INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

” Kolega Blueman. Opet ste jedino Vi smiješni. Nije cijena dionice, Nije dionica, Nego Vi. Pljujete me bez veze, zajedno sa Vašim alter egom Plavim, a ja nijednom riječi nisam napisao da INGRA gradi stanove ili da je dionica skupa ili tako nešto. Slučajno sam napisao na ovoj temi, post o svojem viđenju građevinskog sektora. Očito da to nisam smio pisati na temi INGRA, jer ovdje ima dosta onih kratkog fitilja. Da niste u kreditima, pa prijeti margin call?

Tko je uopće tražio da djelite svoje subjektivne ekonomske postove na ovoj temi?
To su sve špekulacije, nagađanja, tlapnje….
BTW…imate li koju INGRu za promjenu?

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

[color=blue]Teško je mudro govoriti, a još teže mudro šutjeti.[/color]

Kamo plovi ovaj brod?

Ova dionica se dosta korigirala—jedna od vodećih po minusu!
Ukoliko me sjećanje dobro služi mirovinski fondovi su upali na 60 000 kn i 55 000 kuna–blok transakcije!

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

50,

Kamo plovi ovaj brod? Ova dionica se dosta korigirala—jedna od vodećih po minusu! Ukoliko me sjećanje dobro služi mirovinski fondovi su upali na 60 000 kn i 55 000 kuna–blok transakcije!

Zato sada i kukaju kako su u minusu (jadni penzići s ovakim “pastirima” ) [wink][rolleyes]

tip top:

Dobroje, za deset godina ona će toliko vrijediti!

ajde ti meni ovo objasni?

Trebalo bi javno priupitati Mirovinske fondove koji su jedan za drugim kupovali ovu dionicu prošle godine u ogromnim količinama, gdje su to ulagali , jer danas je cijena 30-tak % niža. Gdje su ulagali, što im je bilo?
Nemaju sada novaca za smanjiti ulaz , prestale su uplate u mirovinske fondove?
Ovo je dobra ideja, mislim da im slijedi uskoro pitanje ovakvog tipa. Treba pripremiti i odgovor na odgovor koji će biti otprilike ovakav :
” mirovinski fondovi ulažu na tržište kapitala u dugoročnom smislu i nisu im važne povremene korekcije koje se događaju na tržištu kapitala , jer to je uobičajno. ”

Onda im treba protupitanjem odvratiti:
Ne bi li za Vaš fond bilo uputno sada kupovati na cijenama nižim od tada ulaznih , kako biste smanjili ulaz i samim time sebi osigurali veći prinos na dugoročne razine? Ili ćete kupovati kada cijena poraste i time sebi dodatno smanjiti prinos dugoročno gledano?

Ne znam koji bi suvisli odgovor bio na ovo pitanje.
[wink][wink]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Svakako bi malo dobrih vijesti dobro došlo, novi poslovi etc.
Što možemo očekivati od FI?

Jedino iz cega sam izao je HT ali i toga imam jos par paketa u uzoj obitelji koje sam ja financirao. Ako sam ja navlacio da izadjem onda navlaci i HYPO i Erste kada je rekao da je HT najbolja prilika..

zašto sami ne kupuju kad svi kažu da je nabolja prilika. samim time što na isti način reklamirate INGRU, možemo pretpostaviti da ste rasprodavali INGRU na ATH, a sada lagano kupujete i pišete postove kojima “gradite povjerenje” na forumu.

vipy:

tip top:

Dobroje, za deset godina ona će toliko vrijediti!

ajde ti meni ovo objasni?

Trebalo bi javno priupitati Mirovinske fondove koji su jedan za drugim kupovali ovu dionicu prošle godine u ogromnim količinama, gdje su to ulagali , jer danas je cijena 30-tak % niža. Gdje su ulagali, što im je bilo?
Nemaju sada novaca za smanjiti ulaz , prestale su uplate u mirovinske fondove?
Ovo je dobra ideja, mislim da im slijedi uskoro pitanje ovakvog tipa. Treba pripremiti i odgovor na odgovor koji će biti otprilike ovakav :
” mirovinski fondovi ulažu na tržište kapitala u dugoročnom smislu i nisu im važne povremene korekcije koje se događaju na tržištu kapitala , jer to je uobičajno. ”

Onda im treba protupitanjem odvratiti:
Ne bi li za Vaš fond bilo uputno sada kupovati na cijenama nižim od tada ulaznih , kako biste smanjili ulaz i samim time sebi osigurali veći prinos na dugoročne razine? Ili ćete kupovati kada cijena poraste i time sebi dodatno smanjiti prinos dugoročno gledano?

Ne znam koji bi suvisli odgovor bio na ovo pitanje.
[wink][wink]

Na ovo bih nadodao još slijedeće:
činjenica je da su mirovinski fondovi kupovali velikom većinom dionice Ingre upravo od članova Uprave i Nadzornog odbora. Što se mene tiče, ja im čestitam jer su pogodili sa prodajom, cijena je danas 30-tak % niža, iako treba reči da su u velikoj mjeri i dalje većinski dioničari, odnosno da su prodali samo manji dio dionica. Dakle tu nikakvih zamjerki nema.

Međutim, ukoliko bi se nedaj bože ustanovilo da su prodavali na temelju povlaštenih informacija , odnosno da znaju nešto što nije objavljeno javno na burzi, a to bi u konačnici utjecalo na negativno kretanje same dionice, tada mogu očekivati naravno i posljedice shodno tome. Pravne naravno. Pretpostavka je vjerojatno da tako nešto ne postoji, štoviše ugovoren je u međuvremenu novi ogroman posao u vrjednosti preko 400 milijuna kuna, no kako je dionica izgubila na vrijednosti gotovo četvrtinu tržišne kapitalizacije, nije na odmet i to spomenuti.[wink][wink]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Prije svega kupio sam Ingru i sad je imam najviše u portfelju. No, nažaloost mogao sam proći i jeftinije no što je tu je.
Upravo situacija oko Ingre me nagnala da promjenim svoj obvezni mirovinski fond. Do sada je bio AZ, a sad više nije….Mene također jako zanima koji ljudi tamo rade, što su po struci….
A još više bi volio čuti na temelju čega su kupovali Ingru na razinama 60k…

To Plavi:

Čini mi se da mirovinski fondovi služe kao kanta za smeće da na ATH kupuju dionice od investicijkih. Zatimi ide krug korekcije kojim se jeftino kupuju dionice, a onda opet kada cijena bude dovoljno visoka evo ti blok transakcije. I što ima veze što mirovinski kupuju na 60.000 kada će cijena jednog dana biti 100.000 (samo kada je to jednoga dana).

Također mirovinski služe da kupuju na IPO dionice Optime i ulaze u prerizična ulaganja, a sa ciljem da se taj rizik smanji matičnoj banci. I zato će na IPO Metroneta sudjelovati PBZ mirovinski, a i HPB-u će uspjeti dokapitalizacija H1. A to što su firme u totalnoj banani, who cares. To je puno veće njesra nego kupovina dionica dobrostojećih i perspektivnih firmi na ATH.

Prije svega kupio sam Ingru i sad je imam najviše u portfelju. No, nažaloost mogao sam proći i jeftinije no što je tu je. Upravo situacija oko Ingre me nagnala da promjenim svoj obvezni mirovinski fond. Do sada je bio AZ, a sad više nije….Mene također jako zanima koji ljudi tamo rade, što su po struci…. A još više bi volio čuti na temelju čega su kupovali Ingru na razinama 60k…

Mislim kolega da se ne treba s time zamarati, inače oni sigurno ne kupuju na dva mjeseca već na deset-dvadeset godina. Bilo je slično s i ATPL na 950 kuna, pa je cijena pala na 700 itd.
Jedno je kada kupuju mirovinski, a drugo je kada kupujemo mi, mi smo nestrpljivi i nas zanima brza dobit.

A da ima dogovaranja između fondova i Uprava ima, to je barem očito, ali Samodola i HANFU to ne zanima, oni jednostavno s bitnog skrenu pozornost na CraL i Abacus kao jedinom bitnom na ovom tržištu.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

To Blueman:

bez obzira na pokazatelje, zaboravite INGRU na 70.000 kuna ove godine. Treba biti sretan i sa 50.000. na cijenu većine dionica ove godine će biti snažan utjecaj nedostatka novca na tržištu kapitala i nepovjerenja u investicijske fondove koji su nepotrebno podigli cijene dionica u prvom kvartalu 2007. godine tako da sada imamo što imamo. Jedan sporiji rast bi bio puno zdraviji.
Iako kod nas ima jako puno prostora za rast kompanija (samo da trgovinski deficit smanjimo za pola), bojim se da to nećemo gledati uskoro.

New Report

Close