne, onda slijedi zdravi rast iz dana u dan. Naravno na temelju novih materijalnih činjenica.
Ugodan vikend želim!
Molim te prestani! Evo samo to. Malo mi se povraća od toga. Ok?
[/quote]
Povraćanje nije zabranjeno! A to se obično dešava kada prodaš a dionica nastavi rasti! [emo_beztona]
Većina nas je i sama doživjela vaše iskustvo! LP!
[/quote]
Prije saznanja o planu predstečajne nagodbe sve je špekulacija.
I zato se vratimo korijenima.
BV =20,66 odlično ako je toliko pa čak da se izgubilo u ovom kvartalu
Naravno da je to i upitno i to treba biti
potvrđenoi i u bilanci prema kojoj se i zasniva predstečajna nagodba.
Smatram da se u bilancama 2011 i 2012 toliko toga otpisalo da nekih
značajnijih kostura nebi smjelo biti,ali…uvijek to ali…. a što ako nisam u pravu.
Predstečajne nagodbe najčešče donose i povečanje BV radi otpisa imovine.
Ali i smanjenja s obzirom na dokapitalizaciju_viditi INDG,a i HTPK pa tek tada
nećeš ništa moći predvidjeti.Ali sve to doprinosi bilančno povoljnijoj situaciji.kakve će tu odluke biti donesene.Pojma nemam.Sve je samo pusta
želja i špekulacija.
Kratkotrajna imovina 432.693.757. opet knjigovodstveni podatak..
Kratkoročne obveze 789.132 opet knjigovodstveno,da li će biti više?
Dug.obveze 300.491.112 ,vjeujem da je to pošteno.
To piše,a kako nisam inseider mogu prihvaiti ili odbaciti da li je to točno.
Sigurno je da je zadnja cijena 4,33 i da je P/BV =o,21 ,ako je i stvano toliko
izvrsno.Tko je unutra bravo,ali ako je papirni podatak istinit.
koeficijent likvidnosti…o,55../ 433 mil.kr.imovina ,kr.obveze 789 mil kn/
zato i jesmo u blokadi,da je obrnuto bili bi barem na 15 do 20
da li je to točno_pojma nemam.
Zaduženost 81,68 %/ naših 278 mil kn i tuđih 1.171 mil kn
Dokapitalizacija neminovna,štampanje dionica neminovno,otpis dijela potraživanja vjerovnika čak i ne mora biti ako je bilanca točna,ulazak
u vlasništvo sa potraživanjima moguć,strateški patner sa kešovinom moguć,
pružanje prilike malim dioničarima da uđu u dokapitalizaciju kao i u DLKV ili
HTPK ili isključenje malih sa pravom na dokapitalizaciju.Sve opcije otvorene.
Pišem,računam,razmišljam a nisam unutra.
A da me je skupilo na granici donje blokade u petak vjerovatno ne bih dočekao
vijest o otvaranju predstečajne nagodbe i izaša bih sa pet do šest % dobiti.
Smatram,da je strah onih koji su unutra i dalje veliki,a da je strah onih koji su vani još veći jer će propustiti veći rast odlučiti na koju stranu ide cijena.Neizvjesnost,strah i panika će odlučiti tako da bi već u ponedjeljak
ujutro na otvaranju moglo biti burno.
Ugodan vikend onima koji su kupovali na 3,50 i gorak okus prodavačima.
U INGRI teče med i mlijeko,naravno za većinu koji su kupovali na 4 i niže.Bravo!
Ipak je nešto najsigurnije.
Sve odluke u predstečajnoj nagodbi se moraju provesti i na Glavnoj skupštini pa svaka dionica pored svoje fundamentalne vrijednosti ima i tu glasačku vrijednost..Sve statutarne promjene moraju biti
izglasane sa 75%.L”ETAT,C”EST MOI,govorio je Lui XVI.
To možete reći i vi i to sve do trenutka dok neki novi dokapitalizant ne preuzme
uzde.Oderati vas vjerovatno hoće/mislim na BV od 20/,jer i on mora nešto dobiti
bez motike,ali bi vama trebalo ostati barem nešto preko 10.
Zaboraviti ATH 4XX,300,200,100,50 40,30 20..Realni cilj treba biti 10,a moliti Boga za više ,barem u ovom trenutku!
U INGR kratkoročno teče med i mlijeko,dugoročno moguće,ali garancije nema!!!!!
zziziću zar si se uvrijedio, zaboravljas da ti cijelo vrijeme sa svojim pisanjem vrijeđaš dioničare Ingre zazivajući stečaj i druge tebi poznate stvari. Mi znamo u kakvom je stanju Ingra ali nam nije potrebno tvoje naslađivanje u zadnju godinu
Prodaja arene??
otvaranjem predstečajne nagodbe dolazi do deblok
Pozdrav svim investitorima. Dugo pratim ovaj forum te sam osjetio potrebu da se regitriram kako bih mogao iznjeti svoje mišljenje o stihijskim ulaganjima te očekivanjima golemih prinosa od danas do sutra… Bit će da su mnogi brzo zaboravili euforiju te nagle skokove u nekim sličnim tvrtkama u predstečajnim nagodbama. Redovno nakon neutemeljenog i špekulativnog rasta, dolazilo je do hladnog tuša te još većeg pada cijene dionica. Nisam nimalo za teze plašenja ljudi te je moj objektivan stav da krzupni kapital i insajderske informacije diktiraju ovo ranjivo tržište, a na nama malim pojedincima je da pokušamo razmišljati hladne glave, upravljati rizicima te pokušati sačuvati svoje novčiće. Mislim da se ovo pumpanje cijene Ingre za sada još uvijek samo špekulacija, jer nema dovoljno kvalitetnih informacija o daljenjem razvoju događaja u ovoj kompaniji. I teze da će dionica brzo doći na 10 kn je u najmanju ruku smješna i neutemeljena. U pozadini vidim interesne skupine kojima je u interesu nadrukati cijenu te je utrpati još naivnijim pojedincima, a tada drž gaće… Svjestan sam da je tržište kapitala nepredvidljivo te da bez rizika nema i dobrih prinosa, no opreza nikad dosta…
Budite mi dobri, mudri i hladnih glavica.
@jedandva
Ma sve je to ok: izbjegnut stečaj (valjda), nije više 3.50 kn, zamislite, možda ode i na 10(!!!), hahahaha, i tako to sve. Ali najveća tuga je to što se jedna nekad moćna firma srozala na dno dna, a da ne govorimo o tome što slijedi kad dođu stranci gladni posla jer ga ni u EU nema bogznakaj. Koju god cijenu da INGRA ili netko da za Omblu stranci mogu tresnuti da rade i bez zarade, mogu povoljnije iskreditirati, i u konačnici, dovući operative koliko god treba da se posao izroka u najkraćem roku. Pogledajte Sloveniju, tim putem smo krenuli, a zna se kud to vodi. Naime, ovo je kapitalizam, ali da bi se igrali kapitalizma treba KAPITAL s veliko K, a ne jedviti spasoje u predstečajnoj nagodbi.
I zato mi se u principu uopće više ne da zezati s daytradingom nego samo gledam stvarnu vrijednost i perspektivu.
Kao što kaže Benjamin Graham: “An investment operation is one which, upon thorough analysis, promises safety of principal and an adequate return. Operations not meeting these requirements are speculative.” Gdje je tu INGRA?
otvaranjem predstečajne nagodbe dolazi do deblok
jel to neka sala?
do deblokade racuna ima jos 100 godina, a do novih poslova jos 100…
al to ne znaci da se u meduvremenu ne moze nesto zaraditi na dionici Ingre
I sama uprava Ingre je izbjegavala predstečajnu nagodbu kao “jednosmjernu ulicu” koja ne vodi “u željenom smjeru”.
Ja ovo doživljavam kao “svojevrsnu kapitulaciju” uprave i priznanje da ne mogu sami ništa učiniti,a i stečaj je bio ,izgleda, neminovan.
OVO NE ZNAČI DA DO STEČAJA NE MOŽE DOĆI.
Kupilo se doduše nešto vremena,ali za “trijumfalizam” nema mjesta jer još ništa nije rješeno.
Zato oprez i hladne glave sačekati tijek predstečajne nagodbe.
Pozdrav
Pa ako sve prodje ok da li bisakovi mislite da ce onda cijena dionice biti ok? Pa naravno da je ovo sve spekulacija. Pa da je to tako jednostavno prvo sacekati hladne glave pa kad se sve ustali kupiti dionicu i onda tek zaraditi zadovoljavajucu kolicinu novca svi mi bi bili bogatasi …
OVO NE ZNAČI DA DO STEČAJA NE MOŽE DOĆI.
Ovo znači da sljedećih najmanje 120 dana do stečaja neće doći, dok je još dan prije predaje prijedlloga za predstečajnu nagodbu postojala mogućnost da dođe do stečaja u idućih 120 dana.
Zato je vijest o podnošenju prijedloga za predstečajnu nagodbu dobra vijest, iako se to na cijeni ingr još nije pokazalo.
Dakako da je ulaganje u takvu dionicu još uvijek visokorizično, no ipak je manje rizično nego dan ranije.
Naravno, on kome nije do rizika pričekat će idućih pet do deset godina da vidi kako će ovdje stvari rasplesti.
Ovo jednostavno znači da će te od sutra poslijepodne kupovati iznad 4,50. PA je tako izbacila, a ona je uvijek u pravu! [emo_smijesak]