@turbulent
ako je Ingra – kako vi tvrdite još uvijek "proteinima" bogata srž… (iako osobno ne znam čega, pa bi bilo možda zgodno od vas da vašu tvrdnju portkrijepite argumentima i činjenicama…)… kako to da onda Ingra od navodno lanjske planirane krovne građevinske tvrtke:
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/203976/Vlada-spasava-Ingru-IGH-Konstruktor-i-Dalekovod.html
nije među ovim novim navodnim izabranima…?:
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/203976/Vlada-spasava-Ingru-IGH-Konstruktor-i-Dalekovod.html
Dao si dva puta isti link, ali znamo što je pjesnik htio reći.
Nije li mnogo bolje da Ingra ostaje izvan te nove mega kompanije?
Ja bih odmah bježao iz pozicije da je Ingra među njima.
Ingra može biti s njima, ali ne želi, procjena je da može bez njih.
Dioničari tih građevinaca će gadno nastradati, a mi znamo koliko i čega imamo.
@turbulent
ako je Ingra – kako vi tvrdite još uvijek "proteinima" bogata srž… (iako osobno ne znam čega, pa bi bilo možda zgodno od vas da vašu tvrdnju portkrijepite argumentima i činjenicama…)… kako to da onda Ingra od navodno lanjske planirane krovne građevinske tvrtke:
nije među ovim novim navodnim izabranima…?:
Dao si dva puta isti link, ali znamo što je pjesnik htio reći.
Nije li mnogo bolje da Ingra ostaje izvan te nove mega kompanije?
Ja bih odmah bježao iz pozicije da je Ingra među njima.
Ingra može biti s njima, ali ne želi, procjena je da može bez njih.
Dioničari tih građevinaca će gadno nastradati, a mi znamo koliko i čega imamo.
[/quote]
evo link…
Zagreb Montaža, IGH, Dalekovod i Monting stvaraju novi holding
ZZTop
Stvarno ne znam kakav je Vaš osobni interes u tome da gubite vrijeme na ovu “propalu” Ingru kopajući sve te (zapravo irelevantne) podatke, no to je Vaša stvar. Svakao dobro dođe znati da oni postoje. Ali meni osobno ne znače puno.
Jer ono što vidim u Ingri je nešto što se ne može knjigovodstveno niti analizom pokazati, ali može donekle riječima koje je jednom rekao Andrew Carnegy: (interpretiram) “Čovjek ne živi samo do kruha. Možete nam uzeti sve ove tvornice i materijal i strojeve koje imamo, ali sve dok imamo ove vrijedne ljude mi ćemo opet iznova stvoriti novu vrijednost.”
Možda tih “vrijednih” ljudi tamo u Ingri nema puno, ne znam, ali ovi koji uspjevaju preživjeti sve ono što je do sada nja njih bačeno – kažem SVAKA IM ČAST. Primiti toliko niskih podlih udaraca sa svih strana i ostati na nogama…to može samo vrhunski borac, a Ingra to DOKAZANO JEST. I to se jedino računa. To vrijedi 1000 kn po dionici.
I kada te stvari stavite u kontekst onda dobijete onu “srž” koja vrijedi puno puno više od svih kvazi konzorcija, prava i regula, koji imaju upitnu osnovu i razloge zašto se zapravo formiraju i forsiraju.
zztop@
E moj zizi, u hrvatskoj se dva Hrvata nemogu dogovoriti a da će se dogovoriti 4 građevinara. Smiješno, vjerovatno već sada dok još nisu ni počeli djelovati skupa, kopaju jedan drugom jamu ili su unajmili odvjetnike da im “okolče” jame unaprijed.[emo_smijeh]
Da li je istina da Ingra ima samo 99 zaposlenika-tj. najveći gubitak po zaposlenom na ZSE u zadnje tri godine -cca 1.000.000.000.00 kuna / zaposlenik godišnje?
Dali je istina da će institut ponovno prikazati ogroman —- za 1q 2013?
To znači da je Ustavni sud trenutno onemogućio da bilo tko sa nepravomoćnom presudom, traži ovrhe ili stečaj.
argumentum a contrario – svatko tko dobije pravomoćnu presudu može stjerati ingru u stečaj!?!
[/quote]
Dakako,svatko tko ima pravomoćnu presudu može pokrenuti stečajni postupak.
Pozdrav
Da li je istina da Ingra ima samo 99 zaposlenika-tj. najveći gubitak po zaposlenom na ZSE u zadnje tri godine -cca 1.000.000.000.00 kuna / zaposlenik godišnje?
milijardu kuna gubitka po zaposlenom mi se čini previše čak i za Ingru [emo_smijesak]
ZZTop
Stvarno ne znam kakav je Vaš osobni interes u tome da gubite vrijeme na ovu "propalu" Ingru kopajući sve te (zapravo irelevantne) podatke, no to je Vaša stvar. Svakao dobro dođe znati da oni postoje. Ali meni osobno ne znače puno.
Jer ono što vidim u Ingri je nešto što se ne može knjigovodstveno niti analizom pokazati, ali može donekle riječima koje je jednom rekao Andrew Carnegy: (interpretiram) "Čovjek ne živi samo do kruha. Možete nam uzeti sve ove tvornice i materijal i strojeve koje imamo, ali sve dok imamo ove vrijedne ljude mi ćemo opet iznova stvoriti novu vrijednost."
Možda tih "vrijednih" ljudi tamo u Ingri nema puno, ne znam, ali ovi koji uspjevaju preživjeti sve ono što je do sada nja njih bačeno – kažem SVAKA IM ČAST. Primiti toliko niskih podlih udaraca sa svih strana i ostati na nogama…to može samo vrhunski borac, a Ingra to DOKAZANO JEST. I to se jedino računa. To vrijedi 1000 kn po dionici.
I kada te stvari stavite u kontekst onda dobijete onu "srž" koja vrijedi puno puno više od svih kvazi konzorcija, prava i regula, koji imaju upitnu osnovu i razloge zašto se zapravo formiraju i forsiraju.
tko kome zadaje tzv. niske udarce kako tvrdite…? Ingra svim svojim vjerovnicima ili isti Ingri…?
zar su kreditori Ingre krivi za njenu situaciju ili je Ingra na krivi način iskoristila kredite i sl. koje sada zbog xy razloga ne može vraćati? kada je Ingra potpisivala sve bivše kreditne i sl. aranžmane itd. zar nije čitala što potpisuje ili…?
u par rijeći ..ovo je samo produžetak agonije i ako ingra ne nađe nekog partnera tko je spreman ući u sve ovo u kratkom roku bliži joj se kraj… rekli su do kraja travnja da će imati neke vijesti ali iskreno ne vjerujem puno u to. imati će novo kvartalno izvješće u kojem predviđam barem 30miliona minusa. Eto da ne kažete da drukam, ja kupujem i nadam se da će odraditi neki skok,volim riskantne dionice. al sad lijepo djeluje ona đurina ponuda od 6kn.
Ingra je prije par godina prestala zarađivati na glavnom tržištu- TRŽIŠTU KAPITALA! ….ovo ostalo je sporadično.
Ingra je prije par godina prestala zarađivati na glavnom tržištu- TRŽIŠTU KAPITALA!
Da, to je glavni problem i zato po njoj drvljem i kamenjem.
Kada bi svima donijela po stan i auto tada bi je dizali u nebesa.