Ako se ne bude zloupotrebljavao Twiter može itekako pozitivno djelovati na spoznaje o tome što se događa. Još jutros su objave o posjeti Dohi izgledale kao nečija loša šala, ali sada to više nisu kada je potvrđeno da su informacije autentične (Tim više što takve vijesti inače prvi objavljuju novinari). A u par riječi rečeno je dovoljno.
Svakako i to bitno (pozitivno) djeluje na inače očiti vakuum koji vlada u polju informacija oko toga što se u firmi događa a uračunanto je u dosadašnju katastrofalnu cijenu dionice. No stvari se očito mijenjaju, Ingra je izgleda konačno odlučila protegnuti noge pa da vidimo kamo će nas sve to odvesti.
..veću glupost nisam čuo, jedna ozbiljna firma s javnošću i sadašnjim i budućim dioničarima komunicira preko burze i očitovanja ,a ne twitterom…svašta
milsim da niti neznaju u što su se sada upustili… ovdje tek počinje show…
dioničari/forumaši, a možda i provokatori… će ih nakrcati pitanjima… a odgovori od strane Ingre, pitanje kakvi će biti te dali će doći… no, kako god bilo… milism da će Ingra počet dobivat hrpu upita od ZSE za očitovanjem … jer službeno mjesto komunikacije sa investicijskom javnošću svih članova ZSE, pa tako i Ingre, u svezi poslova i sl. je ZSE, a ne twitter(barem mislim, a ako krivo milsim nek me netko ispravi…) sve u svemu biti će zanimljivo da ne kažem zabavno….
Ja sam pitao i dobio odgovor u roku od 15min 😀
Uvijek sam se pitao kakva je zapravo svrha službenog objavljivanja ičega preko Burze kada se sve bitno ionako dogodi prije nego “službena” informacija (sell on news) dođe do većine koji primjerice vide da se nešto događa, a ne kuže što pa onda redovito ispadaju ošišane ovce.
U tom smislu Twiter ubrzava protok informacija i realno ovako mogu neslužbeno utjecati na špekulacije odmah kada se pojave ne kršeći nijedno pravilo poslovanja ili Burze. Dakle mislim da je ovo itekako dobar potez i da ćemo u narednim danima/tjednima gledati kako se cijena dionice vraća u neke realnije okvire od ovih u koje je stjerana velikim dijelom zbog gotovo potpunog izostaka bilo kakave komunikacije firme sa vlastitim dioničarima.
komunikacija jedne firme (koja misli biti ozbiljna) preko twitera umjesto preko ZSE je sprdačina i sramota!
Gospodine Vladimire objavljujte što više informacija preko twittera i time spriječite ove neodgovorne spekulacije…
Hvala
..veću glupost nisam čuo, jedna ozbiljna firma s javnošću i sadašnjim i budućim dioničarima komunicira preko burze i očitovanja ,a ne twitterom…svašta
frende ni ja nisam čuo prije u reklami PIK VRBOVCA …pratite nas na fejsu ..širi se područje komunikacija …nemreš to spriječiti ..ovo je sjajno od Ingre …ako nam uleti ova Doha…sanjat ćete u budučnosti ovu cijenu sada ..i to svi koji nisu nutra …kao noćnu moru ..:-)
Ovi koji su kupovali na 4,95 već su u minusu od koliko bi to bilo posto(oko 20%).
Utjeha im jedino može biti oni koji su kupovali na 400 kn,a vidi sad na 4 kn,koliko su oni u minusu.
Ali to ne znači da ovi koji su kupovali na 4,95 za koji dan neće biti u minusu 90%.[emo_smijeh]
[/quote]
Nažalost oni su nepovratno “ošišani” do “gole kože” bez izgleda da ikada više povrate taj gubitak, barem na ovoj dionici. Popustili živci pod navalom “drukera”. Nadam se da će drugi puta bolje razmisliti i imati vlastiti stav u pogledu svoga ulaganja, a ne da im drugi sole pamet sijući strah i laži.
LP!
http://www.seebiz.eu/vlada-odmrzava-ugovorene-radove-na-cestama/ar-54695/
Koliko mi je poznato i Ingra radi na nekima od ovih. “Snijeg” se izgleda počinje rano topiti ove godine – mogle bi vode jako nabujati.
tu piše svena linku koji je dao ZZ:
1.1.Na udio pod rednim brojem 1.
Zaprimljeno 01.10.2012. broj Z-46929/12
Temeljem Sporazuma radi osiguranja novčane tražbine zasnivanjem založnog prava reg. br. 929/10 od 21.12.2010. i Dodatka 1. Sporazumu radi osiguranja novčane tražbine zasnivanjem založnog prava reg. br. 929/10 od 14.03.2012. uknjižuje se založno pravo u iznosu od 14.761.904,76 EUR, s ugovorenom kamatnom stopom u visini referentna kamata 3 mjesečni EURIBOR uvećan za kamatnu maržu 5,00 postotnih poena godišnje, te prema ostalim uvjetima iz Sporazuma i Dodatka br. 1. Sporazumu, za korist: SOCIETE GENERALE – SPLITSKA BANKA D.D. RUĐERA BOŠKOVIĆA BR. 16, SPLIT
OIB: 69326397242
ma da, gradit će hidroelektrane, dvorane i bolnice po cijelom svijetu, a ovo dolje nema veze što se ponavlja neprestano, koga briga jel? pa tko će ih financirati više i po kojoj kamati???
05.12.2012 16:13 Ingra d.d. – Nemogućnost uplate kamate za obveznicu INGR-O-11CA
31.10.2012 11:07 Ingra d.d. – Nemogućnost iskupa 20. tranše komercijalnih zapisa