Mene također jako zanima koji ljudi tamo rade, što su po struci….
A još više bi volio čuti na temelju čega su kupovali Ingru na razinama 60k…
A znate li što su po struci 270 zaposlenika Renaissance Technologies?
asdfgh123: ” To Blueman: bez obzira na pokazatelje, zaboravite INGRU na 70.000 kuna ove godine. Treba biti sretan i sa 50.000. na cijenu većine dionica ove godine će biti snažan utjecaj nedostatka novca na tržištu kapitala i nepovjerenja u investicijske fondove koji su nepotrebno podigli cijene dionica u prvom kvartalu 2007. godine tako da sada imamo što imamo. Jedan sporiji rast bi bio puno zdraviji. Iako kod nas ima jako puno prostora za rast kompanija (samo da trgovinski deficit smanjimo za pola), bojim se da to nećemo gledati uskoro. ” Prijatelju ja ti velim da bumo Ingru gledali na 70 K i to brže nego što svi mislimo ! Nije važno što sada glibi tam gdje joj nije mjesto . Pamti !!!
slazem se
[rolleyes]
Ma kolega svi oni imaju formalne kvalifikacije,ali su i oni ljudi od krvi imesa i podliježu euforiji.Nigdje u svijetu nisu cijepljeni od toga.No dobro po meni su naši fondovi pogriješili što su previše bili izloženi vani,a tamo su šesta liga i morali su se orijentirati više na domaće tržište gdje su market makeri i gazde,a onda su morali ostvariti kapitalnu dobit počeli su ovdje prodavati i stvar im je izmakla kontroli.Navala ulagača na isplate,neimanje cash pozicije,itd.
Ovako dobar post treba pohvaliti, u potpunosti se slažem!
ličan: ” Fond manageri idu za teorijom “kud svi Turci tud i malo Mujo”,što kupuje jedan kupuje i drugi.Meni nedavno jedan moj poznanik koji je i Predsjednik Uprave jednog OMF-a kaže kako su građevinari precjenjeni,a kamoli Ingra.A ja ga jednostavno pitam,zašto si dopustio da ti brokeri kupuju Ingru na ATH,ako to misliš?Samo je slegnuo ramenima… ” Upravo zato sam i postavio pitanje što si tu ljudi tamo po struci. Danas postoji moderna teorija portfelja, koju treba znati, a pitanje je da li oni istu koriste i koliko barataju s terminima poput vjerojatnosni prostor očekivanje, varijanca, kovarijanca, koeficijent korelacije….
moderna teorije je sinko daleko od toga
To Blueman:
bez obzira na pokazatelje, zaboravite INGRU na 70.000 kuna ove godine. Treba biti sretan i sa 50.000. na cijenu većine dionica ove godine će biti snažan utjecaj nedostatka novca na tržištu kapitala i nepovjerenja u investicijske fondove koji su nepotrebno podigli cijene dionica u prvom kvartalu 2007. godine tako da sada imamo što imamo. Jedan sporiji rast bi bio puno zdraviji.
Iako kod nas ima jako puno prostora za rast kompanija (samo da trgovinski deficit smanjimo za pola), bojim se da to nećemo gledati uskoro.
Koji su Vam kriteriji da Ingru zaboravimo na toj razini ( molim da stavite grafove i analizu pošto ste toliko sigurni da ne vrijedi taj iznos ).
asdfgh123:
”
To Blueman:
bez obzira na pokazatelje, zaboravite INGRU na 70.000 kuna ove godine. Treba biti sretan i sa 50.000. na cijenu većine dionica ove godine će biti snažan utjecaj nedostatka novca na tržištu kapitala i nepovjerenja u investicijske fondove koji su nepotrebno podigli cijene dionica u prvom kvartalu 2007. godine tako da sada imamo što imamo. Jedan sporiji rast bi bio puno zdraviji.
Iako kod nas ima jako puno prostora za rast kompanija (samo da trgovinski deficit smanjimo za pola), bojim se da to nećemo gledati uskoro.
”
Koji su Vam kriteriji da Ingru zaboravimo na toj razini ( molim da stavite grafove i analizu pošto ste toliko sigurni da ne vrijedi taj iznos ).
mogao bi i ti stavit svoju analizu kad si siguran da vrijedi tolko
quote=zg28]
ma kolege bravo “ovo je ludnica” neki dan sam postavio pitanje dali se iko od Vas bavi dionicama profesionalno. To je bilo retoričko pitanje jer nebi imali vremena tolko na forumima. Pogledajte što sam ja pisao o INGRI od negdje 9 ili 10 mijeseca i kaj su mi takozvani “uložite u znanje” pisali i kaj mi govorili. A ja Vam svima kažem da će narast malo krajem 2 mjeseca zbog fondova jer će kupovat i da onda ko je pametan neka bježi a ko neće nemora. Kao što rekoh vrijedit će ona 100000 hiljada… aha… samo kada
[/quote]
Pa da ulažite u znanje, jer je Ingra na ovim razinama dobar ulov, ali ne samo to već i dugoročna investicija.
U 9. i 10. mjesecu ste brujali oko Kupske, te s kvazi-izjavama komentirali poslovanje i transparentnost ove kompanije, ne uzimajući u obzir buduće projekte i proboj u Rusiji, što sam u tom razdoblju napominjao.
Uza sve to imate razno razne analize i teorije vezane za budući rast u regiji i Rusiji, pa se poslužite time kao temelj buduće analize, ali i iznošenja tvrdnji vezane za Ingru.
Hvala
Teorija, zato kaj je to puno.
Nažalost i ja joj prognoziram pad na nekih 30-35.000 kn, jer čini se što je niža cijena to će je manje fondovi kupovati. Kad se vrati na 50k vidjećete prometa! Sad je doba kad su tržišta posebno osjetljiva na negativne vijesti, a pozitivne kroz jedno uho unutra, a kroz drugo van!
Da, ali poslije split stocka, kad će sa 10 k kuna odletiti na 40k kuna pa se vratiti nazad.
Kolega, pa kako možete davati tako infantilne špekulacije, koje ne bi opravdale ni da hrvatska ponovno
nedajbože zarati.
Za IGH ste nedavno govorili da ide na 6000-8000kn pa eto gdje je.
INGRa je naša najača građ. firma, a gdje bi trebale onda ostale građ. firme biti rada.
Po vama DLKV 400kn,HDEL 500kn, VDKT 1000kn, ma bravo kolega IDEŠ, vas je uvijek lijepo slušati.
Kolega Ivek123 je druker sa razlozima, ali kolega Ideš je pravi komedijaš. NHF
ides:
”
Nažalost i ja joj prognoziram pad na nekih 30-35.000 kn, jer čini se što je niža cijena to će je manje fondovi kupovati. Kad se vrati na 50k vidjećete prometa! Sad je doba kad su tržišta posebno osjetljiva na negativne vijesti, a pozitivne kroz jedno uho unutra, a kroz drugo van!
”
Da, ali poslije split stocka, kad će sa 10 k kuna odletiti na 40k kuna pa se vratiti nazad.
Kolega, pa kako možete davati tako infantilne špekulacije, koje ne bi opravdale ni da hrvatska ponovno
nedajbože zarati.
Za IGH ste nedavno govorili da ide na 6000-8000kn pa eto gdje je.
INGRa je naša najača građ. firma, a gdje bi trebale onda ostale građ. firme biti rada.
Po vama DLKV 400kn,HDEL 500kn, VDKT 1000kn, ma bravo kolega IDEŠ, vas je uvijek lijepo slušati.
Kolega Ivek123 je druker sa razlozima, ali kolega Ideš je pravi komedijaš. NHF
Zamijenio si me s nekim prijatelju u vezi s IGH. Nažalost lako je sad biti pametan poslije bitke, ali nekako sam se nadao da neće dolje baš toliko zbog fondova, pogledaj samo sutra kako ćemo zaroniti ispod 40.000.
Ali da se razumijemo, meni ona vrijedi minimalno 100.000 kuna i ne prodajem olako. I Imam je dosta u portfelju.
Pozdrav!