INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dečki iako izgleda sve loše, naše tržište ipak postaje zrelije. Kako ljudi sazrijevaju tako mora i tržište, sad smo u teen fazi, pubertet smo prošli.
Ovdje ne mislim samo na INGRU već na sve dionice.[thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Dečki iako izgleda sve loše, naše tržište ipak postaje zrelije. Kako ljudi sazrijevaju tako mora i tržište, sad smo u teen fazi, pubertet smo prošli. Ovdje ne mislim samo na INGRU već na sve dionice.[thumbsup]

Notorna glupost[rolleyes]

asdfgh123: ” To Blueman: bez obzira na pokazatelje, zaboravite INGRU na 70.000 kuna ove godine. Treba biti sretan i sa 50.000. na cijenu većine dionica ove godine će biti snažan utjecaj nedostatka novca na tržištu kapitala i nepovjerenja u investicijske fondove koji su nepotrebno podigli cijene dionica u prvom kvartalu 2007. godine tako da sada imamo što imamo. Jedan sporiji rast bi bio puno zdraviji. Iako kod nas ima jako puno prostora za rast kompanija (samo da trgovinski deficit smanjimo za pola), bojim se da to nećemo gledati uskoro. ” Koji su Vam kriteriji da Ingru zaboravimo na toj razini ( molim da stavite grafove i analizu pošto ste toliko sigurni da ne vrijedi taj iznos ).

Poštovani kolega Matrix,

neizmjerno sam želio Vas upoznati i zato sam Vam slao i PM za okupljanje forumaša. Tada biste imali priliku čuti i nešto od mene vezano za kompanije i tržišta.

Ovu temu redovito pratim jer sam dosta novaca uložio i u fondove PBZ Investa, a oni imaju prilično dionica INGRE.

Osim što ste stotinu puta nabrojali koje poslove radi INGRA i koje će vjerojatno raditi niste nigdje napisali kolika je uopće njihova marža na tim poslovima. To što gomilaju poslove, uopće ne mora značiti da će i gomilati zaradu.

Zatim, Uprava je u nekoliko navrata prodavala dionice svom trezoru koji je trošio novce skupljene u dokapitalizaciji. Tada sam pisao da je to neozbiljno jer je taj novac namijenjen za investicije, a ne mešetarenje. Što da se ova korekcija tada dogodila? Čime bi gradili Arenu i financirali brojne projekte?

I još nešto, ja nigdje nisam napisao da ova dionica ne vrijedi 50.000 ili 100.000 ili ako već hoćete 1.000.000 kuna. Ja sam rekao nešto drugo. Trenutno je razina povjerenja u tržište jako niska, inflacija raste, kamate rastu, manje je novca na burzi.

Čak i ako je INGRA jeftinija od ostalih građevinara, developera i ostalih slčnih poduzeća to znači da će se INGRA lakše u ovo doba prodavati i manje joj cijena padati. A kad se trend na tržištu okrene brže će rasti, ako se ostali građevinari ne korigiraju u međuvremenu i postanu jeftiniji od INGRE.

A kad će se trend okrenuti, to možemo samo nagađati.

matrix90: ” asdfgh123: ” To Blueman: bez obzira na pokazatelje, zaboravite INGRU na 70.000 kuna ove godine. Treba biti sretan i sa 50.000. na cijenu većine dionica ove godine će biti snažan utjecaj nedostatka novca na tržištu kapitala i nepovjerenja u investicijske fondove koji su nepotrebno podigli cijene dionica u prvom kvartalu 2007. godine tako da sada imamo što imamo. Jedan sporiji rast bi bio puno zdraviji. Iako kod nas ima jako puno prostora za rast kompanija (samo da trgovinski deficit smanjimo za pola), bojim se da to nećemo gledati uskoro. ” Koji su Vam kriteriji da Ingru zaboravimo na toj razini ( molim da stavite grafove i analizu pošto ste toliko sigurni da ne vrijedi taj iznos ). ” Poštovani kolega Matrix, neizmjerno sam želio Vas upoznati i zato sam Vam slao i PM za okupljanje forumaša. Tada biste imali priliku čuti i nešto od mene vezano za kompanije i tržišta. Ovu temu redovito pratim jer sam dosta novaca uložio i u fondove PBZ Investa, a oni imaju prilično dionica INGRE. Osim što ste stotinu puta nabrojali koje poslove radi INGRA i koje će vjerojatno raditi niste nigdje napisali kolika je uopće njihova marža na tim poslovima. To što gomilaju poslove, uopće ne mora značiti da će i gomilati zaradu. Zatim, Uprava je u nekoliko navrata prodavala dionice svom trezoru koji je trošio novce skupljene u dokapitalizaciji. Tada sam pisao da je to neozbiljno jer je taj novac namijenjen za investicije, a ne mešetarenje. Što da se ova korekcija tada dogodila? Čime bi gradili Arenu i financirali brojne projekte? I još nešto, ja nigdje nisam napisao da ova dionica ne vrijedi 50.000 ili 100.000 ili ako već hoćete 1.000.000 kuna. Ja sam rekao nešto drugo. Trenutno je razina povjerenja u tržište jako niska, inflacija raste, kamate rastu, manje je novca na burzi. Čak i ako je INGRA jeftinija od ostalih građevinara, developera i ostalih slčnih poduzeća to znači da će se INGRA lakše u ovo doba prodavati i manje joj cijena padati. A kad se trend na tržištu okrene brže će rasti, ako se ostali građevinari ne korigiraju u međuvremenu i postanu jeftiniji od INGRE. A kad će se trend okrenuti, to možemo samo nagađati.

Razumijem kolega, no trebali ste pročitati slijedeći članak, iako nije u postpunosti vjerodostojan:
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4ff590bd-fa24-41ad-8cca-e6bcab4cf928&open=sec

” Zamijenio si me s nekim prijatelju u vezi s IGH. Nažalost lako je sad biti pametan poslije bitke, ali nekako sam se nadao da neće dolje baš toliko zbog fondova, pogledaj samo sutra kako ćemo zaroniti ispod 40.000. Ali da se razumijemo, meni ona vrijedi minimalno 100.000 kuna i ne prodajem olako. I Imam je dosta u portfelju. Pozdrav!

Zamjenio sam ja tebe sa tebe samim.
Na otvaranju će biti prosječna 41.500kn, znači ako ode ispod 40.000 to znači da bi morala INGRa ići ispod -4%. Vrlo dobro procjenjeno kolega. A čemu da zahvalimo za takav pad sutra??

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4ff590bd-fa24-41ad-8cca-e6bcab4cf928&open=sec

Ja sam to pročitao, ali puno njih ne čita.

matrix90: ” http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4ff590bd-fa24-41ad-8cca-e6bcab4cf928&open=sec ” Ja sam to pročitao, ali puno njih ne čita.

[thumbsup]

Zatim, Uprava je u nekoliko navrata prodavala dionice svom trezoru koji je trošio novce skupljene u dokapitalizaciji.

Nikada uprava nije prodavala dionice trezoru ovo je potpuno netočno!

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Zamjenio sam ja tebe sa tebe samim.
Na otvaranju će biti prosječna 41.500kn, znači ako ode ispod 40.000 to znači da bi morala INGRa ići ispod -4%. Vrlo dobro procjenjeno kolega. A čemu da zahvalimo za takav pad sutra??

Zahvali onima koji će sutra prodavati po bidu + Amerika danas 3% u minusu, jel ti pratiš uopće situaciju? Ili samo drukaš?
I ja bi da je 60.000, al nažalost nije [cry]

Pazite na On Balance Volume!

OBV na razini kada je Ingra bila na 25000 Kn !

Ja sam brži od brzog, hitriji od hitrog !

Evo TOP 10 na dan 5.2.2008.:

1. OPPENHEIM IGOR 5.085 10,17 Osnovni račun
2. KOSTRENČIĆ MARIJAN – ANTUN 4.917 9,83 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 3.531 7,06 Skrb. račun
4. TEHNIKA D.D. 3.012 6,02 Osnovni račun
5. LUDVIGER JASNA 2.459 4,92 Osnovni račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.364 4,73 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.328 4,66 Skrb. račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.558 3,12 Skrb. račun
9. ELEKTROPROJEKT D.D. 1.383 2,77 Osnovni račun
10. HIDROELEKTRA NISKOGRADNJA D.D. 1.142 2,28 Osnovni račun
Ukupno: 55,56

Samo ću reći da su fondovi upali na razinama od 55 000 — 60 000 kn i naštetili svojim članovima! Uprava im prodala tada a sada mogu kupit 30-etak % jeftinije…[shocked]

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

Pazite na On Balance Volume! OBV na razini kada je Ingra bila na 25000 Kn !

Kolega, jel vidite šta ste pokazali.
Uopće niste pokazali iste vrijednosti, nego ste ju prekrili tom ogromnom strelicom.
A vrijednost na desnoj strelici može padati još mjesecima da dođe do vrijednosti na lijevoj strani, ali neće.
Ovdje je ko u vrtiću.

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

New Report

Close