Naime svaki dan prolaze solidne količine..da ne spominjem koliko je prošlo na razinama 50-60k.A dionica ima samo 50000…[shocked]
Tu si u pravu potpuno.
[thumbsup]
zmrklic: ” Zašto ne kupe po 40k i smanje ulaz ? ” A zašto ovo, što ti nisi upravitelj fonda? Imaš ispit za položi i daj pošalji CV, pa nam javi kako ide. Možda i nije tako jednostavno kao što se čini.
Imam svoju firmu, digo je sam od početka i posluje dobro, hvala, ne zaminaju me zaposlenja. Pitam zato jer je raspon zaista ogroman, eto …
Možda na 40.000 kuna ne bi mogli skupiti tu količinu, ili su jednostavno se dogovorili s Upravom, ja po 60.000 a tebi 20% na ruke? Sve je moguće. Jedno je sigurno, nikad nećemo saznati!!!
pa šta šta su kupovali između 50 i 55. U dokapu su kupovali po 35000 prosjek izračunajte ne puše oni ništa više nego ostale dionice. Isto tako nema fonda (barem vani) koji jednu godinu ne radi sa minusom pa ne vidim zakaj bi bila tragedija da se našima to dogodi
pa šta šta su kupovali između 50 i 55. U dokapu su kupovali po 35000 prosjek izračunajte ne puše oni ništa više nego ostale dionice. Isto tako nema fonda (barem vani) koji jednu godinu ne radi sa minusom pa ne vidim zakaj bi bila tragedija da se našima to dogodi
Upravo to. I sam je pred. Uprave rekao da je bilo 6 super godina, jedna loša ništa ne znači.
DA, a koliko su kupili po 35 000 a koliko su kupovali od 50 -60 000.?
U dokapu je interes bio preko 11 puta veći u odnosu na ponuđeno.
DA, a koliko su kupili po 35 000 a koliko su kupovali od 50 -60 000.? U dokapu je interes bio preko 11 puta veći u odnosu na ponuđeno.
Kolega Plavi, dugoročnim igračima nije interes pogađati dno, ili vi mislite da je.
Vrlo važan segment svakog projekta je upravljanje rizikom. Ne događaju se rizici često, ali morate znati kako se ponašati ako dođe do njih. Bojim se da je taj dio posla zanemaren ili nije dobro obrađen od strane fond managera (ovo pretpostavljam jer nisam kako bi rekao plavi iz branše). Ali u svakom slučaju, prije nego što trošiš desetke miliona kuna na kupnju po 60.000 bi trebao znati kako se ponašati ako cijena bude 55.000, 45.000 ili možda 35.000 i za to treba biti spreman. Ne možete utući stotine miliona kuna na 60.000 ako niste spremni obraniti cijenu na 50.000.
U svim prospektima OIF-ova očekivani prinos je cca 10% godišnje. Zašto nisu štopali cijene na 30.000 prošle godine i sada ne bi imali ovu sliku.
Pa ne sve to stoji ali kolega to Vam dođe isto kao i recimo HT traže više jer znaju da nemogu tolko dobit pa ih režu proporcionalano zato je i potražnja bila 11 puta veća
Ako je tako što kažete, onda je to prljava igra velikih.
plavi:
”
DA, a koliko su kupili po 35 000 a koliko su kupovali od 50 -60 000.? U dokapu je interes bio preko 11 puta veći u odnosu na ponuđeno.
”
Kolega Plavi, dugoročnim igračima nije interes pogađati dno, ili vi mislite da je.
U interesu im je voditi pametno portfelj i maksimizirati prinose. Ako je netko utukao milijune i milijune po 60 000 malo je neobično da ne kupuije po 40 000 zar ne? Ovdje problem svježeg novca nije u pitanju , govoriomo o mirovinskim fondovima.
zg28: ” pa šta šta su kupovali između 50 i 55. U dokapu su kupovali po 35000 prosjek izračunajte ne puše oni ništa više nego ostale dionice. Isto tako nema fonda (barem vani) koji jednu godinu ne radi sa minusom pa ne vidim zakaj bi bila tragedija da se našima to dogodi ” Upravo to. I sam je pred. Uprave rekao da je bilo 6 super godina, jedna loša ništa ne znači.
To može reći na kraju godine, a ne sada unaprijed.