plavi:
”
Ajme meni , 39 000 kuna, kako li se osječaju fondovi koji su kupovali po 53 – 60 000 ?
To je više van svake pameti.
”
– lijepo i bezbrižno.
– dobiti će svoje plaće.
– naknada se ipak plaća svakodnevno.
– ionako je to lova budućih penzića ili ovih investitora koji nemaju pojma o ulaganjima.
Pozdrav !
I nije baš tako. Radim u toj branši.
Zbog ovoga će padati glave, druga stvar da je tržište u korekciji pa da je dionica pala u skladu sa time , već je pad 35 % što je imala rjetko koja dionica, a niti jedna u koju su fondovi ulupali tolike pare na puno većim cijenama. Pogotovo AZ.
Zbog ovoga će padati glave, druga stvar da je tržište u korekciji pa da je dionica pala u skladu sa time , već je pad 35 % što je imala rjetko koja dionica, a niti jedna u koju su fondovi ulupali tolike pare na puno većim cijenama. Pogotovo AZ.
Ako je istina ovo što pričaš, onda očito je postojao dogovor Uprava/Uprava.
Iako mirovinci ne ulažu na 1-2 mjeseca kao ni na jednu dvije godine.
Ne pratim samo pitam. A što ako za deset godina cijena bude 150.000 kuna recimo, što će mirovincima faliti, bolje od inflacije, neloš prinos. Uz uvjet daljnje ekspanizije prihoda i dobiti.
Previše se opterećujete dnevnim trgovanjem, a mirovinski fondovi nisu takvi.
Pitanje je vremenskog roka istina, ali ne može se opravdavati baš tako dugo za ovakve promašaje, baš me zanima kako će pravdati netko 30 milijuna kuna kupljenih dionica po cijeni od 60 000 kuna?
….Dobro…ajmo onda postaviti pitanje..Tko se iskrcava na ovim cjenama???Mali ulagači koji su kupovali na razinama do dokapitalizacije ili strani investitori povlače lovu ili prodaju paničari u minus ili fondovi manipuliraju…A možda nešto peto???
Naime svaki dan prolaze solidne količine..da ne spominjem koliko je prošlo na razinama 50-60k.A dionica ima samo 50000…[shocked]
Mislim da se malo pretjeruje s time, također, mislim da im nije u interesu da drugi dan cijene odu 50-100%. Nikoga ne branim samo razmišljam.
U mirovinske fondove ljudi ulažu na 20 godina. Možda oni imaju svoju računicu i puno para pa je malo drugačihje upravljati portfeljima s nekoliko 100-tina milijuna kuna ili milijardu ili s par stotisuća kuna.
Razlika postoji.
valentine: ” Ne pratim samo pitam. A što ako za deset godina cijena bude 150.000 kuna recimo, što će mirovincima faliti, bolje od inflacije, neloš prinos. Uz uvjet daljnje ekspanizije prihoda i dobiti. Previše se opterećujete dnevnim trgovanjem, a mirovinski fondovi nisu takvi. ” Pitanje je vremenskog roka istina, ali ne može se opravdavati baš tako dugo za ovakve promašaje, baš me zanima kako će pravdati netko 30 milijuna kuna kupljenih dionica po cijeni od 60 000 kuna?
nikako, ka ce se opravdati milijarde utucene u nazdaq prije 2000?
valentine: ” Ne pratim samo pitam. A što ako za deset godina cijena bude 150.000 kuna recimo, što će mirovincima faliti, bolje od inflacije, neloš prinos. Uz uvjet daljnje ekspanizije prihoda i dobiti. Previše se opterećujete dnevnim trgovanjem, a mirovinski fondovi nisu takvi. ” Pitanje je vremenskog roka istina, ali ne može se opravdavati baš tako dugo za ovakve promašaje, baš me zanima kako će pravdati netko 30 milijuna kuna kupljenih dionica po cijeni od 60 000 kuna?
Zašto ne kupe po 40k i smanje ulaz ?
Sad hoćeš reći da je to promašaj? Niste li ti blueman računali na nekih 80.000 ove godine?
plavi: ” valentine: ” Ne pratim samo pitam. A što ako za deset godina cijena bude 150.000 kuna recimo, što će mirovincima faliti, bolje od inflacije, neloš prinos. Uz uvjet daljnje ekspanizije prihoda i dobiti. Previše se opterećujete dnevnim trgovanjem, a mirovinski fondovi nisu takvi. ” Pitanje je vremenskog roka istina, ali ne može se opravdavati baš tako dugo za ovakve promašaje, baš me zanima kako će pravdati netko 30 milijuna kuna kupljenih dionica po cijeni od 60 000 kuna? ” Zašto ne kupe po 40k i smanje ulaz ?
Možda zato što sad više na znaju koliko to vrijedi?
Mislim da se malo pretjeruje s time, također, mislim da im nije u interesu da drugi dan cijene odu 50-100%. Nikoga ne branim samo razmišljam.
U mirovinske fondove ljudi ulažu na 20 godina. Možda oni imaju svoju računicu i puno para pa je malo drugačihje upravljati portfeljima s nekoliko 100-tina milijuna kuna ili milijardu ili s par stotisuća kuna.
Razlika postoji.
Kao što rekoh u toj sam branši pa znam po sebi.
Svaki mjesec dolazi bilanca i financijski pokazatelji.Točno se zna tko je ,što, kada i kako.
Ne misliš valjda da mogu kupiti bilo šta po bilo kojoj cijeni pa da se vade da je to dugoročno na 10 ili 20 godina?
Zašto ne kupe po 40k i smanje ulaz ?
A zašto ovo, što ti nisi upravitelj fonda? Imaš ispit za položi i daj pošalji CV, pa nam javi kako ide. Možda i nije tako jednostavno kao što se čini.
plavi:
”
”
Sad hoćeš reći da je to promašaj? Niste li ti blueman računali na nekih 80.000 ove godine?
Trenutno da. Što je previše je previše. Konmkretno AZ koji se raspištoljio po 60 000 ne kupuje na ovim razinama kako bi smanjio ulaz. Hoče li kupovati po 80 000 jednog dana?